Informatie nodig of uw partner of relatie?

Rituelen en praktijken voor het cultiveren van zelfliefde op valentijnsdag

"Ik heb genoeg van Valentijnsdag," zei Amalie tegen me. "Het is gewoon ontworpen om je slecht te laten voelen - of je nu een relatie hebt of niet! Ik zou graag mijn gevoelens rond deze feestdag willen loslaten - kunt u me daarbij helpen?"

Amalie is slechts een van de vele cliënten van mij die met deze dag worstelen. Hoewel we allemaal weten dat Valentijnsdag een verzonnen feestdag is - een "Hallmark feestdag" zoals sommigen het noemen - moeten de meesten van ons diep graven om de krachtige effecten die door decennia van marketing zijn gecreëerd te verdrijven. Het ontwikkelen van echte liefde voor jezelf is de beste manier om V-day te laten zijn wat het is: een dag die is gereserveerd om liefde van alle soorten te vieren.

De belangrijkste liefde

Hoewel je het waarschijnlijk al een miljoen keer hebt gehoord, is zelfliefde de belangrijkste liefde die we kunnen leren cultiveren. Als ik dit tegen mijn cliënten zeg, knikken ze en zeggen ze: "Ja, ik weet het", maar ze geloven het niet echt. Immers, onze cultuur vertelt ons voortdurend dat het veel belangrijker is om liefde te hebben buiten onszelf.

De ironie is, natuurlijk, als je niet van jezelf houdt - althans een beetje - zul je geen aantrekken van liefdevolle relaties. De manier waarop we ons voelen over onszelf binnen zal worden weerspiegeld door het soort relaties die we uiteindelijk in. Dit uit zich meestal in wederzijdse afhankelijkheid, en dit soort verbindingen veroorzaakt uiteindelijk veel pijn.

Hoe ontwikkelen we dan eigenliefde? Het is een beoefening die in de loop van de tijd groeit, maar ik merk dat het helpt om het proces te versnellen als mijn cliënten deelnemen aan rituelen en praktijken van zelfliefde. Valentijnsdag, en de De hele maand februari is in het algemeen een perfecte tijd om jezelf te verzorgen en van jezelf te houden.

De perfecte date (met jezelf!)

Amalie was sceptisch over het feit dat ze zichzelf de Valentijnsdag wilde geven die ze altijd wenste dat iemand anders (bij voorkeur haar prins op het witte paard) haar zou geven.

"Het voelt een beetje zielig," zei ze.

Dit is een veelgehoord bezwaar, want ook hier wordt ons geleerd dat het beter is om liefde van buiten onszelf te ontvangen dan van binnenuit. Ik vroeg haar het te proberen. "Niemand hoeft het te weten", zei ik tegen haar. Het is krachtiger om anderen te vertellen dat je van jezelf houdt dan het weg te stoppen, maar elk begin is beter dan niets.

Veel vrouwen, waaronder Amalie, willen bloemen ontvangen, mee uit eten genomen worden, of andere mooie cadeaus krijgen. Mijn eerste instructie voor Amalie was om haar V-dag zo open mogelijk in te richten. Ze was in staat om de dag vrij te nemen van haar werk, dus stelden we een persoonlijke dag van liefde samen, die begon met haar favoriete yogales. Daarna wilde ze met een vriendin gaan brunchen in een chique restaurant, met champagne en oesters (haar lievelingseten). De vriendin werd geïnspireerd om haar eigen speciale dag ook te plannen. Na de brunch ging Amalie winkelen en mocht ze alles kopen wat ze wilde. Voor haar was dat een paar nieuwe laarzen die ze graag wilde hebben. Voor jou kan dat een massage of een spabehandeling zijn.

Na het winkelen ging Amalie naar de kruidenier en zocht ze eten en wijn uit om een uitgebreid diner te bereiden. Ze was nerveus over dit deel, bang dat ze zich eenzaam zou voelen. Ik spoorde haar aan om het gewoon te proberen en open te staan voor elke ervaring die zich voordeed. Afspraakjes verlopen niet altijd perfect, dus verwacht niet een afspraakje met jezelf ook niet altijd ideaal is! Haar plan voor na het diner bestond uit een telefoontje naar een verre vriendin en een warm bad voor ze naar bed ging.

Ze nam later contact met me op en gaf toe dat het een behoorlijk leuke dag was geweest. Het diner was een beetje een uitdaging geweest, maar ze had zichzelf toegestaan om haar favoriete tijdschrift te lezen tijdens de maaltijd, en het was aangenaam genoeg verlopen. Om de vaart erin te houden, liet ik haar nadenken over iets leuks dat ze elke dag voor zichzelf kon doen. Het hoefde geen geld te kosten of ingewikkeld te zijn; gewoon iets dat, als ze haar eigen beste vriendin, moeder of geliefde was, ze graag voor zichzelf zou doen. Amalie paste deze gewoonte toe, hoewel ze het soms vergat of sceptisch was. Uiteindelijk maakte het een enorm verschil in haar leven en hielp het haar zelfs om een nieuwe relatie te manifesteren.

Omdat ze nu zo geoefend is in het houden van zichzelf, is het makkelijker voor haar om dat voor zichzelf te blijven doen zonder te verwachten dat haar nieuwe man alles geeft. De regelmatige oefening in zelfliefde heeft haar gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfcompassie versterkt. Kortom, ze is er echt een beter mens door geworden en de kwaliteit van haar leven is verbeterd!

Het uitwerken van je persoonlijke oefening

Amalie had de middelen om veel geld uit te geven aan haar dag en zelfs een vrije dag te hebben. Maar als dat voor jou niet geldt, maak je dan geen zorgen. Zelfliefdepraktijken kunnen zo simpel zijn als een bezoekje aan een bloemenwinkel of wat spelen bij de parfumbalie in een leuk warenhuis. Het belangrijkste om te identificeren is hoe je je geliefd wilt voelen, door

Probeer dit proces eens een week lang. Neem bij het ontwaken even de tijd om na te gaan wat je die dag wilt ervaren. Wat zou je echt willen ontvangen? Wat zou je een speciaal gevoel geven? Voor de meesten van ons is het niet echt een groot ding, of zelfs een materieel ding, dat we echt willen. Maak een belofte om aan jezelf te geven, en neem het een dag tegelijk. Soms zal het je niet lukken. Dat is niet erg, maar stop niet met het proces. Onthoud dat je niet stopt met je liefde voor anderen of met het ontkrachten van verlangens die je hebt om meer liefde van buitenaf in je leven te brengen.

Amalie hield haar zelfliefdepraktijken - samen met het bijhouden van een dagelijks dankbaarheidsdagboek - een aantal weken vol voordat het natuurlijk aanvoelde en een paar maanden voordat haar energie om haar verlangens aan te trekken dramatisch toenam. Als je wilt dat anderen zich inzetten voor jouw welzijn, moet je bij jezelf beginnen! Neem de tijd, en zie wat zich ontvouwt. Zelfliefde is het krachtigste geschenk dat je jezelf kunt geven - en de wereld. Een spiritueel adviseur kan je helpen met dit proces en helpen met het verwijderen van blokkades die in de weg kunnen staan om meer van jezelf te houden.

Klaar om Valentijnsdag te ervaren als een echt festival van de liefde-een die begint bij jezelf? Adviseurs van Keen kunnen je helpen je eigen spirituele en zelfliefdepraktijken te ontwikkelen. Bel vandaag nog!