Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Begrip van rivaliteit met de tarot

Mozart en Salieri. Betty en Veronica. Coke en Pepsi.

Rivalen zetten je aan om harder, langer en beter te werken, en meestal is dat duwtje in de rug een welkom duwtje in de rug. Maar concurrentie heeft ook een schaduwzijde. Het is verslavend, en als je er te diep in zit, dreigt het je gedachten de klok rond in beslag te nemen. Hoe kun je omgaan met de rivalen in je liefdesleven en carrière zonder je mojo te verliezen? De Tarot heeft een paar ideeën. Elke kaart in een spread kan iets over je rivaal vertegenwoordigen. Wat motiveert hen? Hoe kun je de overhand krijgen? Is het je tijd wel waard? Hier zijn vijf van de moeilijkste tegenstanders van de tarot, uitgelegd.

De keizer hunkert meer dan wat dan ook naar macht en een titel. Hij staat niet boven meedogenloosheid, maar alleen als laatste redmiddel - hij zal zijn reputatie niet bezoedelen om maar vooruit te komen! Als je ruzie hebt met een Keizer, is dat omdat hij voelt dat zijn felbegeerde positie in de hiërarchie bedreigd wordt. Omdat de Keizer onverzettelijk is, heb je twee keuzes: je overgeven, of je van hem meester maken. Soms betekent overgave dat je hem de illusie van macht. Denk maar aan Dwight Schrute in The Office, een personage dat hunkert naar autoriteit, maar dat gemakkelijk gepacificeerd wordt door een eretitel (en een totaal waardeloze titel) van brandweercommandant. Maar ja, als je worstelt om een felbegeerde plaats op de bedrijfsladder, kun je niet zomaar een nepfunctie verzinnen - je zult de ambitieuze Keizer op de een of andere manier moeten afzetten. De kans is groot dat hij je met harde onderhandelingstactieken en intimidatie bestrijdt, dus gebruik je verstand en charme om hem te overtreffen.

De pagina van wijzers is een nieuwkomer die naam wil maken. Dat zou eigenlijk prima zijn, als hij niet op jouw grondgebied zou komen. Jarenlang was jij de grapjas van de groep, of de snelste cijferaar van het kantoor, en nu doet hij jouw trucje. Alleen jonger, en parmantiger. Je zou van de Page van Wands een vijand kunnen maken, maar dat zal waarschijnlijk averechts werken en je er als een bittere en verwassen scrooge uit laten zien. U zult veel meer rust vinden als u zich herinnert dat de Page van Wands u imiteert omdat hij u aanbidt. Hij wil uw goedkeuring, dus bied aan om zijn mentor te zijn. Als je de leraar wordt die je altijd wenste te hebben toen je in zijn schoenen stond, zul je wederzijds respect opbouwen en serieuze karmische beloningen oogsten.

De bekerkoningin is de romantische rivale die je verdient. Haar prachtige ogen zijn gefixeerd op het object van je genegenheid, maar tenzij je polyamoreus bent, zal slechts een van jullie de man krijgen. Ze is knap en zo aardig als een kleuterjuf, waardoor jij je in vergelijking een kwade trolachtige duivel voelt. Maar verruim je blik, een beetje, en je zult je realiseren dat je op haar niveau zit! Rivaliteit gebeurt alleen tussen gelijken. Als dit een makkelijke wedstrijd was, zou er geen driehoeksverhouding zijn. Wil je de man voor eens en voor altijd winnen? Je zult de Koningin van Bekers nooit zover krijgen om vuil te spelen, dus denk er zelfs niet aan. Wees eervol en aardig, en wacht af hoe het afloopt. Wie weet kunnen jullie de man wel dumpen en beste vrienden worden.

De Vier van Pentakels is een zeer onzekere man. Misschien is hij opgegroeid in een gezin waar geld schaars was. Misschien is hij was niet een droogte van dollars, maar ouderlijke genegenheid die hem gierig maakt. Waar in zijn psychologische geschiedenis de schaarste ook begon, hij leeft nog steeds alsof de hemel morgen naar beneden komt. Dus probeert hij te bewijzen dat hij meer heeft, meer verdient en meer weet. Wanhopig om te pronken met wat hij heeft, is het makkelijk te vergeten hoe kwetsbaar deze kerel zich echt voelt. Maar als je het spel meespeelt en hem overtreft, brandt de angst in zijn binnenste alleen maar feller. Om een einde te maken aan deze vermoeiende rivaliteit, moet je iets absoluut radicaals doen: hem een compliment geven. Ja, zijn nieuwe camper zit echt vol benijdenswaardige kenmerken! Wow, het is zeker geweldig dat hij die bonus heeft gekregen. Ja, zijn baby die zijn Facebook-feed binnendringt, is echt schattig.

Zeven van Zwaarden is een wildcard rivaal om in de gaten te houden. Zelfzuchtig en laf, zal de Zeven van Zwaarden een poging doen om je lange termijn relatiepartner te versieren, een zakelijke deal sluiten zonder jou, en je in diskrediet brengen met geruchten. Bedrog is alles in een dag werk voor deze moreel failliete concurrent. Wanneer u zich tegenover deze figuur bevindt, verlaag u dan niet tot zijn niveau. Je hebt waarschijnlijk niet het volledige gebrek aan empathie nodig om het net zo goed te doen als zij! U kunt ze voor eens en voor altijd uitroeien door hun verraad bloot te leggen en het voor iedereen zichtbaar te maken vanaf uw hoge morele positie. Een woord van waarschuwing: vertrouw op je intuïtie en onderschat de Zeven van Zwaarden niet. Zij zijn niet gebonden aan dezelfde gedragsregels als u.

Wat voor tegenstander je ook tegenover je hebt, het helpt om te onthouden dat rivaliteit in de kern niet verkeerd of goed is. Sommige rivaliteiten bieden de mogelijkheid tot vriendschap en groei. Andere kunnen je uitputten en je verbitteren. Het is aan jou om te weten wanneer je vooruit moet gaan of je terug moet trekken, of je moet inzetten of je terugtrekken. Een tarotlezing door een begaafde paranormaal adviseur kan het verschil duidelijk maken tussen gezonde concurrentie en meedogenloze oorlogsvoering, zodat je de juiste koers kunt kiezen.

Ziet u op tegen een onvermoeibare tegenstander? Weet u niet hoe u hem voor eens en voor altijd kunt verslaan? KEEN-adviseurs weten het antwoord.