Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Ondersteboven? de voors en tegens van het lezen van tarot kaarten omgekeerd

Ik zal hier heel eerlijk zijn: Het heeft me jaren gekost om omgekeerde kaarten te lezen. Ik was al een heel eind op weg om een professioneel lezer te worden voordat ik besloot om de omgekeerde kaarten onder bepaalde omstandigheden aan mijn lezingen toe te voegen.

Cliënten en studenten zijn vaak nieuwsgierig of ze omgekeerde kaarten wel of niet zouden moeten gebruiken. Het is een puur individuele keuze, en je kunt op beide manieren effectief lezen. Hier is een blik op de voor-en nadelen van het lezen van kaarten omgekeerd.

De keerzijde van omgekeerd

De traditie van het lezen van kaarten omgekeerd is een praktische: soms verschijnen de kaarten op hun kop. Op een bepaald moment hebben lezers besloten dat als het "lot" een kaart omgekeerd heeft gedeeld, deze wel belangrijk moet zijn. De meest voor de hand liggende interpretatie zou zijn om het tegenovergestelde van de gewone betekenis te kiezen. Er is niets mystieks aan, en dit was een van de redenen waarom ik er jarenlang voor heb gekozen om me niet met omgekeerde kaarten bezig te houden.

Als de energie echter geblokkeerd is, niet stroomt, of als een cliënt iets in zijn leven ontkent, dan is er niets dat dat zo direct duidelijk maakt als een omgekeerde kaart.

Susan had in een maand tijd drie keer een lezing gevraagd. Ze zat duidelijk in een moeilijke periode door een relatiebreuk. Ik had twee grotere spreads voor haar gedaan, maar ik had het gevoel dat ze niet echt handelde naar het advies dat ze via de kaarten had gekregen. Ik besloot mijn kaartspel te schudden met omgekeerde kaarten, erop vertrouwend dat de juiste zouden opduiken zoals altijd. En ik besloot dat een beetje harde liefde wel op zijn plaats was orde. Ik vertelde haar dat we een drie kaarten spreiding zouden doen en dat ze moest beginnen de verantwoordelijkheid te nemen voor haar eigen genezing. Ik ben altijd blij om cliënten te helpen, maar niet in die mate dat ze van mij afhankelijk zijn om het werk voor hen te doen - wat sowieso onmogelijk is!

De spreiding voor Verleden, heden en toekomst was als volgt:

- Vorige: 10 van bekers, omgekeerd- Heden: 8 van zwaarden- Toekomst: Aas van bekers

Dit bleek een krachtig medicijn te zijn voor Susan. Toen ik haar vertelde over de omgekeerde kaart in de Verleden positie, was ze eerst in de war. Ik vertelde haar dat de relatie waarschijnlijk niet zo idyllisch was geweest als het visioen dat ze zich herinnerde en waaraan ze vasthield. De omgedraaide 10 bekers suggereerde dat er een blokkade was voor waar geluk of dat geluk illusoir was of niet bereikt. Als je 10 bekers ondersteboven visualiseert, wat gebeurt er dan? Vloeistof die eruit loopt, en lege bekers!

Susan brak op een manier waarop ze dat in eerdere lezingen niet had gedaan. Ik begeleidde haar zachtjes om haar gevoelens te onderzoeken. Het was waar dat de relatie verre van gelukkig was geweest, maar ze had zichzelf jarenlang voorgehouden dat hij de ideale man was, dat zij het perfecte stel waren, enzovoort. Met de kracht van die ene omgekeerde kaart, was ze in staat om zich open te stellen voor

Het andere voordeel van het lezen van omgekeerde kaarten is het toevoegen van de innerlijke dimensie van de vraagsteller, vooral in spreads waar er geen specifieke kaartpositie is om de innerlijke gemoedstoestand weer te geven. Bijvoorbeeld, in grotere spreads, zoals de Keltisch Kruis en de Inner Work, zijn er plaatsen om de onderbewuste geest of innerlijke overtuigingen van de klant aan te geven. Maar in drie kaartspreidingen, of ja/nee-leggingen, heb je misschien een omgekeerde kaart nodig (als die verschijnt) om de innerlijke (mogelijk onbewuste) gemoedstoestand van de cliënt of een "nee" antwoord aan te geven.

In het bovenstaande voorbeeld hadden we de legging kunnen zien als Geest, Lichaam en Geest. De 10 Bekers zou dan aangeven dat de cliënt in het verleden niet echt gelukkig was geweest, maar dat ze dat niet kon toegeven. Ze geloofde dat ze gelukkig zou moeten zijn; maar hoewel anderen haar relatie misschien perfect vonden, was dat niet waar voor haar van binnen. Dit kan een hoop mentale conflicten hebben veroorzaakt.

Beide methodes onthullen in wezen dezelfde betekenis, maar op enigszins verschillende manieren. Als de 8 van Zwaarden omgekeerd zou zijn, zou dit kunnen betekenen dat ze aan de buitenkant doet alsof er niets aan de hand is en dat ze verder gaat, maar dat ze van binnen nog steeds gevangen zit in beperkende overtuigingen en zelfillusie.

Een eenvoudige oefening

Probeer voor jezelf eens een spreiding van drie kaarten over een belangrijke kwestie maar niet emotioneel geladen voor jou. Schud je kaartspel zodat omgekeerde kaarten een optie zijn. Trek drie kaarten en noteer welke omgekeerd zijn. Gebruik nu verschillende betekenissen voor elke positie. Eerst zou je kunnen kijken naar Verleden, Heden en Toekomst, beschouw de lezing dan in het licht van Geest, Lichaam en Geest. Probeer dan Onderbewustzijn, Bewustzijn en Bovenbewustzijn. Kijk hoe de betekenis van omgedraaide kaarten verandert als je de bedoeling van de lay-out subtiel verandert. Als je geen omgekeerde kaarten trekt, speel dan met het omdraaien van een kaart en kijk hoe dat de betekenis voor jou verandert. Je kunt ook experimenteren met het omdraaien van elke kaart. Gebruik je intuïtie om je verschillende tinten van betekenis te laten waarnemen. Je zult beginnen te zien hoe de omgekeerde afbeeldingen tot je spreken.

Wanneer omgekeerde kaarten niet nuttig zijn

Ik vind dat er genoeg kaarten in het kaartspel zitten om specifieke energie (positief, negatief, open, geblokkeerd) over te brengen dat omgekeerde kaarten niet echt nodig zijn. Ze kunnen een dimensie van verwarring en onrust toevoegen voor beginnende lezers of voor cliënten. Sommige kaarten zijn moeilijk omgedraaid te lezen - vooral sommige van de Grote Arcana.

Terwijl je je ontwikkelt als Tarotlezer, zul je het spectrum van de betekenis van elke kaart internaliseren, van negatief tot positief. Uw intuïtie zal u leiden naar hoe die energie wordt belichaamd of opgeroepen door de klant (of uzelf).

Grote spreads die plaatsingen bevatten voor een grote verscheidenheid aan emotionele toestanden, zullen meestal betrekking hebben op wat niet werkt, wat geïnternaliseerd is, of wat geblokkeerd is. Omgekeerde kaarten in deze spreads kunnen net

Hoe dan ook, ik raad je aan om tijdens het spelen met je kaarten, te experimenteren met het lezen van omgekeerde kaarten. Het is echt een individuele keuze. Laat je lezing evolueren en vertrouw erop dat als en wanneer het tijd is om omgekeerde kaarten te gebruiken, je dat zult weten.

Heb je hulp nodig bij het interpreteren van omgekeerde kaarten in een reading? Wilt u een professionele reading ervaren met de mogelijkheid van omgekeerde kaarten? Bel vandaag nog een adviseur op Keen en vertel dat je nieuwsgierig bent naar de omgekeerde wereld van de Tarot.