Wilt u met een medium of paragnost praten?

Het versterken van de hartchakra om liefde te geven en te ontvangen

Kalla was een cliënte die me raadpleegde over relatieproblemen. Ze kon nooit het type man aantrekken dat ze wilde en meestal ging ze uit met getrouwde mannen of mannen die anders niet beschikbaar waren. Toen ik haar chakra's bekeek, zag ik dat haar Hartchakra klein was, nauwelijks functioneerde, en een grote band met haar vader had. We deden wat healingwerk om het koord te verwijderen en haar Hartcentrum te stabiliseren. Maar ze moest nog veel voor zichzelf doen om dit chakra te versterken.

Het Hart, of Vierde chakra, is het energiecentrum dat ons vermogen om liefde te geven en te ontvangen regelt. Het is de brug tussen de lagere, of persoonlijke, chakra's (Root, Sacraal, en Solar Plexus) en de transpersoonlijke, meer spirituele chakra's (Keel, Derde Oog, en Kroon). Het is een kanaal voor Goddelijke energie van boven en aardse kracht van beneden. Je zou kunnen zeggen dat het Vierde chakra zich in het hart van ons hele energiesysteem bevindt, en het is van fundamenteel belang voor het uiten van empathie en mededogen, en voor het opbouwen van relaties en gemeenschap.

Basisprincipes van het Hartchakra

Dit chakra bevindt zich in het midden van onze borstkas, vlakbij ons fysieke hart, en in het centrum van ons energiesysteem. De kleur De energie die ermee geassocieerd wordt is meestal groen, maar ik gebruik ook rozenlicht en -energie voor hartchakrawerk. Het wordt geassocieerd met de thymus, het hart, de longen, de bloedsomloop, de armen en de handen.

Voorgesteld door de lotus met twaalf bladeren, ontwikkelt dit chakra zich volledig rond de leeftijd van zeven jaar en helpt ons onze sociale identiteit te definiëren, los van onze moeder en vader. Het is het chakra waar we vaak koorden met anderen hebben en van waaruit veel van onze relatie met de wereld plaatsvindt (samen met het Derde chakra). In het Sanskriet staat het bekend als de anahata chakra en het is de bron van vreugde, warmte, dankbaarheid en vergeving, waardoor we ons verbonden kunnen voelen met andere wezens en de natuurlijke wereld.

Veelvoorkomende problemen met het vierde chakra

Ik merk dat het vierde chakra vaak op de een of andere manier gecompromitteerd is bij mijn cliënten. Als de chakra overactief is, kan de persoon vooral gericht zijn op relaties. Er kan sprake zijn van hyperwaakzaamheid, te veel geven, of een hoge eis dat partners en vrienden voortdurend attent en beschikbaar zijn. Aan de andere kant kan een onderactief Hartchakra zich manifesteren als onvermogen om relaties aan te gaan, een gebrek aan eigenliefde en achting, behoeftigheid, of "hardvochtigheid". Mensen die geen mogelijkheden hebben om zich te voeden, hebben vaak een traag Vierde chakra.

Omdat dit chakra de brug is tussen de lagere en bovenste chakra's, als het traag, stil, of onder-energetisch is, stroomt de energie niet vrij door het systeem. Mensen kunnen de hele tijd "vastzitten" in de spirituele wereld en niet in staat zijn zich bezig te houden met praktische details van het leven omdat de energie niet naar beneden kan stromen. Of ze kunnen egoïstisch zijn en geen verbinding hebben met anderen omdat de energie niet naar boven kan stromen. Een evenwichtige hartchakra helpt het hele systeem om harmonie te vinden tussen het alledaagse en het spirituele, tussen zichzelf en de ander.

Versterk je hartchakra

Bij Kalla herleidde ik haar zwakke hartchakra tot haar vader, die, zoals te verwachten was, emotioneel niet beschikbaar was. Ze probeerde altijd zijn liefde te verdienen, en deze strijd had invloed op haar relaties. Ze moest haar Hart chakra voeden met zelfliefde en zelfzorg, dus bedachten we een wekelijkse checklist van dingen die ze alleen voor zichzelf zou doen. Een deel van deze omvatte het worden van haar eigen "goede vader," die, voor haar, betekende dat ze meer zelfredzaam financieel. Ze creëerde ook een dankbaarheid praktijk en begon een vrijwilligerswerk bij een plaatselijke dierenasiel. Deze activiteiten hielpen haar om de natuurlijke aspecten van het Vierde chakra aan te boren, waardoor ze andere wezens kon koesteren en kon zien waar liefde en vreugde al aanwezig waren in haar leven.

Bijna iedereen met een onevenwichtig Hartchakra kan baat hebben bij beginnen met een dankbaarheid praktijk en het vinden van manieren om dienstbaar te zijn aan anderen (hoewel dit kan lastig zijn als te veel geven is een probleem). Zelfzorg is altijd iets waar ik met cliënten aan werk, evenals het vinden van manieren om in contact te komen met de natuurlijke wereld. Dit kan zijn het nemen van een huisdier, het kweken van een tuin, het nemen van een kamerplant, of het plannen van buitenactiviteiten voor recreatie. Opbeurende muziek, boeken of beelden zijn ook goed als dit chakra zwak of traag is.

Een eenvoudige meditatie - die ik Kalla ook heb laten doen - is om elke dag een paar minuten te gaan zitten met jasmijn- of rozenwierook en te luisteren naar spirituele muziek van uw keuze. Houd je hand boven je hartchakra en oefen van daaruit in en uit te ademen. Stel je voor dat de chakra sterk, energiek en in balans wordt als je dat doet.

De vierde chakra is het hart van ons energiesysteem. Het kan gemakkelijk onder druk komen te staan in het leven, maar de tijd nemen om het weer in balans te brengen brengt veel voordelen met zich mee. De meeste mensen willen intrinsiek liefde uitdrukken en ontvangen, maar liefde is vrij beschikbaar vanuit het Goddelijke...en is de ware helende energie. Het versterken van het Hartchakra zal relaties gemakkelijker maken en ons in staat stellen evenwichtiger te zijn in ons leven als zowel spirituele als aardse wezens.

Als je moeite hebt om relaties aan te gaan of als je meer vergevingsgezindheid of compassie wilt, neem dan contact op met een adviseur van Keen om met jou en je Hartchakra te werken. Bel vandaag!