Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

"start je carrière op: tarot begeleiding voor nieuwe bedrijven

Als je de laatste tijd op internet bent geweest, heb je vast wel eens een inspirerend citaat tegen een strandachtige achtergrond zien staan. Een persoonlijke favoriet? "Ga voor je dromen! Laat niemand je vertellen waartoe je in staat bent." Nu, ik heb niets tegen dit sentiment. In feite, ik ben honderd procent aan boord. Wat me wel stoort, is dat het simpele besluit om je hoogste aspiraties na te jagen, wordt gelijkgesteld aan sereniteit, surfen en achteloze blote voeten. In mijn ervaring met het adviseren van klanten is het een behoorlijk tumultueuze beproeving om de teugels van je leven in handen te nemen en van richting te veranderen - vooral als dat betekent dat je in een startup moet duiken. Het is een koud geserveerde bestelling met een portie extra verantwoordelijkheid, financiële problemen en stress. Dat betekent niet dat hoog mikken uiteindelijk niet lonend is. Het vergt alleen wat meer zweet dan die inspirerende quote doet geloven.

Een automonteur op het randje

Een van de beste voorbeelden hiervan is mijn cliënt Mike. Mike, 35, nam contact met me op op aanraden van zijn vrouw, Lara, die ik eerder had begeleid bij een kantoorrivaliteit bij haar investeringsfirma. Meteen realiseerde ik me dat hij de harde, aardse tegenhanger was van zijn nerveuze, ambitieuze vrouw. Direct na de middelbare school ging Mike werken in een autoschadeherstelbedrijf in zijn geboortestad. Hij was altijd al gek op auto's en leefde voor de magische momenten waarop een klassieke Thunderbird of Mustang binnenkwam voor een opknapbeurt. "Ik ben een auto kerel," verklaarde hij onrustig. "Het zit in mijn bloed."

Na meer dan 25 jaar in de winkel te hebben gewerkt, begon hij te popelen om zijn eigen zaak te beginnen in de volgende stad. "Ik voel dat ik er klaar voor ben. Ik wil een eigen zaak, ik wil de baas zijn en ik wil een hoger salaris.

Zes maanden geleden huurde Mike een garage voor een goede prijs, gaf hij zijn baan op en ging hij aan de slag met de zaak van zijn dromen. Maar het begon een nachtmerrie te worden. "Ik word gek van het onderhandelen met al die geldgraaiende onderdelenhandelaren, onze winst is te laag, en een paar van mijn werknemers zijn echte je-weet-wel-wats," foeterde hij. "Als ik had geweten dat het zo stressvol zou worden, had ik het wel bij de oude garage gehouden. En ik was van plan het te sluiten, maar toen zei Lara dat ik jou eerst moest bellen. Dus ik vraag me af: moet ik de winkel maar gewoon verkopen?"

De Tarot geeft de echte redenen voor Mike's problemen

Ik heb Mike laten kennismaken met het concept van een intuïtieve Tarot-reading, waarbij ik drie kaarten trek die elk een facet van zijn huidige situatie vertegenwoordigen. Dit is de ideale Tarotlegging voor een scenario als dit, waarin de werkelijke krachten die aan het werk zijn onbekend zijn. Bovendien kon ik me niet voorstellen dat Mike geduldig de elf kaarten Keltisch Kruis spreiding zou doorstaan.

Ik schudde het deck totdat hij me opdroeg te stoppen, en ik trok de eerste kaart. "Dit is de Zeven van spreuken. Het gaat allemaal over een strijd om iets te verdedigen waar je echt in gelooft. Dit toont een man die vecht tegen een horde tegenstanders, en het is opmerkelijk dat hij zich op hoger gelegen terrein bevindt. Dus laat me je vragen: is het bedrijf dat je nu runt iets dat je gaat verdedigen en beschermen tegen de verwachtingen in? Of zou u willen dat het een beetje anders was?"

Hij dacht even na. "Om heel eerlijk te zijn, vind ik het geweldig om aan Amerikaanse en Duitse auto's te werken, maar niet zozeer aan Japanse. Ik wou dat ik alleen die kon repareren die ik wil."

"Waarom kan dat niet?"

"Ik kan mijn publiek niet beperken! Dat is een stomme zet. Je moet een naam en een markt opbouwen." Hij pauzeerde. "Misschien zouden mensen me meer met hun auto's vertrouwen als ik een specialist was. Dat is niet zo'n slecht idee, dame!"

Vaak nemen we zakelijke en levensbeslissingen op basis van wat het veiligst lijkt, niet wat het meeste voldoening geeft. Dat is op zich niet zo erg, maar als het moeilijk wordt, is het moeilijker om jezelf te motiveren om te vechten voor een droom die niet helemaal de jouwe is. Ik voelde dat als Mike zijn visie meer zou richten op zijn passies, hij een nieuw vuur zou vinden om de onvermijdelijke hobbels in het zakendoen aan te kunnen.

De volgende kaart die ik trok was Justitie. "Ik voel dat dit over je slechte werknemers gaat," legde ik uit. "Ontsla ze; je krijgt nieuwe." De Justice kaart gaat over karma, en het verzekert dat goedheid en moraliteit... dus ik twijfelde er niet aan dat Mike, als hij zijn onruststokers zou schrappen, een heleboel loyalere, hardwerkende mensen zou vinden om hun plek in te nemen.

"Oké, laatste kaart," zei ik. "Dit is de Koningin van Pentakels. Ze is een praktische vrouw met een aantal ernstige financiële activa. Het is..."

"Lara! Natuurlijk is dat Lara," zei hij, terwijl hij mijn zin afmaakte.

Ik had meteen in onze reading gevoeld dat Mike en Lara elkaar al heel, heel lang kenden, waarschijnlijk al sinds de middelbare school (en misschien zelfs al veel verder terug in een vorig leven). Voor Mike was Lara een koningin, en hij wilde een koning zijn die haar waardig was. Maar lage winsten, ongehoorzame werknemers en veel stress ondermijnden zijn pogingen om indruk te maken op zijn geliefde vrouw, en ongetwijfeld voelde hij zich daardoor verzwakt en onwaardig. Dit is geen onbekend terrein in de wereld van het najagen van dromen. Wanneer een geliefde meereist, willen we dat hij of zij de hoogtepunten van ons avontuur ziet - de momenten van inspiratie, passie en helderheid - en niet de dieptepunten, de twijfels, de mislukkingen en de domme fouten. We willen niet ontoereikend of incompetent lijken, maar we kunnen er bijna niets aan doen dat we fouten maken als we net aan een nieuwe onderneming beginnen!

"Lara vindt het prima dat dit even duurt voordat het van de grond komt. Dat geldt voor alle bedrijven, en dat begrijpt ze. Je moet je ogen op de en me niet te veel zorgen te maken dat ik het voor haar neus verknal.

De noodlottige beslissing om een droom te herbevestigen of te laten varen

Nog eens zes maanden na ons gesprek maakte Mike winst in zijn garage. Hij voerde de concrete veranderingen door die de Tarot voorstelde - hij specialiseerde zich in reparaties en ontsloeg slechte werknemers - en vond zichzelf weer opgewekt om de uitdagingen van het kleine bedrijf aan te gaan. Lara is ook erg blij met hem (ze schreef me zelfs om dat te zeggen)!

Voor Mike was op koers blijven, met wat aanpassingen, de beste manier om zijn misgelopen onderneming weer op de rails te krijgen. Voor andere klanten kan een nieuwe startup, zelfs een lang gefantaseerde, uitlopen op een doodlopende weg. Sommige mensen komen erachter dat hun droom eigenlijk niet erg vervullend is - wat ze echt wilden was zekerheid of geld of een boost voor hun ego, en de fijne kneepjes van het ondernemerschap zijn een slopende ervaring. Gelukkig is het nooit te laat om van gedachten of bedrijfsmodel te veranderen, wat je situatie ook is.

Ben je onzeker over een nieuwe zakelijke onderneming? Verandert uw droom in een overweldigende stressfactor? De adviseurs van KEEN.com kunnen u helpen uw problemen op een creatieve manier op te lossen met Tarot lezingen en meer.