Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Een tarot lezing helpt bij een grote beslissing: ben ik klaar voor het moederschap?

Eeuwenlang werd het moederschap als een automatische beslissing beschouwd. Dat nam het wonder en de vreugde niet weg van het scheppen van een leven en het ontwikkelen van een volledig nieuw menselijk wezen met oneindig potentieel en mogelijkheden, maar er was vaak minder keuze om te beslissen wanneer je dat wilde doen. Meestal gebeurde dat zo kort mogelijk na het huwelijk.

Dat is veranderd, zoals ik me realiseerde toen ik een telefoontje van Andi kreeg. Ze wilde weten of dit het juiste moment was voor haar en haar vrouw om te adopteren. Dat gebeurt vaak rond deze tijd van het jaar, nu Moederdag nadert. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd beginnen na te denken over hun eigen moeders. Ze zien dat reclamespotjes terecht de moeders in ons leven vieren, de vrouwen die ons hebben gevoed en voor ons hebben gezorgd, en zonder wie we niet zouden zijn wie we zijn.

Ze had het gevoel dat ze moeder wilde worden, maar wist niet zeker of ze klaar was voor het moederschap. Ze wist niet zeker of ze klaar was voor die uitdaging. De kern van haar verwarring daarover lag in haarzelf, en daarom belde ze ons. "Ik weet niet of ik klaar ben om een ander leven te beïnvloeden,' zei ze. "Ik denk dat als het erop aankomt, ik er gewoon niet zeker van ben dat ik van een ander een goed en volwaardig mens kan maken." We besloten een Tarot lezing te doen om Andi te helpen

Andi's dilemma: Is het tijd?

Andi is 31, drie jaar getrouwd en absoluut verliefd op haar vrouw, Sarah. Ze wist dat ze een partner voor het leven had, en dat was een deel van het probleem. Telkens als ze het over adoptie of draagmoederschap hadden, had Andi het gevoel dat de band die zij en Sarah hadden onherroepelijk verbroken zou worden, dat het geluk dat ze hadden gecreëerd zou worden onderbroken. Het was niet zo dat ze bang was dat zij en Sarah ongelukkig zouden worden, maar dat de dingen niet meer hetzelfde zouden zijn.

Zoals zoveel andere mensen had ze gemengde gevoelens over haar gevoelens. Aan de ene kant voelde ze zich schuldig omdat ze zich zo voelde, alsof ze tegen een natuurlijke orde inging. Ze wilde dat haar "niet klaar-gevoelens" werden opgelost en weggingen. Aan de andere kant had ze het gevoel dat als dat haar gevoelens waren, het misschien niet waar zou zijn voor haarzelf om ze te laten verdwijnen. Het was een eindeloze cirkel van zelftwijfel, kortstondige oplossing, en nog meer twijfel.

Dit soort dingen voelen we allemaal bij veel van de beslissingen die we nemen. We denken na, krabbelen dan terug en bekritiseren onze meningen en gedachten. Dit wordt nog versterkt als we het over moederschap hebben. Ouder zijn is, zoals elke ouder je zal vertellen, veel meer dan een fulltime baan. Er is een standvastigheid die niet weggaat voor jaren, als het al ooit weggaat. Om te zeggen dat het een leven verandert is een understatement: Het is een leven. Het is bevredigend, gekmakend, geweldig, uitputtend, ergerlijk en mooi tegelijk. Bovenal maakt het je niet alleen verantwoordelijk voor de veiligheid van iemand, maar ook voor wie ze zijn en hoe hun leven eruit ziet. Dat is een hoop druk.

Daarom is de beslissing om een ouder te worden een van de grootste keuzes die iemand kan maken. Hoewel er vaak een biologische noodzaak is voor het algemene tijdsbestek waarin iemand moeder wordt, komt het beantwoorden van de vraag "Ben je er klaar voor?" neer op het begrijpen van jezelf en wat je wilt, en dat is waar de Tarot om de hoek komt kijken.

De Tarotreading

Ik wilde dat Andi zich zou richten op de vraag: "Ben ik klaar voor het moederschap?" door diep in zichzelf te kijken. We deden een standaard lezing met drie kaarten om haar te begeleiden.

De eerste kaart die ik trok was de Koning van staven, die een koning toont die magistraal op zijn troon zit. Hij heeft zijn koninkrijk niet alleen verkregen door dapper of slim te zijn, maar door wijs genoeg te zijn om van ervaring te leren. Wanneer hij in de verleden positie zit, is hij een voorbeeld van hard bevochten wijsheid. In sommige lezingen wordt hij gezien als een beïnvloeder, iemand (van welk geslacht dan ook) die je heeft geholpen te komen waar en wiens ideeën je misschien niet altijd hebt begrepen totdat je er vanuit hun standpunt naar keek.

Dit bracht ons bij Andi's moeder, die heel traditioneel was en ook heel liefdevol. Voor haar was de relatie tussen haar dochter en Sarah een zegen, maar ze was zich er terdege van bewust dat die relatie controversieel was, dus begeleidde ze Andi en beschermde ze haar en maakte ze zich altijd zorgen over de reactie van andere mensen omdat ze niet wilde dat haar dochter gekwetst zou worden. Andi en Sarah waren voorzichtig in het huwelijk getreden. Andi realiseerde zich dat dit deels haar terughoudendheid verklaarde om een baby te krijgen. De liefdevolle voorzichtigheid van haar moeder vertaalde zich in angst om grote stappen te nemen.

De volgende kaart die ik trok was de Acht van bekers, die een reiziger toont die aan een lange reis begint, vermoeid leunend op zijn staf onder het loerende licht van een wenkende maan. De kaart voelt melancholisch aan, totdat je beter kijkt. De reiziger komt niet naar dit droevige tafereel: Hij verlaat het. Het heden had hem neergeslagen, maar hij heeft zichzelf overeind getrokken en is op weg. De Acht van Bekers is zeer krachtig in de tegenwoordige positie. Het betekent dat het een tijd van verkenning is. Het is een tijd om een radicale verandering door te voeren.

Natuurlijk betekende dit voor Andi niet absoluut dat ze een baby moest krijgen. Het had ook kunnen betekenen dat ze deze stress moest loslaten en deze verwachtingen, los te laten wat ze "verwacht" werd te doen, en het leven te nemen zoals het komt. Een reis maken betekent niet dat je een bepaald pad voor ogen hebt. Het kan ook betekenen dat je van het pad afwijkt waarop je dacht vast te zitten, verstrikt in doorns, en doodsbang om je te bewegen uit angst jezelf te snijden. Al die tijd bleek dat je gewoon weg kon stappen. Dat was wat Andi zich begon te realiseren.

Ten slotte, zei ik tegen Andi, kijk eens naar De Chariot, dat was de derde kaart die ik trok, in de toekomstige positie. Zie de macht van de koningin, vorstelijk op haar troon, op de voorgrond geplaatst door twee Sfinxen onder haar domein. Deze beesten van de legende onderworpen. Ze heeft een grote overwinning behaald, dus ze is dominant en heeft alle uitdagingen afgeslagen. Ze regeert triomfantelijk.

Dit kan Andi vertrouwen geven in haar keuze. De Tarot kan haar niet vertellen dat ze het adoptie- of draagmoederschapsproces moet beginnen, of haar vertellen dat niet te doen, maar het kan haar helpen zich te bevrijden van wat ze denkt dat ze moet willen en zich gewoon te richten op wat ze wil. Ze zou het vinden, en als ze het gevonden heeft, zouden er geen obstakels zijn. Zij en Sarah zouden er een open en mooie discussie over kunnen voeren, bevrijd van vooroordelen. Zoals de koningin in De Strijdwagen, steeg Andi er bovenuit. Ze overwon de innerlijke demonen die haar doorzeefden met vragen en onzekerheden. Ze ontdekte dat wat ze wilde al in haar zat, en dat ze zich niet door een voorzichtig verleden of een stressvol heden van het tegendeel hoefde te laten overtuigen. Haar toekomst was van haar en van haar alleen.

Dat is de ware kracht van de Tarot en waarom deze zo nuttig is tijdens deze adviesgesprekken. De Tarot vertelt je niet wat je moet doen, maar geeft je de instrumenten om je eigen antwoorden te vinden. Het helpt vragen over jou te beantwoorden, zodat je voor jezelf kunt antwoorden. Het is de oeroude basis van totale empowerment.

Als je hulp nodig hebt bij het nemen van een grote beslissing in je leven, zoals of je een ouder wilt worden, kan een Tarotlezing door een adviseur van Keen je helpen te begrijpen wat je wil.