Wilt u met een medium of paragnost praten?

Luisteren naar je darmen: de derde chakra en persoonlijke kracht

Heeft u ooit gehandeld op basis van een "buikgevoel" of bent u in een nieuwe situatie geweest die uw comfortzone uitdaagde? Waarschijnlijk heb je een gevoel in je maag ervaren, van vlinders tot regelrechte angst. Misschien hield je je hand boven het gebied onder je borstbeen - de plaats van het derde chakra - in een gewone, onbewuste reactie op angst of uitdaging. En misschien had u na afloop een geweldig gevoel in uw "buik", een stoot kracht of adrenaline.

Deze gevoelens van angst, kracht of toegang tot een lichaamsgebaseerde intuïtie zijn allemaal verbonden met het derde chakra, of zonnevlechtchakra. Een gezonde derde chakra is essentieel voor het stellen en bereiken van doelen, het hebben van een gezonde wil en identiteit, en een helder mentaal functioneren.

Derde chakra: basisbegrippen

De zonnevlechtchakra bevindt zich tussen de navel en het hart, waar de ribben samenkomen bij het borstbeen. Het wordt geassocieerd met de kleur geel en heeft te maken met ons zelfgevoel, onze rol in de wereld en een gevoel van persoonlijke kracht. Van hieruit treden we naar voren om de wereld te ontmoeten en onze bestemming te vervullen.

Het derde chakra is ook verbonden met het mentale lichaam en de derde laag van de aura. Terwijl de kruinchakra heerst over percepties en brede concepten, richt de derde zich op details en linkerhersenhelft soorten activiteit. wordt geassocieerd met een instinctief weten van hoe te

Voorkomende problemen met het Solar Plexus Chakra

Ik zie vaak problemen met het derde chakra in mijn praktijk als helderziende en energiewerker. Het is het chakra dat het vaakst koorden van anderen bevat en dat last heeft van vervorming, scheuren, of wat ik "blow-outs" noem. Mensen proberen vaak hun hele systeem te laten werken vanuit hun derde chakra, wat onvermijdelijk leidt tot over-energie en, uiteindelijk, totale ineenstorting en uitputting. Dit lijkt vaker voor te komen in de westerse cultuur (de meeste van mijn cliënten); waarschijnlijk omdat wij zo doel- en actiegericht zijn.

Een overactieve zonnevlecht kan buitensporige activiteit vertonen - hetzij alleen in het mentale domein, hetzij in constant doen. Er kan sprake zijn van een onophoudelijk streven naar en een obsessie voor doelen of meetbare resultaten. In extreme gevallen kan er sprake zijn van machtsuitoefening, grootheidswaanzin en een enorm ego. Sommige cliënten die ook overontwikkelde hartchakra's hebben, zullen de super-gevers zijn, waardoor vele anderen in hun derde chakra's als een soort menselijke accu kunnen werken. Typisch is dat degenen met overactiviteit op hun wilskracht werken en daaronder volledig uitgeput zijn.

Een trage of te weinig actieve derde chakra uit zich in fysieke uitputting, onvermogen om beslissingen te nemen of doelen te bereiken, geen motivatie, of een worsteling om toegang te krijgen tot persoonlijke kracht. Het gevoel van eigenwaarde kan worden aangetast via iemands mentale zelfbeeld (gevoelens over het zelf is het domein van het tweede chakra). Mensen met een verstoord derde chakra hebben niet veel toegang tot hun instincten en zijn vaak vadsig en verstrooid in hun mentale energie. Er kan veel worden gepland, maar niet echt gedaan.

Versterk je Derde Chakra

Julianne kwam volkomen uitgeput bij me en was niet in staat om op enig gebied in haar leven vooruit te komen. Ze zat in een overgangsfase wat betreft haar carrière, relatie en woonplaats. Haar leven was, zoals ze zei, een complete puinhoop! Ik deed een eerste chakra analyse lezing voor haar, en, zeker genoeg, haar zonnevlecht chakra was volledig opgeblazen. Vitale levenskrachtenergie kon niet stromen, tegengehouden door een derde chakra die er niet in slaagde energie te laten circuleren. Als zodanig leed ze op alle andere gebieden - de tweede en de eerste chakra in het bijzonder.

Na twee sessies waarin deze chakra structureel was geheeld en het hele systeem een boost had gekregen, was het tijd voor Julianne om zelf wat werk te verzetten om haar persoonlijke kracht terug te krijgen. Ze stemde ermee in om haar volwassen zoon niet langer te ondersteunen (hij was prima in staat om een baan en een eigen huis te vinden), en weigerde om hem koorden met haar te laten smeden. Ze moest ook een eigenwaarde praktijk op te bouwen, en voor haar, dit begon met zelfzorg.

Net als veel vrouwen vond Julianne dat ze eerst voor anderen moest zorgen en daarna pas voor zichzelf - op het werk, in haar gezin en in haar sociale leven. Ze zat in een hamsterwiel van doen, doen, doen voor anderen. Het was een radicaal idee om een week niets voor een ander dan zichzelf te doen. Ze stelde een aantal activiteiten vast waardoor ze zich gekoesterd zou voelen: een massage, een uitstapje naar de boekenwinkel, een hele nieuwe huidverzorging kopen regime, en niet koken voor iemand. Ik nodigde haar uit om een week te nemen om deze dingen te doen. Het was een uitdaging, maar ze deed het. Ze werd ontvankelijk - in haar ogen "passief" - en liet anderen haar helpen bij het maken van keuzes, deelde hunwijsheid of expertise, en deed niets inspannenders dan haar lading nieuwe boeken vanuit de auto naar binnen dragen. Na afloop vroeg ik haar hoe ze zich voelde.

"Verbazingwekkend."

Het was slechts een begin. Ze kon niet elke week op deze manier werken, maar ze begon te begrijpen wat evenwicht en grenzen zijn, en ze veranderde een aantal sterke mentale patronen over ontvangen, doen en zijn.

Andere oefeningen om het derde chakra te versterken kunnen bestaan uit het werken met fysieke kracht om iemand te helpen zich krachtiger in zijn lichaam te voelen, of het kan een meditatieoefening zijn om de geest tot rust te brengen. Ik merk dat veel cliënten baat hebben bij lichaamsbeweging, die zowel lichamelijk welzijn als geestelijke helderheid creëert. Vechtsporten en yoga zijn twee geweldige opties.

De derde chakra is je persoonlijke accu. Samen met de andere lagere chakra's helpt het je te overleven in de wereld en te creëren en te manifesteren in het fysieke domein. Zonder een sterk zelfbesef is het moeilijk om anderen lief te hebben, je waarheid te spreken of een bewuste relatie met het Goddelijke te ontwikkelen - allemaal functies van de bovenste chakra's. Een spiritueel adviseur kan u helpen begrijpen hoe deze chakra in u functioneert en manieren aanreiken om hem gezond en efficiënt te houden.

Bent u uitgeput? Verlangt u naar meer helderheid of gemoedsrust? Een adviseur van Keen kan u misschien helpen de reset-knop in te drukken en meer balans te vinden. Bel vandaag!