Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De dood tarotkaart: vriendschap sluiten met de donkerste kaarten van het deck

Toen ik als twaalfjarige net Tarotkaarten leerde lezen, mocht ik van mijn tante op haar oefenen.

"Ik wil weten wat er volgende week gaat gebeuren op de picknick van de familiereünie," zei ze.

"Goed," zei ik en schudde mijn kaartspel.

De kaart die ik trok was Death.

"You have to call off the reunion!" Ik stond erop.

Ze weigerde, en hoewel ik er toen niet blij mee was, ben ik blij dat ze dat gedaan heeft. Het picknick bloedbad dat ik voor ogen had, is er niet gekomen. Maar er gebeurde wel iets interessants: mijn mooie, slimme en grappige oudere nicht Cheyenne, die me altijd had behandeld als een stuk koud zeewier dat aan haar been vastzat, praatte nu echt tegen me. We hadden een kort gesprek over de aardappelsalade. Maar wat er gezegd werd, deed er niet toe, want voor het eerst dat ik me kon herinneren, negeerde Cheyenne me niet volledig!

Ik zal nooit weten waarom Cheyenne besloot me de kans te geven, maar toen ik mezelf die avond in de spiegel bekeek, zag ik dat mijn gezicht niet zo rond was als ik me herinnerde. Ik vroeg me af of ik er misschien zelf ook als een tiener uitzag. Misschien kon Cheyenne ruiken dat ik sinds kort deodorant gebruik. Het deed er niet toe. Ik wist toen dat ik, ook al kon ik nog een paar maanden van het kindermenu bestellen, goed op weg was om volwassen te worden.

Zat die sombere tarotkaart die ik had getrokken er dan helemaal naast? Verre van dat. De kaart van de Dood is een van de meest onbegrepen personages in de Grote Arcana. Hoewel de skeletachtige figuur die de kaart siert niet bepaald Mr. Rogers is, is zijn boodschap minder hard dan het lijkt. In bepaalde lezingen kan de Dood op een letterlijke dood wijzen - als de kaart bijvoorbeeld met de Toren wordt gecombineerd, moet je je gewaarschuwd achten voor een rampzalig ongeluk aan de horizon. Maar op zichzelf heeft de Dood een meer genuanceerde betekenis.

Zoals het Rad van Fortuin suggereert, wordt het leven geregeerd door cycli, die allemaal stromen en ebben, beginnen en eindigen, en de dood is een essentieel onderdeel van elk proces. Voor die lezing van de familiereünie luidde de dood de afsluiting in van een tijdperk waarin de wereld mij als een kind zag. De overgang was bitterzoet, maar onvermijdelijk en zelfs vreugdevol.

De dood kan verschijnen in de uitdossing van een aanstaande nieuwe moeder, niet als voorbode van een miskraam maar van een nieuwe manier van leven. Ze zal nooit meer dezelfde vrouw zijn nadat ze haar kind heeft gebaard. De dood kan ook verschijnen in een relatie spread wat duidt op evolutie of vrijheid van oude, pijnlijke gewoonten. Er zijn veel interpretaties van deze angstaanjagende kaart, en veel daarvan zijn geruststellend.

Andere onbegrepen kaarten

Hoewel de Dood de meest bekende onbegrepen kaart is, is het niet de enige die oneerlijk is afgeschilderd. Hier zijn enkele van de meest miskende spelers van de Tarot:

De Toren: De meeste borden tonen De Toren als een fort dat op het punt staat in te storten onder de belegering van de elementen (vaak een golf of een bliksemschicht). Hoe kan een instortend gebouw iets positiefs zijn? Als het gebouw moest instorten, wel! De Toren kan staan voor overtuigingen, relaties, of carrière keuzes die onderdrukkend zijn. Wanneer je deze kaart ziet, betekent dit vaak dat de tirannen in je leven op het punt staan om omvergeworpen te worden.

De Duivel: In onze culturele mythologie is de Duivel niet bepaald een aardige kerel. Hij is de belichaming van het kwaad, of hij nu wordt voorgesteld als een explosie van chaotische energie of als een gladde verkoper in een driedelig pak (a la Twilight Zone). Maar in andere tradities is de gehoornde geest niet te vrezen. Hij vertegenwoordigt natuurlijke mannelijke energie, een gelijkwaardig tegenwicht voor een vrouwelijke ziel zoals de Hoge Priesteres. Als de duivel in je spreads verschijnt, kan het je vertellen dat je ver van je natuurlijke staat bent. Misschien vervult je , of heb je moeite om er op kantoor bij te horen. Ben je wel authentiek jezelf?

Drie van zwaarden: Drie zwaarden doorboren een hart. Dat kan niet goed zijn. Het betekent waarschijnlijk dat je de laatste tijd pijn ervaart, of dat dat je onbewust pijn toebrengt aan iemand die je dierbaar is. Maar vergeet niet wat er gebeurt met mensen die geen pijn kunnen voelen: mensen die geen emotionele pijn kunnen voelen, hebben geen empathie, en mensen die geen lichamelijk ongemak kunnen ervaren, weten niet wanneer hun lichaam in de problemen zit. Denk eens aan al die keren dat pijn je heeft geholpen! Als je geen pijn in je been zou voelen, zou je er misschien op blijven lopen nadat het gebroken is. Belangrijker dan het vermijden van lijden is begrijpen wat het betekent. Wanneer je de Drie van Zwaarden trekt, kijk dan kritisch naar je pijn en luister naar wat het te zeggen heeft.

Acht van Bekers: In deze kaart laat een omfloerste figuur een overvloed aan kelken achter. De Acht van Bekers wordt vaak gelezen als een kaart om uit elkaar te gaan, een kosmisch duwtje om verder te gaan. Maar voordat je conclusies trekt, vraag je af: "Wat zat er eigenlijk in die afgewezen bekers?" Is het de hele relatie, of slechts een deel ervan dat niet meer werkt? Misschien heb je iemand geïdealiseerd in plaats van hem met een frisse blik te bekijken. Misschien staan je dromen over een sprookjesachtige romance in de weg van het echte werk. De Acht van Bekers duidt op een verandering van waarden, het doorbreken van illusies. Als je deze kaart ziet, vraag jezelf dan af welke lang gekoesterde overtuigingen je vooruitgang in de weg staan.

Hoe de "slechte" kaarten te lezen

Als elke kaart meerdere betekenissen heeft, hoe weet je dan welke betekenis de juiste is? Er zijn geen regels. Een goede tarotlezing is meer een

In het algemeen geldt dat je meerdere kaarten tegelijk moet lezen, zodat er een duidelijk beeld kan ontstaan uit het samenspel van hun symbolen en betekenissen. Een één kaartspreiding is geweldig voor beknopte, snelle antwoorden, maar bij complexe kwesties en grote veranderingen zul je vaak een meer genuanceerd begrip krijgen van een meervoudige kaartspreiding.

Voor een groot deel kun je op gevoel te werk gaan bij het interpreteren van de kaarten. Mediteren op de kunst van de kaart kan je aandacht vestigen op subtiele details en nieuwe inzichten. Op dezelfde manier kan het leren kennen van de verhalen achter de kaarten je intuïtie voor hun betekenis aanscherpen. Om deze redenen is het vooral belangrijk om een deck te gebruiken waarmee u zich verbonden voelt (mijn beste lezingen zijn afkomstig van een deck dat van de plank viel en me tegen het hoofd stootte).

Eindelijk is het geven van een onderscheidende tarot lezing een vaardigheid. Als je genoeg oefent, kun je leren om met de "slechte" kaarten om te gaan en hun gelaagde boodschappen te begrijpen. Er zijn ook genoeg adviseurs die je kunnen helpen om je intuïtie te ontwikkelen en zelfs om spreuken te interpreteren waar je niet uitkomt.

Dus de volgende keer dat je een kaart trekt die er vreselijk uitziet, zeg dan niet alles af! Sms je partner niet om het uit te maken. Zeg je baan niet op. Leg het neer, haal diep adem, en luister naar

Heeft u een verontrustende kaart getrokken? Bent u in de war door een belangrijke tarotlezing? Een Keen Psychic Advisor kan u helpen om de moeilijkste kaarten van het tarotspel te begrijpen. kaarten.