Wilt u met een medium of paragnost praten?

De kroon chakra: je verbinding met het goddelijke

Wat is uw relatie tot spiritualiteit? Bent u een zoeker, gericht op zelfkennis en empowerment? Vindt u uw intuïtie terug in de vorm van claircognizance of helder weten? Ben je een ervaren manifesteerder, of zou je dat graag willen zijn? Zo ja, dan zou je moeten overwegen om meer te leren over de werking van de Kroonchakra.

De Kroonchakra is de deur naar de spirituele werelden en de zetel van onze goddelijke bekrachtiging. Het is de hoogste vibratie in onze menselijke aura en waar we toegang hebben tot onze hogere zelf-wijsheid.

Vind uw helderheid met een psychische reading. Klik hier om te beginnen.

Kroonchakra Basis

De Kroon, of zevende chakra, bevindt zich fysiek op de top, of kroon, van ons hoofd. Net als de aureolen die in de kunst rond religieuze figuren zijn geschilderd, faciliteert onze kruinchakra onze verbinding met de geest. Dit energiecentrum, dat in het Sanskriet Sahasrara chakra wordt genoemd, is de duizendbladige lotus waarnaar in Indiase en boeddhistische geschriften wordt verwezen.

De zevende chakra regelt het denken en ons vermogen om informatie waar te nemen, te analyseren en te assimileren. Terwijl de derde chakra onze mentale activiteit en details regelt, heeft de zevende betrekking op brede concepten, wijsheid en bredere betekenis en begrip. We ontwikkelen deze chakra in De kleur is violet of zilverwit. Transcendentie, geloof, goddelijkheid en de relatie met een hogere macht worden door deze chakra beheerst. De Kroonchakra is gerelateerd aan de zevende laag van het auraveld, die alle lagen eronder bevat, en het gouden web omvat dat onze energie intact en gescheiden van anderen houdt.

Vanuit de Kroonchakra kunnen we de Harische dimensie binnengaan, het niveau van bestaan waar manifestatie begint. Deze dimensie is het niveau waar de Wet van Aantrekking begint. Het is de plaats waar zuivere materie vorm begint te krijgen als onze verlangens.

Gemeenschappelijke Zevende Chakra Problemen

Zoals alle , kan de Kroon chakra in een staat van tekort, overmaat of stagnatie zijn.

Wanneer deze chakra een tekort vertoont, kan de stroom van spirituele levenskrachtenergie zijn cyclus door het lichaam niet voltooien. De geest is letterlijk niet in staat om toegang te krijgen tot nieuwe gedachten en er kan een fixatie ontstaan op één spiritueel standpunt als "juist". Dit is het tegenovergestelde van spirituele vrijheid en openheid, en het kan lijken op fanatisme of, in contrast daarmee, de spirituele cynicus of scepticus.

Mensen met een onderontwikkelde Kroon kunnen moeite om van hun ervaringen te leren en kunnen patronen en gevolgen herhalen. Zij worden beheerst door onbewuste verlangens en angsten en hebben weinig mogelijkheden om wat zij willen in de fysieke werkelijkheid te manifesteren.

De overdaad van deze chakra kan zich uiten in overmatig denken of overdreven identificatie met de geest. Overdaad kan zich ook manifesteren als spiritueel escapisme, verslaving, of het omzeilen van alle fysieke behoeften of het verguizen van het lichaam. Dit komt vaak voor in spirituele tradities die elke vorm van zinnelijk verlangen als verkeerd beschouwen. In extreme gevallen kunnen we ons overweldigd voelen en een psychose ontwikkelen als gevolg van een wijd open, overmatige Kroon.

Wanneer de energetische input te veel wordt, kunnen we deze chakra volledig afsluiten, waardoor we geen toegang meer hebben tot wijsheid en goddelijk weten. De chakra stagneert en is niet meer functioneel.

Fysieke manifestaties van onevenwichtigheid in de zevende chakra kunnen migraine, coma, hersentumoren, geheugenverlies of waanideeën zijn. Merk op dat dit resultaten zijn van extreme onbalans en gerelateerd zijn aan andere problemen.

Ervaring van een cliënt

Shevonne kwam bij me voor healingwerk. Ze was jonger dan de meeste van mijn cliënten - net 18. Maar ze had een vreselijke jeugd overleefd en was vastbesloten om te genezen. Ze had een goed ontwikkeld derde chakra en, verrassend genoeg, was haar wortel sterk. Maar ze was volledig uitgeschakeld in haar vijfde, zesde en zevende. Als een Als natuurlijke empaat had ze geen manier om de chaotische en traumatische energieën in haar familie te verwerken. Ze had deze chakra's letterlijk afgesloten - niet in staat om te zien, te weten of te spreken over het misbruik dat met en rondom haar gebeurde.

Toch had Shevonne wel enig vermoeden dat er meer was en voelde ze zich aangetrokken tot metafysica, maar ze kon geen enkele tractie krijgen door te proberen meer te leren over spirituele onderwerpen. Ze was eindelijk uit haar huis vertrokken en zocht hulp. We deden verschillende sessies om haar bovenste chakra's weer in balans te brengen.

Het eerste wat ik Shevonne vroeg te doen was te beginnen met een korte, eenvoudige meditatieoefening. Ze had net een oudere kat geadopteerd en beiden hielden van het ritueel van het borstelen van zijn pluizige haren.

"Neem vijf minuten de tijd terwijl je hem borstelt," zei ik, "en herhaal gewoon deze mantra: het is veilig om te zien. Het is veilig om te weten. Het is veilig om nu open te zijn."

Ze deed dit, en geleidelijk aan reageerden haar chakra's. Ik breidde haar meditatie "huiswerk" uit tot het staren naar een kaars gedurende tien minuten, of tot ontspannen terwijl ze luisterde naar Sanskriet gezangen of andere hoge vibratie muziek. Toen haar Kroon begon te genezen, kon ze beginnen met het bestuderen van de spirituele onderwerpen die haar interesseerden. Shevonne ging ook naar een therapeut om de schade van het misbruik aan te pakken, wat haar ook hielp haar stem te vinden en haar vijfde chakra te repareren.

Op den duur koos Shevonne ervoor om het Tarot. Ze ontdekte dat ze een natuurlijke aanleg had voor intuïtief werk, en haar doel is om haar ervaringen te gebruiken om anderen te helpen. Dit alles kwam voort uit het helen van haar Kroon en andere bovenste chakra's.

manieren om je Kroonchakra te versterken

De Kroonchakra heeft verzorging en voeding nodig, net als de andere chakra's, om gezond en in balans te blijven. De belangrijkste factor voor een gezonde zevende chakra is een regelmatige spirituele praktijk. Dit is niet hetzelfde als betrokken zijn bij een religie, hoewel dat wel een weg is. Spiritueel zijn betekent niet eens dat je een concept van "God" moet accepteren. Maar het betekent wel dat je je verbonden voelt met iets dat groter is dan jezelf en je ego-identificatie - of het nu je hogere zelf is, het universum, God, of het hele Hindoeïstische pantheon van goden en godinnen. Wat belangrijk is, is spirituele vrijheid en een pad dat voor jou resoneert.

Net als bij Shevonne is het eerste en beste wat je kunt doen om je Kroon te versterken, een meditatie- of ontspanningsoefening beginnen. Yoga, traditionele meditatie, loopmeditatie, luisteren naar muziek met een hoge vibratie, of het beoefenen van contemplatieve kunsten zoals Tai Chi of zelfs dans zijn waardevol. Ik hou van somatische oefeningen omdat ze je helpen in je lichaam te blijven terwijl je zevende chakra zich opent en uitbreidt.

Een gezonde Kroon is ook afhankelijk van intellectuele stimulatie en groei, hoewel dit tot excessen kan leiden als het intellect overontwikkeld is. Het cultiveren van wijsheid, een persoonlijk wereldbeeld, en intellectuele rijpheid leiden allemaal tot een goed functionerend zevende chakra. Het onderzoeken van metafysica is een geweldige manier om je bovenste chakra's te versterken. Intuïtieve readings stimuleren zeker wijsheid en groei, en kunnen je helpen meer te leren over je Kroonchakra op je beste pad naar persoonlijke "verlichting."

Keen adviseurs zijn meelevende bronnen voor het ontwikkelen van groei en wijsheid. Bel vandaag nog een adviseur op Keen en geef je Kroonchakra energie!