Wilt u met een medium of paragnost praten?

Hoe de boodschappen in een droom helen uit san diego hielpen een ramp te voorkomen

Er is een vraag die we ons al eeuwen stellen: wat betekenen onze dromen? Velen geloven dat een droom een recapitulatie is van het verleden. Zij die het werk van baanbrekende psychoanalytici hebben bestudeerd, stellen dat de inhoud van onze dromen de schepping is van ons onderbewustzijn, en dat het veel waarschijnlijker is dat ze symbolische sleutels zijn voor het ontsluiten van belangrijke gebeurtenissen in ons verleden, dan dat ze een voorbode zijn van onze toekomst. Aan de andere kant zijn er mensen die geloven dat onze dromen kunnen dienen als wegen waarlangs precognitieve boodschappen van het onderbewustzijn naar het bewustzijn reizen.

Precognitieve en helderziende dromen worden toegeschreven aan bijvoorbeeld het zinken van de Titanic of de gebeurtenissen van 9/11. Abraham Lincoln droomde naar verluidt over zijn eigen begrafenis, slechts twee weken voordat hij werd vermoord, terwijl Mark Twain zich de dood van zijn broer tot in de details kon voorstellen van de kist waarin hij werd begraven.

Dromen kunnen gevaarlijke plaatsen zijn, en het is niet ongewoon dat mensen dromen dat ze doodgaan, hoewel de dromers in de meeste gevallen wakker worden voordat de dood daadwerkelijk intreedt. Op een symbolisch niveau kan dromen over onze eigen vreedzame dood eigenlijk een positief teken zijn dat we gewoon een hoofdstuk van ons leven afsluiten en overgaan naar de volgende fase. Als we dromen over hachelijke situaties, zoals achtervolgd worden door wilde dieren, of opgesloten in een brandend huis, of gevolgd door een sinistere vreemdeling, betekent het meestal dat we ons overweldigd voelen door omstandigheden in de wakkere wereld en op zoek zijn naar ontsnapping. Maar soms kan het meer betekenen.

Dromen over verdrinken

Toen Helen steeds weer droomde dat ze over een ijzige, onbekende weg reed, was dat verontrustend, maar ze dacht niet echt na over de nachtelijke visioenen. Tenslotte was ze net verhuisd van San Diego naar een nieuwe baan in Upstate New York, net buiten Buffalo. Deze veranderingen, hoewel spannend, waren ook behoorlijk stressvol. Helen dacht dat het een manier van haar onderbewustzijn was om haar te vertellen dat ze zich moest concentreren tot ze de weg beter kende.

Maar naarmate de weken vorderden, werden Helens dromen steeds gedetailleerder. Ze begon specifieke herkenningspunten op te merken en besefte dat de toestand van de weg verslechterde naarmate ze ze passeerde en dat ze steeds dichter bij het punt kwam dat ze de macht over het stuur zou verliezen. Op een nacht, na het passeren van een levendig omleidingsteken, raakte de auto van de weg en zonk in een vijver. Helen zat opgesloten terwijl het water centimeter voor centimeter steeg. Hoe ze ook probeerde, ze was niet in staat de deur te openen of een raam uit te breken. Ze werd doodsbang wakker toen in de droom het water zich over haar hoofd sloot.

Geschokt als ze was, was Helen ook snel weer opgelucht, want de dromen hielden op. Ze was zo opgeslorpt door haar nieuwe routine,

Een wakker teken

Toen het kouder begon te worden, het teken dat de herfst overging in de winter, maakte Helen haar auto klaar voor het koude weer. Omdat ze van de westkust komt, had ze nog nooit echt met sneeuw te maken gehad en ze wilde voorbereid zijn. Toen de weersvoorspellers de eerste grote storm van het seizoen voorspelden, ging Helen naar de winkel om een schep, een vuurpijl en een zak kattenbakvulling voor in de kofferbak te kopen.

Helen stond al in de rij voor de kassa toen ze plotseling werd overvallen door een gevoel van angst toen het beeld van het omleidingsbord en de auto die in het ijskoude water stortte uit haar droom weer in haar hoofd opkwam. Toen ze opkeek, zag Helen een display voor een van die auto-veiligheidshamers voor gebruik in geval van nood. "Dit is stom," zei ze hardop, maar ze kon niet langs de display lopen zonder een van de hamers op te pakken en aan haar winkelwagentje toe te voegen.

"Ik kan niet geloven dat ik dit doe," dacht ze terwijl ze de hamer in haar auto installeerde. "Het was maar een stomme droom." Het was waar, Helen was een goede chauffeur, haar auto had vierwielaandrijving en ze had nog nooit een ongeluk gehad, dus toen het een paar dagen later begon te sneeuwen, maakte ze zich niet veel zorgen.

Toen ze naar haar werk vertrok, waarschuwde de weerman over ijzel en wegafsluitingen die af en toe voorkwamen, maar Helen had die dag een belangrijke presentatie en ze wilde niet te laat komen. Toen ze vast kwam te zitten in het verkeer op de snelweg, nam ze gewoon de eerstvolgende afslag en zette ze de GPS aan, zodat ze nog genoeg tijd had om op kantoor te komen voor de vergadering.

Toen ze op de onbekende weg reed, realiseerde ze zich dat het helemaal geen onbekende weg was. Het was de weg uit haar droom. Met elk herkenningspunt werd ze ongeruster, maar omdat er zowel voor als achter haar verkeer was, kon ze niet stoppen of aan de kant gaan. Toen het bord met de omleiding verscheen, was ze niet echt verbaasd. Zelfs voorzichtig rijden was niet genoeg om het momentum van haar auto te stoppen toen die over onzichtbaar ijs slipte en van de weg, de dijk af en in de vijver gleed.

Hoewel het hele gebeuren in slow motion leek te gebeuren, duurde het niet lang voordat de auto vol water liep. Helen greep de veiligheidshamer, maakte haar veiligheidsgordel los en sloeg het raam uit. Terwijl ze zich uit de auto worstelde, strekten een paar sterke armen zich uit en trokken haar in veiligheid. "Maar goed dat je er zo een had," merkte een barmhartige Samaritaan op. Helen hield de hamer nog steeds in een strakke vuist. "Ik ben blij dat ik de mijne nooit heb hoeven gebruiken."

Het volgen van de dromen

Hoewel ze nog nooit precognitieve dromen voorafgaand aan deze ervaring, Helen gecrediteerd haar voorgevoel met het redden van haar leven. Als gevolg daarvan, begon ze veel meer aandacht besteden aan de berichten die ze werd verzonden in dromen. Het is misschien niet altijd zo dramatisch, maar er is veel inzicht te halen uit dromen. Veel mensen met levendige dromen, of ze nu goed of slecht zijn, kunnen er baat bij hebben om advies te vragen aan adviseurs die deze taal spreken en de betekenis van dromen kunnen vertalen in uitvoerbare stappen, zodat de dromer niet alleen ernstige gevolgen kan voorkomen, maar ook zijn of haar dagelijks leven kan verbeteren.

Proberen uw dromen u iets te vertellen? Een KEEN-adviseur kan u helpen de belangrijke boodschappen te interpreteren die bepalend zullen zijn voor uw toekomst.