Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe vergeef je jezelf voor fouten in een relatie

Joyce was al vijf jaar samen met Tony toen ze achter zijn ontrouw kwam. Ze kwam voor een lezing nadat ze gescheiden waren.

"We hebben twee kinderen; ze zijn nog zo jong...Ik weet niet of ik een alleenstaande moeder wil zijn of ze hun vader wil ontnemen. Maar het was niet alsof het een eenmalig iets was! Moet ik hem vergeven?"

Greg en zijn vrouw, Lily, hadden al een tijdje problemen. Hun ene kind was het nest uit en ze probeerden zichzelf als stel te herdefiniëren. Hij belde nadat Lily had bekend dat ze tijdens een werkreis met een collega naar bed was geweest.

"Ik denk aan al die keren dat ik vreemd had kunnen gaan en dat niet heb gedaan. Het lijkt zo zwak om haar te vergeven, maar ik begrijp het wel. Moeten we ons er doorheen slaan of gewoon onze eigen weg gaan?"

Liza en Blair waren al een paar maanden samen. Het begon serieus te worden. Maar toen ontmoette Blair een vrouw op een feestje en begon een seksuele sms-relatie met haar. Ze hadden niet echt een fysieke affaire en Liza wilde weten of ze het moest vergeven en verdergaan.

"Blair is een geweldige vrouw. Ik hou van haar... en we hebben allemaal onze dingen, denk ik. Ik weet alleen niet of het gek is dat ik haar vergeef. Ik voel alsof ik dat niet kan. Ik wil geen ander vinden, maar ik wil een partner die ik kan vertrouwen."

Dit zijn slechts drie van de letterlijk honderden verhalen van klanten die ik heb gehoord over ontrouwe partners. In al deze gevallen zie je een thema: "Moet ik vergeven?". Echter, dit is nooit de onderliggende vraag - ze vragen echt: "Wat moet ik doen? Hoe kan ik ophouden met pijn te lijden?"

Vergeven is een keuze, maar wel een die ik altijd aanbeveel omdat het je bevrijdt van de pijn en je in staat stelt om verder te gaan, of je nu wel of niet bij elkaar blijft als een koppel. Mensen voelen zich meestal erg verward als ze met ontrouw worden geconfronteerd, omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Er is geen juist antwoord, maar als helderziende probeer ik mijn cliënten te helpen vergeving en duidelijkheid te vinden, zodat ze niet gevangen hoeven te blijven in de ellende van het verraad.

Ontrouw is een Symptoom

In de meeste gevallen is de ontrouw niet de kern van het probleem. In plaats daarvan is het een symptoom van iets groters dat zich afspeelt in de context van de relatie.

In het geval van Joyce hadden zij en Tony nooit echt gesproken over het krijgen van kinderen - het was "gewoon gebeurd", twee keer. In feite hadden ze nooit echt een besluit genomen over de parameters van hun verbintenis. De Tarot lezing die we deden onthulde dat Joyce zich nooit gebonden wilde voelen. Ze had een partner aangetrokken met dezelfde verbintenis problemen om terug te spiegelen aan haar. Joyce had geprobeerd, onbewust, om dit tegen te gaan in zichzelf door het hebben van twee kinderen, zodat ze zou moeten settelen. Tony's ontrouw was een symptoom van het echte probleem in de relatie, dat was ontkenning en onverantwoordelijkheid. Geen van beiden was "slecht", maar ze hadden beiden ontkend wat ze met elkaar deden. De lezing suggereerde dat in de relatie blijven veel moeite zou kosten en twijfelachtige voordelen zou hebben. Ik moedigde haar aan om te vergeven, maar ook om verder te gaan. Ze was toegewijd aan haar kinderen, en dat was genoeg.

Voor Greg en Lily keek ik naar hun composiet astrologische horoscoop. Hun relatie was duidelijk gericht op het stichten van een gezin. Toen dat eenmaal voltooid was, leek de essentie van de verbintenis geen doel meer te hebben. We spraken over hoe ze hun relatie konden herdefiniëren om iets tussen hen te creëren dat gezamenlijke inzet en inspanning vereist, zoals het opvoeden van een kind. Zonder dat om hen te binden, leek het erop dat ze waarschijnlijk uit elkaar zouden gaan. Lily's ontrouw was een symptoom van de pijn en de leegte die was achtergebleven toen hun kind het huis verliet. Greg was bereid te vergeven, en ze besloten samen een bedrijf te beginnen. Deze beslissing heeft hun leven samen radicaal veranderd en nieuwe energie gegeven, en nu zijn ze hechter dan ooit.

Blairs sexting was symptomatisch voor haar ambivalentie om een grotere verbintenis met Liza aan te gaan. Toen ik dieper graafde, onthulde Liza dat Blair pas onlangs uit de kast was gekomen als lesbienne en dat ze nog niet zeker wist of ze wel klaar was om zich te binden. Liza was duidelijk geweest dat ze niet aan het dollen was, en Blair had daarop gereageerd door te zeggen: "Ik ben nog steeds aan het dollen." Het zou makkelijker zijn geweest als de twee er eerlijk over hadden kunnen praten, maar hun relatie had gewoon niet dat niveau van communicatie. We ontdekten in Liza's reading dat zij en Blair waren, maar de verbintenis zou waarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn tenzij ze beiden bewust voor dat pad zouden kiezen. Liza's kans was om vergeving te leren en de eigenwaarde te cultiveren om te geloven dat ze verdiende wat ze wilde: een partner voor de lange termijn.

Het vergeven van een ontrouwe partner is altijd de eerste stap om verder te gaan, met hen of zonder. Vergeven is niet vergeven, maar ook niet per se vergeten. Soms kan de misstap de deur openen naar een hoger niveau van liefde, en soms is het het groene licht om te gaan! Een helderziende, genezer of counselor kan je helpen om tot op de bodem uit te zoeken wat er echt aan de hand is. zodat je kunt vergeven en dan een weloverwogen keuze kunt maken. Er is niet één goed antwoord en er zijn geen "moeten". Houd gewoon je hart open en vertrouw erop dat je verder zult gaan in de richting die voor jou de juiste is.

Heb je hulp nodig bij het verwerken van de pijn van verraad? Een consulent van Keen kan u misschien helpen de diepere kwesties die spelen te begrijpen en u helpen verder te gaan. Geef uzelf de steun die u nodig hebt en neem vandaag nog contact op met een adviseur.