Wilt u met een medium of paragnost praten?

Hoe bouw je een eenvoudige praktijk voor het cultiveren van dankbaarheid

"Mijn leven is overweldigend," zei Katya. "Ik heb geldproblemen, een relatiecrisis en mijn kinderen zijn op een verschrikkelijke leeftijd. Ik heb het gevoel dat ik uit elkaar aan het vallen ben."

Katya is een goede vriendin van me die al jong veel moeilijke dingen doet: kinderen, trouwen, werken. Terwijl de meesten van ons klagen over afspraakjes en het feit dat we geen geld hebben voor de vakantie die we willen, staat zij midden in het leven. In vergelijking daarmee ben ik alleen maar dankbaar dat mijn problemen zo eenvoudig zijn!

Maar door dat gevoel van dankbaarheid vroeg ik me af waar zij dankbaar voor was (waarschijnlijk omdat ze geen potentiële dates op Tinder hoefde uit te zoeken, bijvoorbeeld). Dus vroeg ik het haar. En dat vonkte een gesprek dat leidde tot we hebben allebei besloten om te houden: het cultiveren van een dankbaarheid praktijk.

Het is niet alsof dit is helemaal een nieuw idee. Mijn moeder zei tenslotte altijd "tel uw zegeningen". Ik deed het toen af als een Pollyanna-antwoord op het leven, maar sinds ik mijn nieuwe gewoonte heb ingevoerd, heb ik gezien hoe krachtig deze eenvoudige handeling kan zijn. En het is niet moeilijk om te beginnen met dankbaarheid. In feite, als je al een soort van spirituele of meditatie beoefening hebt, kun je het er gewoon in verwerken. Hieronder vindt u zeven tips voor het cultiveren van de eenvoudige maar effectieve gewoonte om het positieve in uw leven te herkennen.

1. Besluit het te doen!

Ok, natuurlijk. Maar u moet het besluit nemen en u er vervolgens aan verbinden. Ik ben meestal slecht in goede voornemens, maar soms loont het de moeite om diep in de buidel te tasten. Dus beloof het jezelf en, zoals Katya en ik deden, Overweeg een buddy aan te nemen om u te helpen op schema te blijven.

2. Kies een vaste tijd

Wij mensen zijn helemaal ingesteld op routine. Zelfs als u denkt dat u de meest willekeurige persoon bent, heeft u elke dag wel iets te doen (Tanden poetsen, hoop ik! Dagelijkse koffie? Yoga-les? Hardlopen? Avond een glas wijn?). Ik zou uw dankbaarheid praktijk gebeuren tijdens iets wat je al zijn toegewijd aan. Als je het soort persoon bent die kaarsen en wierook nodig heeft, ga er dan voor, maar maak het jezelf niet moeilijk als je dat niet bent. De kracht van de oefening zit in het doen, niet in de sfeer die je er omheen bouwt. Ik doe de mijne als ik 's ochtends koffie drink, omdat ik dan meestal schrijf in mijn Tarotdagboek. Dat brengt me bij...

3. Schrijf het op

Ook al sms'te ik Katya mijn dankbetuigingen, ik schreef ze altijd eerst op voor mezelf. Op die manier lijkt het me krachtiger, en als je terugkijkt op je lijst kan dat heel inspirerend werken als je je ondankbaar voelt. Ik ben van de oude stempel; ik hou van mooie dagboeken en pennen, maar je kunt de lijst ook op je telefoon of computer bewaren. Ik koos ervoor om vijf dingen per dag op mijn lijst te zetten, maar dat was alleen voor mijn gevoel van orde. Nogmaals, het punt is om het te doen.

4. Fake It Til You Make It

Telt het faken van dankbaarheid dan ook? Ja, ik denk het wel. Sommige dagen zul je het gewoon niet voelen. Maar er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Adem je nog? Veilig? Gevoed? Heb je een plek om te slapen vannacht? Denk aan alles de mensen die op dit moment niet eens de basisbehoeften hebben. Soms ben ik dankbaar voor schone kleren of het feit dat ik al mijn tanden (aangewakkerd door een stint deed ik op een dak-en thuislozenopvang in een service project). Als je deze post leest, heb je waarschijnlijk een apparaat-ben daar dankbaar voor. Op veel dagen zul je epische dingen hebben om dankbaar voor te zijn, maar als dat niet zo is, kijk dan naar het kleine, het alledaagse, zoals schoon water en een toilet dat doorspoelt.

5. Word een expert in "voelen"

Dit is niet zo griezelig als het klinkt - het is zelfs verbazingwekkend om het gevoel van dankbaarheid in je lichaam te herkennen, en het vervolgens te leren creëren wanneer je het nodig hebt. Je zult echte gevoelens van welzijn hebben, vreugde, geluk, wat dan ook, wanneer je je dankbaarheidslijstje schrijft - onthoud ze! Wat gebeurt er in je lichaam? Hoe voelt dankbaarheid? Als je dan die dagen hebt dat je het niet voelt, gebruik dan je hersenen om de sensatie uit je geheugen op te roepen. De wetenschap vertelt ons dat onze hersenen het verschil niet kennen tussen een herinnering en de werkelijkheid, dus we kunnen een gevoel van binnenuit creëren om onze huidige gemoedstoestand te beïnvloeden.

6. Stop niet!

Mensen zijn zo gek - we stoppen vaak met iets te doen net wanneer het begint te werken! Ik raad je ten zeerste aan om dit niet te doen! Ik ben meer dan een jaar geleden begonnen met dankbaarheidsoefeningen en het heeft mijn leven totaal veranderd. Ik heb het gevoel dat het mijn intuïtie heeft aangescherpt, zodat ik betere beslissingen neem en een betere helderziende ben. Elke dag dankbaar zijn is als het "ja"-vakje aanvinken - het universum vertellen "meer van dit, alsjeblieft!" Toch kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je een plateau hebt bereikt of dat het op een gegeven moment niet meer werkt.

7. Zoek steun om sterk te blijven

Soms komt het leven met grote dingen en dan hebben we steun nodig. Na ons gesprek een jaar geleden heb ik Katya ook een reading gegeven om haar te helpen meer inzicht te krijgen in haar problemen. Het hebben van die grotere begeleiding gaf haar een duwtje in de rug zodat het starten van haar praktijk gemakkelijker was. Zelf krijg ik ook readings van collega paragnosten wanneer ik me overweldigd voel of extra steun nodig heb. En ik ben altijd zo dankbaar voor de wijsheid die uit de reading naar voren komt.

Een dankbaarheidsoefening zal je leven op voornamelijk kleine manieren veranderen (maar sta open voor de grote). Maar die kleine veranderingen tellen op en zullen een bron van positiviteit, optimisme en vertrouwen in je creëren die nuttiger is dan het hele glas-half-leeg-gedoe. Je beoefening zal je een spirituele batterij geven om je door moeilijke tijden heen te helpen. Het zal je hart openen, je meer compassie geven en je helpen meer liefdevol te zijn naar jezelf, anderen en je eigen leven.

Een bezoek aan een adviseur van Keen kan je begrip en inzicht geven en je helpen om helder vooruit te komen. Bel vandaag!