Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Is de tarot nog steeds relevant in de 21e eeuw?

Met zijn oude symbolen van Keizers en Koninginnen, Zwaarden en Ridders, lijkt het tarot deck misschien een verouderd relikwie uit het verleden. Dit is ver bezijden de waarheid. De illustraties en titels van elke kaart komen vaak uit een ander tijdperk in de geschiedenis van de mensheid, maar ze zijn heel goed toepasbaar op het hedendaagse leven. Hoewel de kaarten werden ontworpen met de situaties van de tijd toen de wereld nog jong was, resoneren ze vandaag de dag met tijdloze symbolen die kunnen worden toegepast op onze drukke moderne wereld. Van het ontdekken van intieme details over de toekomst van je liefdesleven tot het schilderen van het grote plaatje van waar je carrière heen gaat in een high-tech universum, een tarot lezing illustreert het stadslandschap van je leven.

Je moet elke afbeelding in het tarot deck zien als een archetype. Een kasteel dat in de oudheid werd geschilderd, betekende voor de koning en koningin hetzelfde als uw huis of appartement voor u betekenen. Kinderen komen voor in het tarot deck en de hedendaagse psychologie besteedt veel van haar middelen aan het bespreken van het innerlijke kind dat we allemaal bevoorrechten of straffen. Eeuwen van tarot lezingen bereidde de wereld voor op Freud's theorieën en samen bepalen deze ons hedendaagse bewustzijn.

Enkele van de meest oude illustraties van het dek kunnen, met behulp van hun geïllustreerde onderwerpen, worden gezien als archetypen voor een aantal van de meest hedendaagse situaties. Lees de analyse hieronder om te zien of uw moderne leven correct werd geschilderd door de oude wereld.

De Kluizenaar

Terwijl De Kluizenaar kaart toont een man gekleed in gewaden alleen op een bergtop en ziet met behulp van een oude lantaarn licht, stel je voor surfen op het internet voor kennis, de eenzame gloeiende scherm van informatie het verlichten van uw verduisterde kamer. Misschien draagt hij zelfs een badjas.

Pentakels

Het is gemakkelijk om de munten in de tarot te lezen als metaforen voor geld, maar kijk eens wat dieper. De ster die op elke munt is gegraveerd, maakt het tot een pentagram en geeft in feite aan dat geld door onze handen gaat als energie om persoonlijke groei te bevorderen. De vijfpuntige ster die op pentakelkaarten staat afgebeeld is in feite een ononderbroken lijn zonder onderbrekingen, zonder begin en zonder einde, zoals een dollar die circuleert van consument naar verkoper naar producent en terug naar consument.

Zwaarden

In een tijdperk waarin de politie geweren draagt, zijn zwaarden een ouderwets idee van het verdedigen van een middeleeuws fort. Maar het archetype van het zwaard gaat veel verder dan zijn militaire gebruik. Woorden die een kritiek in een ruzie worden snijden genoemd. Van een partner die iets zegt dat pijn doet, wordt gezegd dat hij een scherpe tong heeft. Er zijn in het hedendaagse leven misschien wel meer gevallen waarin een metaforisch zwaard ons pijn kan doen dan toen het tarotspel voor het eerst werd geïllustreerd.

De Keizerin

Op een troon omringd door oude symbolen, De Keizerin lijkt nauwelijks een vriendin die je zou toevoegen aan je Facebook of MySpace vriendenlijst. En toch is ze daar, op een troon in het midden van een veld, een bos ver achter zich, met een staf in de hand, een tiara met diamanten bezet en gedrapeerd op een vreemde manier. Op haar tas staat het symbool voor Venus, om iedereen eraan te herinneren dat deze shopaholic prinses graag een meisje is. Wordt niet elk winkelcentrum in Amerika elk weekend overspoeld door aspirant-keizerinnen?

De keizer

De keizer op een troon mag dan wel goed zijn voor een sprookje, maar hoe weerspiegelt de moderne wereld van gekozen leiders in zakelijke pakken de indicator van de tarot van zekere en krachtige mannelijke energie? Iedereen die wel eens een imperiale baas heeft gehad die vanuit zijn bureaustoel ultimatums afblafte, zou kunnen zweren dat hij een zware kroon en lange grijze

De Duivel

In een wereld waar extreme horrorfilms elke oude notie van een angstaanjagende demonische kracht overtreffen, onthult De Duivel kaart in tarot enkele subtiliteiten die hedendaagse verschrikkingen weerspiegelen. In de kaart zijn een man en een vrouw beide geketend aan de voeten van de troon van de duivel. Dit is een metafoor voor verslaving. De Duivelskaart verschijnt in hedendaagse lezingen die iemand in je leven onthullen die geketend is aan een drugs- of alcoholprobleem en mogelijk jou ketent aan hun ziekte door codependency.

De Ridder van Wijzen

Een man in harnas die te paard rijdt en een boomtak draagt, is niet bepaald iemand die je elke doordeweekse dag op weg naar de les of naar kantoor ziet. Het oeroude symbool van creatieve inspiratie is echter iets dat van pas zal komen in de huidige tijd, mocht het in je reading voorkomen. staven worden gezien als een metafoor voor vindingrijkheid en ondernemingsgeest. De ouden maakten nuttige werktuigen van gevallen boomtakken, wandelstokken om moeilijke reizen te helpen. De metafoor voor het gebruiken van een creatief idee om een succes te worden is net zo modern als een snelle internetverbinding. Ridders waren de middeleeuwse boodschapdragers, verdedigers van grondgebied en zoekers naar glorie in naam van hun koninkrijk. Als je baas in tarot gelooft, laat het hem of haar dan weten als je de ridder van staven kaart hebt getrokken - jouw ingevingen over waar je heen moet, kunnen het bedrijf naar grote successen leiden.

De opgehangen man

Verre van een kaart die een lynchpartij uitbeeldt, De opgehangen man kaart toont een man die ondersteboven hangt, vastgebonden aan een boom met zijn enkels. Bij nader inzien lijkt de boom te zijn gemaakt van hout, niet gegroeid uit de grond. En met zijn handen achter zich, kunnen we niet zeggen of de man gebonden is of gewoon zijn handen verbergt. Een aureool omringt hem, waardoor verdere beschouwing op zijn minst doet vermoeden dat hij zich in een door hemzelf veroorzaakte benarde positie bevindt. De kaart van de Gehangen Man vertegenwoordigt die levenssituaties waarover we klagen dat we onszelf er vanaf het begin in hebben gestopt, vaak bijna vrijwillig. Als er een kaart is die het moderne leven het beste beschrijft, dan is het deze kaart wel.

Geen enkele kaart in de tarot is zonder betekenis voor het hedendaagse leven. Het is aan uw tarot lezer om de oeroude archetypen en symbolen toe te passen op uw huidige wereld en specifieke situatie.