Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe relatiekoorden te verwijderen en verder te gaan na liefdesverdriet

"Ik heb alles gedaan wat ik kon bedenken," vertelde Janeen me. "Ik ben in therapie geweest, heb vergevingsbrieven geschreven, ben op een paar afspraakjes geweest... en toch heb ik nog steeds het gevoel dat mijn ex bij me is. Het is een jaar geleden! Ik wil verder."

"Ik heb een idee," zei ik. "Laten we je chakra's en energieveld eens onderzoeken. Het kan zijn dat er nog steeds energetische koorden met je ex zijn die jullie met elkaar verbonden houden."

Vaak zijn we ijverig in ons werk voor persoonlijke groei, waarbij we liefdesverdriet emotioneel en spiritueel aanpakken, maar de energetische component wordt over het hoofd gezien. Ik leer mijn cliënten een eenvoudige procedure die ze op elk moment kunnen uitvoeren om energetische koorden in elke relatie te herkennen en te verwijderen.

Wat is een Energetisch Koord?

Wanneer we een sterke relatie met iemand aangaan - ouders, kinderen, vrienden, geliefden - bestaat de mogelijkheid om een energetische band te creëren die er voor de helderziende uitziet als een koord van lichtenergie dat van de ene persoon naar de andere stroomt. Soms zijn deze koorden heel toepasselijk, zoals tussen een ouder en een klein kind of wanneer we positieve energieën uitwisselen met een ander: vriendschap, liefde, of mededogen, bijvoorbeeld. Koorden helpen om verbindingen te maken en een soort energie uit te wisselen met de andere persoon.

Maar voorbij het stadium van afhankelijke kindertijd is het niet gepast om blijvende banden hebben met een andere persoon, zelfs als deze banden positief van aard zijn. Zodra ons ego en onze volwassen identiteit gevestigd zijn, zijn we perfect in staat om onszelf van energie te voorzien door in te pluggen op onze eigen Goddelijke natuur. In het gezondste scenario kunnen we tijdelijke koorden met anderen geven en ontvangen, maar we komen altijd terug bij onze eigen energie en laten anderen hun eigen energie hebben.

Als je een situatie hebt zoals die van Janeen, waarin je geen afstand lijkt te kunnen nemen van een relatie of constant iemand in je gedachten hebt, is het waarschijnlijk dat je koorden met die persoon hebt. Als je het gevoel hebt dat je niet kunt overleven zonder een andere persoon (nogmaals, voorbij de leeftijd van afhankelijke jeugd), dan heb je koorden. Als je je gebonden voelt aan een ander, ook al wil je dat niet, dan heb je waarschijnlijk koorden.

Welke problemen creëren koorden?

De meesten van ons creëren koorden die ons verstrengeld houden met anderen, en we worden afhankelijk van de energie van die ander (of omgekeerd). Hoe het er ook uitziet - liefhebbend, zorgzaam, vriendelijk - een langdurige relatie met een ander creëert co-dependentie. In meer extreme gevallen kan een van de verbindende partijen ook uitgeput of leeggezogen raken. Het kan je ervan weerhouden om volledig in je eigen identiteit en kracht te stappen. Als de koorden energieën van boosheid, bewuste afhankelijkheid, verplichting, of een andere negatieve emotie dragen, Hierdoor ontstaat er onrust in je eigen energieveld.

Koorden kunnen je ook in staat stellen om de energie van een ander te beïnvloeden of om hun energie jou te laten beïnvloeden. Als je een relatiebreuk hebt waarbij één partij niet wilde dat de relatie eindigde, kunnen ze met koorden een verbinding in stand houden. Dit was de situatie met Janeen. Haar ex wilde haar terug, en hoewel de koorden onbewust waren, hield hij hun verbinding levend via koorden tussen hun hartchakra's.

Koorden kunnen verstrikt raken, in de knoop raken of verstrikt raken en kunnen beschadigen waarop ze zijn aangesloten. Dit is de reden waarom je uitputting kunt ervaren of een gebrek aan vermogen om de functies van de chakra in kwestie goed te manifesteren.

Een energie genezer of paranormaal begaafde kan deze koorden waarnemen, je helpen ze te verwijderen, en helpen bij het herstructureren en opnieuw uitlijnen van chakra's. Maar je kunt ook zelf aan koorden werken, en het is goed om te weten hoe. We zijn altijd aan het koorden, ontkoorden, en nieuwe relaties aan het vormen. Hoe bewuster je je van dit proces kunt worden, hoe gezonder je kunt zijn in het delen van energie met anderen.

Hoe je koorden kunt waarnemen

Koorden zijn het meest De meest voorkomende koorden zijn die tussen het tweede, derde en vierde chakra, maar ze kunnen tussen elk energiecentrum voorkomen. Je kunt deze oefening bij elke relatie doen, maar het is vooral nuttig als je je verdrietig voelt of gebonden aan een romantische partner na een relatiebreuk.

De eerste stap om een koord waar te nemen is na te denken over de situaties die ik heb beschreven. U kunt ook uw eigen chakra's scannen met behulp van uw intuïtie. Concentreer u gewoon op elk chakra en kijk wat u waarneemt. Voelt het open? Afgesloten? Energiek? Dit is niet zo moeilijk als het klinkt - neem gewoon wat tijd om rustig te zitten en doe een energetische check-in. De meeste van mijn cliënten merken dat ze na een paar pogingen hun eigen chakra's kunnen waarnemen.

Als je je niet zeker of op je gemak voelt bij het scannen van je eigen chakra's, gebruik dan een andere techniek. Je hebt privacy nodig en tijd om een paar minuten rustig te zitten. Als er een relatie is waarover u zich zorgen maakt, ga dan op die persoon zitten en concentreer u erop. Merk op hoe je lichaam reageert als je aan die persoon denkt. Voel je een gevoel in je hart? In je keel? In je zonnevlecht? Raakt je onderrug gespannen? Frons je je wenkbrauwen? Vaak voel je een letterlijke aantrekkingskracht als je bij iemand in de buurt bent of aan hem denkt. Waar je de energie ook voelt, dit kan de chakra zijn die het meest

Wanneer je een koord in een relatie hebt waargenomen, merk het dan gewoon op en raak niet in paniek. Maak later tijd vrij voor een betekenisvol ritueel om de koorden te verwijderen.

Het verwijderen van koorden

Het verwijderen van koorden is heel eenvoudig en het is, samen met andere hulpmiddelen, nuttig bij het verwerken van liefdesverdriet. Ik geef mijn cliënten het volgende eenvoudige ritueel mee om thuis te doen. Je hebt een kaars nodig en een plek waar je alleen en ongestoord kunt zijn. Als je wierook, een mengsel van etherische oliën of kristallen hebt, zet die dan samen met de kaars op je altaar.

Zit comfortabel, steek je kaars aan en neem een paar minuten de tijd om je ademhaling te observeren. Richt uw aandacht op het chakra waar u denkt dat de koorden met elkaar verbonden zijn. Stel je dan voor dat je met zachte handen in dat chakra reikt en het koord simpelweg loskoppelt. Zeg de woorden: Iklaat ______ (de persoon) los van mijn _____ chakra. Ik laat mijn verlangen, bewust of onbewust, naar verbinding los. Ik laat dit koord los en geef het terug aan _______ (jouw woord voor het goddelijke). Ik ben heel en compleet zonder dit koord. Ik kan liefhebben en bemind worden zonder dit koord. (Zeg deze laatste twee zinnen drie keer.) Ik vraag mijn engelen en gidsen om de ruimte die dit koord innam te vullen met liefde. Ik vraag om verbonden te worden met mijn eigen goddelijke energie van liefde. Ik vraag dat ______'s (de persoon) gidsen en engelen helpen hem/haar hetzelfde te doen. Stel je nu voor dat je chakra zich vult met roze en wit licht. Als je je compleet voelt, bedank dan je gidsen, bedank jezelf en beëindig je meditatie.

Sommige cliënten vinden het prettig om te visualiseren dat ze het koord doorknippen met een zwaard, schaar of licht. Dat is prima, maar ik vind het prettiger om de stekker eruit te trekken. Het voelt schoner. Ik raad mensen aan dit ritueel 21 dagen achter elkaar te doen. Het is een krachtig proces en helpt mensen echt verder te gaan. Als je een relatie hebt die je in stand wilt houden, maar op een gezondere manier, dan doe je beiden een plezier door de snoeren te verwijderen. Het zal geen herinneringen wegnemen, geen positieve emoties vernietigen of de andere persoon schaden.

Janeen had verwarde en geknoopte koorden die problemen veroorzaakten in haar hartchakra. Hoewel ze het ritueel had uitgevoerd - onze eerste stap - was ze niet in staat de koorden volledig te verwijderen. Onze laatste sessie over dit onderwerp bracht haar enorme opluchting. Ik verwijderde de resterende verwarde uiteinden van het koord. Haar chakra voelde daarna anders, en ze was verbaasd dat de energie van haar ex was vervaagd. Ze had nog steeds haar goede herinneringen en wenste hem het beste, maar het gevoel van verplichting en verbondenheid was weg. Voor Janeen en anderen die worstelen met het loslaten van relaties, kan het verbreken van koorden een fundamentele stap zijn om jezelf te bevrijden van oude energie

Als u het bovenstaande ritueel uitprobeert en geen verlichting voelt, hebt u misschien de hulp nodig van een helderziende of genezer. Bel vandaag nog een adviseur op Keen en krijg de ondersteuning die u nodig heeft!