Wilt u met een medium of paragnost praten?

Staan met beide benen op de grond: hoe te werken met je wortelchakra.

Heeft u financiële zorgen? Problemen het vinden of behouden van een baan? Is angst een van je belangrijkste emoties? Laat je je gemakkelijk leiden door andermans meningen of ideeën over hoe je je leven moet leiden?

Als je op één van deze vragen ja hebt geantwoord - en soms zou ik op allemaal ja hebben kunnen zeggen! - dan is het mogelijk dat uw wortelchakra niet optimaal functioneert.

Het goede nieuws is dat u zelf veel kunt doen om uw eerste chakra gezond te maken, en u kunt ook samenwerken met een healer of intuïtief om u te helpen verstoringen of een gebrek aan functie in dit meest basale en belangrijkste chakra te identificeren.

Basisprincipes van de wortelchakra

De wortelchakra, of eerste chakra, bevindt zich in het gebied van het perineum of het stuitbeen (stel je een kegel van energie voor direct tussen je benen). Dit energiecentrum, ook wel basischakra of Muladharachakra genoemd, ontwikkelt zich volledig in ons eerste levensjaar en regelt al onze overlevingsbehoeften. In deze fase zijn we volkomen afhankelijk, en ons fundamentele, onderbewuste leren over vertrouwen en wantrouwen gebeurt nu. De tijd vanaf de conceptie tot het eerste jaar bepaalt een sjabloon voor het eerste chakra dat ons hele leven kan beïnvloeden.

Het eerste chakra regelt onze instinctieve patronen, al onze gewoonten - vooral lichamelijke - en hoe goed we kunnen een veilige omgeving voor onszelf te creëren. Onze verbinding met overvloed, voeding (op elk niveau), en lichamelijke gezondheid zijn allemaal gebieden van het eerste chakra. Dat geldt ook voor ons vermogen om te aarden en grenzen te stellen.

De kleur die met dit chakra wordt geassocieerd is rood. Het bestuurt de bijnieren, de nieren en de wervelkolom. Dit chakra is in zekere zin het fundament waarop de rest van voortbouwt.

Gemeenschappelijke problemen met het eerste chakra

Onze chakra's, als energiecentra voor ons hele lichaam - fysiek, astraal, emotioneel, mentaal en spiritueel - kunnen op verschillende manieren functioneren. Ze kunnen in balans en gezond zijn, een tekort vertonen, vervormd zijn of een teveel hebben. Als ik naar de chakra van een cliënt kijk, kan ik zien of de chakra misvormd is, omhoog of omlaag gekanteld is, of de structuur is afgebroken en hoe de energie beweegt.

Een evenwichtige eerste chakra creëert een evenwichtig persoon die in staat is om in zichzelf te voorzien en zijn of haar eigen behoeften te voeden. De persoon zal energie, stabiliteit en een verbinding met zijn of haar juiste levensonderhoud hebben, samen met een gevoel van vertrouwen in zichzelf en de wereld.

Als een persoon angstig is, wantrouwend, en de energetische afweer heeft om zijn of haar lichaam te verlaten wanneer hij of zij wordt bedreigd, is het waarschijnlijk dat de chakra een tekort heeft - niet genoeg energie opneemt. Op dezelfde manier, als Als er problemen zijn om een goede financiële stroom in stand te houden, betekent dit dat de chakra niet naar zijn mogelijkheden presteert. Als ik een cliënt heb die moeite heeft om elke dag te overleven, is de eerste plek waar we kijken om te genezen de eerste chakra.

Overvloed uit zich in overeten of obesitas, traagheid, rigide grenzen, afkerig van verandering en zelfs een hamstermentaliteit.

Je intuïtie gebruiken om met je chakra te "praten"

Het goede nieuws is dat er veel is dat we kunnen doen om een kwakkelende eerste chakra te helpen. En iedereen kan problemen hebben met het eerste chakra, zelfs degenen die een ideale start in het leven hebben gehad. Mijn eerste verzoek is dat je jezelf niet veroordeelt als je denkt dat je wortelchakra aandacht nodig heeft.

Je kunt met een beoefenaar werken om je eerste chakra te versterken en in balans te brengen, en er zijn ook eenvoudige technieken die je zelf kunt toepassen. Mijn cliënten leer ik tegen hun chakra's te "praten" en hun intuïtie te gebruiken om uit te vinden wat er nodig is.

Om tegen je chakra's te praten, heb je alleen wat tijd nodig om stil te zijn en de ruimte om alleen te zijn. Welke meditatie-oefening u ook heeft, u kunt zich ontspannen en u in een ontvankelijke alfahersengolftoestand brengen. Als je geen manier hebt om te ontspannen en je af te stemmen, probeer dan gewoon een paar momenten naar je ademhaling te kijken, luister naar rustige, inspirerende muziek, of visualiseer hoe je langzaam een trap afloopt. U kunt ook proberen, wanneer u zit, met uw ogen naar het plafond te kijken (houd uw hoofd gelijk, kijk gewoon met uw ogen omhoog). Uiteindelijk, zult u merken dat uw ogen zich willen sluiten; laat ze. Op hetzelfde moment, laat u uw ademhaling verdiepen. Nu bent u in een alfatoestand.

Nog een keer maakt u contact met uw eerste chakra. Zeg 'hallo'! Vertel het chakra dat je wilt begrijpen wat het nodig heeft en vraag het om zijn wijsheid over wat voor probleem je ook hebt. Je kunt in stilte of hardop spreken. Zelfs als je je dom voelt, sta jezelf toe contact te maken. Niemand kijkt mee.

Als u kunt, visualiseer dan uw chakra. Hoe ziet het eruit? Is het rond en vol? Naar één kant gebogen? Dieprood of roestbruin? Krijg een idee van hoe de energie beweegt. Met de klok mee? Tegen de klok in? Helemaal niet bewegend? Vertrouw gewoon op je eerste indrukken, zelfs als ze niet logisch zijn. Visualiseer dan uw eerste chakra buiten uw lichaam. Stel u voor dat het tegenover u zit. Stel meer vragen, en vraag om begeleiding. Het is bijna alsof je chakra een andere persoon is, die met je in gesprek is. Laat jezelf genieten van dit proces en veroordeel het niet. Maak een notitie van alle indrukken die je opdoet - hoe klein of vreemd ook.

Ervaring van een cliënt

Mijn cliënt Peter kwam bij me voor een energiehealing. Hij zat vaak zonder werk, woonde in een hutje in de heuvels zonder nutsvoorzieningen of in zijn vrachtwagen, en had meestal enorm wisselende geldproblemen. Hij was erg spiritueel, en was ooit monnik geweest. Hij was ook hoog opgeleid, slim, en heel grappig. Maar hij was depressief over zijn leven.

In de Tijdens de sessie ontdekte ik dat Peters eerste chakra stilstond - wat betekent dat het geen energie opnam of weggaf - en ook nogal rigide was. Er was een fundamenteel wantrouwen tegen de fysieke wereld, tegen geld, en vrouwen in het bijzonder. Gedurende een aantal sessies werkte ik structureel met zijn eerste chakra en gaf Peter een toolkit om zelf aan de slag te gaan. Dit omvatte yogahoudingen, enkele ademhalingstechnieken, en het werken met specifieke kristallen.

Ik heb Peter ook geleerd om tegen zijn chakra te praten. Hij was in staat om waardevolle informatie mee te nemen naar onze sessies. Hij herkende bijvoorbeeld dat de mentale ziekte van zijn moeder tijdens haar zwangerschap hem nu beïnvloedde, en we creëerden een ritueel om deze energie te vergeven en los te laten.

Door te leren praten met zijn eerste chakra, kon Peter leren om voor zijn eigen behoeften te zorgen en niet afhankelijk te zijn van een genezer. We hebben nog wel eens contact, maar ik ben blij te kunnen zeggen dat Peter veel meer in zijn eigen kracht staat - en daar gaat het om!

manieren om de wortelchakra te versterken

Lichamelijke activiteit is een van de beste manieren om een chakra met een tekort te versterken of een chakra met een trage energie te stimuleren. Dansen, hardlopen of wandelen in de natuur zijn geweldig. Gewichtstraining, vooral voor het onderlichaam, is ook heilzaam.

Yogahoudingen en ademwerk zijn ongelooflijk voor alle chakra's. De staande Het is aan te bevelen om houdingen te doen, vooral strijder- en evenwichtshoudingen, hurken en buigen van de ruggengraat.

Persoonlijk groeionderwijs op het gebied van aarding, het vergeven van diegenen die je vertrouwen hebben misbruikt, en het voorzichtig confronteren van angsten zijn allemaal uiterst nuttig. Tapping, of emotionele vrijheidstechniek, is perfect voor het werken aan angsten en welvaartsproblemen. Een psychisch adviseur of genezer kan helpen bij het identificeren van verleden-life banden die moeten worden gewist of andere energetische kwesties in verband met de vroege kindertijd. Werken met een Hakomi of ander type somatisch therapeut is ook uitstekend.

De bloesemessences van mariposa lelie, oregon druif, teunisbloem, of cichorei zijn nuttig om trauma en behoeftigheid aan te pakken die voortkomen uit problemen in de kindertijd. Bloemessences bevatten zachte maar krachtige plantenenergieën en zijn verkrijgbaar bij de meeste natuurvoedingswinkels of online.

De edelstenen mosagaat, barnsteen, bloedsteen, rode jaspis en obsidiaan zijn enkele die problemen met het wortelchakra aanpakken en hebben allemaal aardende kwaliteiten.

Het dragen van rood, jezelf oefenen en belonen voor kleine daden van moed, en babystapjes nemen om vertrouwen in het leven te kweken, zijn allemaal uitvoerbare en effectieve acties.

Zoals altijd is het belangrijk om naar je eigen intuïtie en lichaam te luisteren. Als je voelt dat je hulp nodig hebt, zoek die dan! Hoewel de meeste van de bovenstaande suggesties heel Wees je ervan bewust dat planten en kristallen ook een krachtige energie hebben. Het is altijd het beste om met een gids of leraar te werken als je niet zeker weet wat het beste voor je is. Helderzienden kunnen je vaak de weg wijzen naar de specifieke hulpmiddelen die het beste voor je zullen werken.

Als je het gevoel hebt dat je wortelchakra niet optimaal functioneert, kan een adviseur van Keen help.