Wilt u met een medium of paragnost praten?

Hoe dienstbaar zijn aan anderen je kan helpen te genezen van liefdesverdriet

Het overkomt ons allemaal. Gedumpt worden. Worden verraden. Verraden worden door een beste vriend. Als je het risico neemt om een relatie te hebben, zal dat soms klote zijn.

Mijn vriendin, Marcie, heeft het uitgemaakt met haar vriend met wie ze al sinds de middelbare school omging. Ze overleefden de verschillende universiteiten, vier jaar lange afstandsrelaties en toen ze eindelijk samen in dezelfde stad waren, liet hij het afweten. Het bleek dat hij al die tijd een andere vriendin had, en zij is degene die hij heeft gekozen.

"Ik kan niet geloven dat hij het me vier jaar geleden niet gewoon verteld heeft," snoof Marcie boven haar flat white. Het lawaai van Starbucks gonsde om ons heen. Ze was zich totaal niet bewust van de wereld om haar heen, vastgeroest in haar pijn. Hé, ik snap het helemaal.

Drie maanden later hadden we eigenlijk hetzelfde gesprek. Het was als in de film Groundhog Day.

Ik had mijn tarotkaarten meegenomen en aangeboden er een voor haar te trekken. Ik trok de Zes van munten. Ze wierp een blik op de kaart en schoof hem weg. Het beeld van de rijke man die aalmoezen geeft aan de armen, met een prachtig kasteel op de achtergrond, vond ze helemaal niets. Maar mij wel.

Wat Marcie nodig had, was een manier vinden om aan anderen te geven, om haar eigen waarde te voelen in plaats van het vreselijke verraad van haar eerste ware liefde te herhalen. Oke, ik weet dat het idee van het geven aan anderen om jezelf te genezen klinkt misschien - wat? - Goody-goed. Maar het zijn van dienst - of dat nu betekent toetreding tot een vrijwilligersprogramma of gewoon af en toe de tijd nemen om zich te concentreren op de zorgen van familie en vrienden - is een om u te helpen genezen van liefdesverdriet en het leven dat je wilt voor jezelf te creëren.

De pijn achter je laten

Marcie en ik hebben over de kaart gepraat. In het begin was ze een beetje boos; ze wilde niet toegeven dat ze vastzat in haar slachtofferverhaal. Ik wist dat het een tijdje zou duren voor ze genezen was, maar ik zei tegen haar: "Meisje, er moet iets anders zijn. Wat kan jou dat schelen?"

Eindelijk droogden haar tranen op en vertelde ze dat ze op haar werk bevriend was geraakt met een vrouw, Dolores. Ze was erachter gekomen dat de man van deze vrouw haar mishandelde. Ze wist niet wat ze moest doen, maar was erg bezorgd om haar vriendin.

"Kijk, je kunt Dolores misschien niet direct helpen, maar wat als je erachter zou komen hoe je haar kunt steunen of andere vrouwen in haar situatie kunt helpen?"

Marcie stemde ermee in om erover na te denken. Ik maakte een foto van de tarotkaart en stuurde die naar haar als inspiratie.

Giving Can Heal You

Marcie en ik spraken elkaar een paar weken later op een feestje. Haar ogen waren helderder, en als we ons met onze drankjes in een hoekje nestelden, vroeg ze me hoe het met me ging. Dat was een goed teken, want de laatste paar keer had het alleen maar over haar gegaan. Toen vertelde ze me dat ze vrijwilligerswerk was gaan doen in een opvangtehuis voor vrouwen.

"God - de situaties van deze vrouwen," zei ze. "Het ergste. Ik heb een intensieve training gehad en nu zit ik bij de hotline. Vorige week moesten we een vrouw naar het veilige huis brengen. Het is gekkenwerk. Maar ik voel me geweldig dat ze veilig is."

En toen vroeg ik haar - omdat het er nog steeds toe moest doen - naar haar hartzeer over Brian.

"Ik bedoel, ik huil er nog steeds elke week om. En ik zou aandelen moeten kopen in Ben & Jerry's! Maar ik realiseerde me gewoon dat ik niet de enige was met pijn in mijn leven en dat ik nog steeds iets had om iemand anders te geven. Ik zat echt vast in die pijn. Soms doet het me pijn om hem, maar als ik iemand anders echt kan helpen, is het net alsof mijn hart pijn heeft - op een goede manier."

Dat is waar.

Ik denk dat mijn belangrijkste les uit Marcie's situatie was dat de geweldige kracht van dienstbaarheid nog eens werd benadrukt. En het is niet alleen voor wanneer je je slecht voelt - het hebben van een engagement om terug te geven als een vast onderdeel van het leven is een geschenk aan jezelf. Het was een helderziende die me hier voor het eerst over liet nadenken, in een lezing die ik een paar jaar geleden had. Het ging allemaal over het versterken van mijn hartchakra, en ze zei dat het zou helpen met mijn gevoelens van eenzaamheid. Ze had gelijk, en nu ik Marcie heb geholpen, lijkt de cirkel rond te zijn.

Hartzeer hoort bij het leven, en genezing neemt de tijd die het nodig heeft. Als je liefdesverdriet hebt, praat dan met iemand. Laat een reading doen of vraag een vriend om je te helpen het te verwerken. Voor Marcie was het maar één kaart die getrokken werd in een Starbucks! Ons hart is onbegrensd. Je hart gebruiken voor liefde, zelfs als het pijn doet, is een geweldig hulpmiddel om de genezing te bevorderen.

Probeer je je te verzoenen met liefdesverdriet? Adviseurs van Keen kunnen u helpen manieren te vinden om te genezen en verder te gaan. Bel en krijg de steun die u nodig hebt vandaag!