Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Je heersende planeet begrijpen

Als de planeten rondcirkelen en door de tekens van de dierenriem bewegen, wordt iedereen beïnvloed door hun locatie. De meeste mensen kennen hun dierenriemteken, maar niet iedereen weet wat zijn heersende planeet is. Weet jij dat? Elk teken van de dierenriem wordt beheerst door een van de planeten. De toewijzing van deze planeten gaat terug tot de oudste astrologieteksten en was toen al oude kennis. Deze heerserschappen zijn in feite de hoekstenen van de astrologie en geven een diep inzicht in de persoonlijkheid van elk dierenriemteken.

De Zon

De Zon heerst over het dierenriemteken Leeuw. De Zon is de meest consistente maatstaf voor tijd in de dierenriem. De zon bezoekt met tussenpozen van een jaar dezelfde plek als op het moment van je geboorte. Deze consistentie is de basis van onze kalender en vele andere indelingen van de tijd. Het dierenriemteken van de Leeuw leeft de facturering van de Zon na. Iemand die in het teken Leeuw is geboren, heeft een enorm zelfbeeld, een vurige intensiteit en een consistente gedrevenheid en persoonlijkheid.

De Maan

Het dierenriemteken Kreeft wordt geregeerd door de Maan. Dit is het enige teken in de dierenriem dat zijn heerser één keer per maand op bezoek krijgt. De getijden van de oceaan en veel van onze levenscycli zijn gebaseerd op het ritme van de maan. Het dierenriemteken Kreeft is het enige deel van de dierenriem dat geobsedeerd is door veiligheid. Degenen die onder het teken van de Kreeft zijn geboren, houden ervan thuis te zijn, geven de voorkeur aan een gevoel van veiligheid en consistentie, en hebben een

Mercurius

De planeet Mercurius heerst over twee tekens: Tweelingen en Maagd. Mercurius beweegt zo snel door de dierenriem dat het soms lijkt alsof hij achteruit beweegt terwijl hij voor ons langs de zon draait. De drie jaarlijkse periodes van Mercurius Retrograde kunnen we allemaal onze prestaties te herzien, en genoeg chaos te gooien in onze plannen dat die worden beheerst door Mercurius leren om de beste improvisatoren zijn. Het dierenriemteken van de Tweelingen, Tweelingen, emuleert de communicatie dominantie van de planeet Mercurius. Maagd is het dierenriemteken van informatie en weerspiegelt de organisatorische aard van Mercurius. Zij die geboren zijn onder het teken Tweelingen leren te praten over wat zij denken en voelen als een middel van expressie. Maagden nemen de controle over hun wereld door hiërarchieën op te stellen die alleen zij begrijpen.

Hoe beïnvloedt jouw heersende planeet je leven? Praat vandaag nog met een astroloog!

Venus

Venus heerst over kunst, schoonheid en bovenal over de liefde. Venus beweegt zich rond de dierenriem in ongeveer elf maanden, maar over een periode van twee jaar heeft ze een stuk van een retrograde die soms bijna twee maanden kan duren. Dit is de pauze die de kunstenaar en de minnaar binnen inspireert ... Venus is de muze voor ons allemaal. Het is de regerende planeet van Weegschaal en Stier. Deze twee tekens lijken weinig gemeen te hebben, maar hun persoonlijkheden weerspiegelen de twee kanten van de Venusiaanse munt. De Stier zwelgt in de schoonheid van het verwerven van kunstvoorwerpen, juwelen en dineren tijdens heerlijke maaltijden. De Weegschaal houdt van de verfijning die de kunstwereld vertegenwoordigt, van de elegantie van de mode en van de liefde die tot uiting komt in gezelligheid bij een lekker etentje.

Mars

Deze mannelijke planeet van actie brengt intensiteit naar waar hij ook gaat. Mars doet er ongeveer twee jaar over om rond de zon te draaien en in die tijd is hij een paar weken retrograde, genoeg voor de krijger in ons allemaal om onze strijdplannen te heroverwegen. Mars is de heersende planeet van Ram en Schorpioen. Zij die onder het teken van de Ram geboren zijn, gaan altijd vooruit en hebben weinig tijd om herinneringen op te halen. De Schorpioen is een teken van intense toewijding aan de overwinning en eist de hele weg loyaliteit.

Jupiter

De grootste planeet in het zonnestelsel is de heerser van alle grote dingen, expansies en overdaad. Hij doet er twaalf jaar over om door de dierenriem te bewegen en blijft ongeveer een jaar in elk teken. Jupiter is de heersende planeet van Boogschutter en de oude heerser van Vissen, een teken waarover hij nog steeds de scepter zwaait. Boogschutters houden van gezelligheid en een gokje, terwijl Vissen geneigd zijn tot grootse visies over hoe het leven zou moeten zijn. Elk teken weerspiegelt de aard van Jupiter, genoemd naar de Romeinse koning van de goden.

Saturnus

Saturnus is de enige planeet die over twee aaneengesloten dierenriemtekens heerst. Hij heerst over Steenbok en is de oude heerser van Waterman. Saturnus doet er ongeveer achtentwintig en een half jaar over om de dierenriem te omcirkelen, waarbij hij elk dierenriemteken ongeveer twee keer bezoekt. en een half jaar. Saturnus is de planeet van de beperkingen, misschien niet verrassend de laatste planeet die met het blote oog vanaf de Aarde zichtbaar is aan de hemel. Steenbok en Waterman staan tegenover Kreeft en Leeuw, en daarom voltooit Saturnus de cyclus van het planetaire heerserschap door tegenover de helderste lichten aan onze hemel te staan. Saturnus heerst dus over de donkerste maanden van het jaar op het noordelijk halfrond. Steenbok is het teken van status en de Geit wil zijn of haar plaats in de wereld kennen, vrij opererend wanneer deze grenzen van sociale conventie en mogelijkheden duidelijk zijn. Watermannen houden van mensen en de massa, de massamedia en populaire trends, maar zijn afstandelijk op individueel interactieniveau, wat de strenge afstand weerspiegelt die wordt gehandhaafd door het waakzame oog van Saturnus.

Uranus, Neptunus en Pluto

Deze drie planeten waren onbekend bij de ouden, maar toen ze werden ontdekt, probeerden astrologen verbanden te leggen tussen elke planeet en een van de tekens. Uranus werd ontdekt rond de tijd van de Franse Revolutie en vlak na de Amerikaanse Revolutie en werd beschouwd als de planeet van opstanden en revoluties. Hij kreeg het heerserschap over Waterman toegewezen. Neptunus werd in het midden van de negentiende eeuw ontdekt en bleek sterk verbonden te zijn met fotografie en sterke drank, illusies en de geboorte van de psychoanalyse. Hij kreeg het heerserschap over Vissen toegewezen. Pluto werd ontdekt in 1930 en is verbonden met geheime bronnen van

De oude heersers van Waterman, Vissen en Schorpioen zijn nog steeds van onschatbare waarde voor het begrijpen van de persoonlijkheidskenmerken van de leden van elk van deze tekens. De hedendaagse heersers vullen deze heerserschappen aan. De complexe constructie van elke menselijke persoonlijkheid is gemakkelijker te zien ontvouwen als het dierenriemteken bekend is. De heersende planeet onthult een kern van waarheid over elk menselijk wezen. Het begrijpen van anderen stelt ons in staat om uiteindelijk onszelf te begrijpen.

Als je vragen hebt over je heersende planeet, bel Keen voor een astrologische reading om ze beantwoord te krijgen!

Andere inleidende artikelen over astrologie