Wilt u met een medium of paragnost praten?

Nachtmerrie visioenen: het scheiden van angst en voorgevoel in slechte dromen

Iedereen heeft wel eens nachtmerries... Je wordt achterna gezeten door een troep wilde dieren, of je zit vast in een auto die van de weg is geraakt en in een meer wegzinkt. Terwijl het water stijgt, realiseer je je dat er geen ontsnappen aan is, maar voordat je echt verdrinkt in de droom of in stukken wordt gescheurd door razende beesten, word je wakker.

Nachtmerries, nachtmerries en terugkerende nare dromen hebben vele oorzaken. Volgens de gangbare psychologie zijn de meeste dromen, met name de onaangename dromen, het resultaat van het onderbewustzijn dat probeert om te gaan met de dagelijkse ongemakken en stressfactoren waarmee we allemaal te maken hebben. Slechte dromen kunnen ook worden herleid tot een verscheidenheid van fysieke triggers, zoals 's avonds laat snacken, slaaptekort, ziekte, een reactie op een nieuw medicijn, of zelfs het afkicken van een langdurige medicatie die u bent gestopt met innemen.

Vind uw helderheid met een psychische lezing. Klik hier om te beginnen.

Echter, sommige verontrustende dromen bevatten beelden en acties die voorschaduwen zijn van toekomstige gebeurtenissen. Van het zinken van de Titanic tot meer recente tragedies, zoals 9/11, zijn er veel gedocumenteerde voorbeelden in geschiedenis die melding maken van droom-gerelateerde voorkennis van gebeurtenissen die leidden tot dood en rampspoed. Sommige studies suggereren zelfs dat 60 tot 70 procent van alle dromen op zijn minst voor een deel precognitief zijn[1], wat betekent dat ze informatie bevatten die de dromer alleen had kunnen verkrijgen door middel van buitenzintuiglijke waarneming.

Geest, Lichaam of Geest?

Dus, als je een terugkerende nare droom hebt die slecht voorspelt voor iemand van wie je houdt, of misschien een reeks nachtmerries over grootschalige vernietiging ervaart die zo levendig en angstaanjagend zijn dat je er zeker van bent dat ze een voorteken moeten zijn van dingen die komen gaan, hoe kun je zulke visioenen dan scheiden van het soort nare dromen dat kan worden verklaard door meer lichamelijke oorzaken?

Het korte antwoord is, dat je dat niet kunt. Dat komt omdat dromen door hun aard niet volledig kunnen worden begrepen, ongeacht de wetenschappelijke of esoterische criteria die we hanteren bij onze pogingen om ze te kwalificeren. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele methoden om u te helpen de oorsprong van uw dromen vast te stellen en te onderscheiden of de oorzakelijke kracht achter uw dromen fysiek, psychologisch of psychisch is.

Nu, wanneer u detectivewerk van welke aard dan ook doet, is een van de meest effectieve hulpmiddelen die u kunt gebruiken het proces van eliminatie. Door bepaalde verdachten uit te sluiten, is de kans groter dat je de echte dader kunt vinden. Dus, het eerste wat je moet doen is de psychologische feiten van de zaak onderzoeken: Is iemand van wie je houdt ziek, of leeft hij in een precaire situatie die je grote zorgen baart? Beleeft u een periode van echte stress op het werk of thuis... of allebei? Hebt u een groot verlies geleden of een persoonlijke tegenslag? Of bent u zo gefrustreerd in uw pogingen om vooruitgang te boeken op een belangrijk gebied in uw leven - of het nu uw carrière is of uw liefdesleven - dat het al uw wakende (en misschien slapende) momenten in beslag neemt? Het is niet meer dan logisch dat een van deze grootschalige, echte factoren een grote invloed kan hebben op je dromen.

Als je de situatie echt hebt overwogen en psychologische verklaringen voor je nare dromen hebt kunnen uitsluiten, is het volgende gebied dat je moet onderzoeken het fysieke rijk. Ziekte, vooral als die gepaard gaat met koorts of pijn, kan ervoor zorgen dat de geest met een aantal behoorlijk vernietigende droomscenario's op de proppen komt. Maar ook simpele dingen als 's avonds laat een snack eten die niet in je lichaam past of in slaap vallen terwijl je een enge roman leest of een horrorfilm op tv kijkt, kunnen tot nachtmerries leiden.

What Dreams May Come

Als je gezond bent en geen overmatige stress ervaart, dan is het mogelijk dat de onderliggende oorzaak van je dromen te maken heeft met voorkennis. Het eerste wat u moet overwegen om te bepalen of dit het geval is, is of u wakkere ervaringen hebt gehad met paranormale verschijnselen. Degenen die regelmatig déjà vu's of telepathische communicatie ervaren terwijl ze wakker zijn, hebben meer kans om soortgelijke ervaringen te hebben tijdens het dromen.

Hoewel, zelfs als je geen bewuste herinnering hebt van dergelijke gebeurtenissen in je verleden, kunnen ze deel uitmaken van het weefsel van je onderbewuste geest. Mensen onderdrukken of simpelweg ontkennen herinneringen aan paranormale ontmoetingen om verschillende redenen - ze willen geaccepteerd worden door leeftijdsgenoten of familie; of dergelijke fenomenen passen niet meer in een huidig geloofssysteem - maar dat wil niet zeggen dat dergelijke gebeurtenissen niet hebben plaatsgevonden. Ontkenning in het bewuste gebied opent vaak deuren van waarneming in het onderbewuste gebied. Belangrijke berichten, of het kanaal is "traditionele", of verzameld via buitenzintuiglijke input, hebben een manier om op te duiken in onze dromen.

Dus, als je vrij zeker van bent de negatieve dromen je hebt zijn van een psychische aard, wat kun je doen? Het antwoord daarop kan ook frustrerend zijn. Sommige nare dromen bieden informatie die kan worden aangepakt door het wijzigen van gewoonten of ongezond gedrag. Andere, zoals de voorkennis van grootschalige rampen, voorspellen gebeurtenissen waarover de dromer geen controle heeft. Het eerste wat je moet accepteren is dat je weliswaar op persoonlijk niveau veranderingen kunt doorvoeren die ongewenste gevolgen kunnen afwenden, of zelfs dierbaren kunt waarschuwen waarvan je denkt dat ze in gevaar zijn, maar dat je niet verantwoordelijk kunt zijn voor de toekomst. Als de gebeurtenissen in uw nachtmerrie zich voordoen, moet u weten dat u daar geen schuld aan heeft.

Psychische dromen kunnen op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Als u last hebt van de visioenen die u in uw slaap ervaart, kan een consult met een mentor die op dit gebied is opgeleid u inzichten bieden die u helpen beter te begrijpen welke stappen u moet ondernemen om uw verdriet te verlichten en een wenselijker resultaat te bereiken.

Maakt u zich zorgen over de toekomst als gevolg van nare dromen? Laat een helderziende adviseur van KEEN u helpen uw angsten weg te nemen, zodat u kunt ontwaken in een betere morgen.