Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De tarot helpt bij het maken van reisbeslissingen in een tijd van wereldwijde onrust

Dezer dagen kan het oppakken van een krant of het scrollen door je nieuwsfeed een daad van morele moed zijn. Bijna elke dag worden we opgeschrikt door beelden van vreselijk geweld op plaatsen zoals Brussel, Pakistan, Parijs, Libanon en meer. Terrorisme, oorlog, misdaad en rampen lijken overal te kunnen gebeuren, of je nu delen van de wereld verkent die buiten de gebaande paden liggen of in een café aan de Seine zit. Voor mensen die graag willen reizen, kan het aanvoelen alsof het nergens veilig is.

Reizen betekent buiten jezelf kijken, je blik op de wereld verruimen en uit je comfortzone stappen. De beslissing om te reizen in een onzekere tijd ligt diep in jezelf, en daarom wenden veel mensen zich tot paranormaal begaafden en Tarot lezers als ze moeten beslissen of ze wel of niet in dat vliegtuig stappen en aan een ontdekkingsreis beginnen.

Zal ik blijven of zal ik gaan?

Ik kreeg onlangs een telefoontje van Lucinda, die zich erg benauwd voelde toen ze nadacht over haar aanstaande reisplannen. Zij en haar schoolvriendinnen hadden eindelijk een reis naar Parijs gepland. Een paar van hen hadden daar gestudeerd toen ze op school zaten - Lucinda niet - en ze hadden gezworen dat ze een reis zouden maken voor ze 40 werden. Het leven en banen hadden het steeds verhinderd, maar nu konden ze gaan. Ze hadden een reis gepland voor volgende maand. Parijs in mei: Het is een droom die haar jarenlang 's nachts wakker heeft gehouden.

Nu echter veranderde de droom in een nachtmerrie . Na de aanslagen in Parijs in november, had Lucinda moeite met slapen. Wat de mensen daar hadden doorgemaakt, was natuurlijk haar grootste kwelling, maar ze bleef zich daar maar inbeelden. Ze dacht aan een vreselijke dood en het achterlaten van haar man en kinderen. Toen deed de aanslag op Brussel in maart haar beseffen dat er overal iets ergs kon gebeuren. Ze belde me op met de vraag of ze moest gaan of dat het beter was om af te zeggen.

Het spreekt voor zich dat ik haar niet kon vertellen of ze veilig zou zijn of niet - het is niet iets dat voorspeld kon worden. En hoewel de kans heel klein is dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek is, is dat een schrale troost als die kans zich voordoet. Maar ze was niet op zoek naar mij om te zeggen of er iets zou gebeuren of niet. Ze wilde weten of ze gewoon haar angsten in de weg liet staan of dat haar bedenkingen om op reis te gaan redelijk waren. Ik besloot een Tarotlegging met drie kaarten te doen om Lucinda te helpen in zichzelf te kijken en de juiste beslissing te nemen.

Hoge Priesteres: Vertrouw op je instincten

In een gesprek met Lucinda kreeg ik het gevoel dat ze irrationeel was in haar angsten. Ze bleef dingen zeggen als: "Ik weet dat ik niet bang hoef te zijn" en: "De kans dat er iets ergs gebeurt is heel klein, toch?" Ze kwam op mij over als iemand die niet alleen nadenkt over haar ideeën; ze onderzoekt ze ook. Dit werd bevestigd toen we de Hogepriesteres trokken. In de verleden positie vertegenwoordigt deze kaart intuïtieve wijsheid uit kennis. Ik wilde Lucinda laten weten dat deze kaart impliceerde dat, wat ze ook voelde, ze niet onredelijk was. Als ze zich zorgen maakte, kwamen die uit een legitieme plaats. Tegelijkertijd, als ze zich veilig voelde en dat alles goed zou komen... ok, dat was niet irrationeel of roekeloos. Ze moest op zichzelf vertrouwen, want haar instincten bevatten wijsheid.

Twee van staven: Braving Your Fears

De tweede kaart die ik trok was de Twee van Wijzen. De kaart toont een man die de wereld in kijkt, die hij lijkt te begrijpen, met in zijn ene hand een wereldbol en in de andere een staf. De kaart is een symbool van macht en kennis. In de huidige positie symboliseert het een grote kans. "De wereldbol op de foto is geen toeval," zei ik tegen Lucinda. De staf is een symbool van op weg gaan, een stap voorwaarts zetten en een reis beginnen. De wereldbol is het succes van die reis. Deze kaart liet zien dat Lucinda meer moed had dan ze dacht en dat als ze naar zichzelf luisterde en op zichzelf vertrouwde, ze de dingen kon bereiken die ze het liefst wilde. Ze kon haar angsten trotseren.

Zes van Zwaarden: Tekenen van kracht

De laatste kaart die ik voor Lucinda trok was de Zes van Zwaarden. Met de veerman die een boot voortduwt in de richting van een verre oever, is deze kaart een teken van kalmte met stress en chaos daar vlak achter. De boot is vol met zwaarden die naar beneden wijzen, maar de boot is intact en lekt niet. Hij is sterk, en de kust die voor ons ligt is vredig. Na een periode van stress en verwarring, laat deze kaart zien dat er vrede zal zijn.

Het betekent helaas geen vrede in de wereld, maar voor Lucinda was het een teken dat haar besluit een vredig besluit zou kunnen zijn. Dat als ze zou besluiten om te gaan, ze gelukkig zou kunnen zijn en vrede zou kunnen hebben met haar beslissing, en enthousiast over de kans om een van 's werelds grootste steden te zien met mensen van wie ze houdt. De stress, het trauma, en de kwelling van haar en hoe eerder ze ophield met piekeren, hoe gelukkiger ze zou zijn.

Onnodig te zeggen dat ik Lucinda geen duidelijk antwoord kon geven op de vraag of ze wel of niet naar Parijs moest gaan. Maar ik kon haar wel vertellen dat de kaarten wezen op een betere toekomst en dat ze de moed en wijsheid heeft om een beslissing te nemen die niet gebaseerd is op angst (of dat nu angst was om dood te gaan of angst om de reis te missen), maar op haar eigen intelligentie, intuïtie en passie. Dat is het hart van Tarot: Het kan geen keuze voor je maken, maar het kan je begeleiden om een keuze voor jezelf te maken waar je op kunt vertrouwen. Voor Lucinda hielp het haar een reis te maken naar de meest exotische plek van allemaal - in haarzelf - om een beslissing te nemen die goed voor haar was. Bon voyage!

Als je hulp nodig hebt bij het nemen van de juiste beslissing over iets in je leven - van reizen tot werk tot liefde-adviseurs van KEEN.com kunnen help.