Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Moet je uitgaan met een collega? de tarot helpt kantoor romantiek

Aantrekking, liefde en lust zijn vaak producten van nabijheid. Als we mensen elke dag zien, leren we ze kennen. We volgen hun quirks en hun ups en downs. We weten wat hen aan het lachen maakt en wat hen boos maakt. Uit deze nabijheid komt vaak romantiek voort, of in ieder geval het verlangen ernaar. Dat maakt van de werkplek een voor de hand liggend platform voor nieuwe relaties. We brengen acht uur per dag, vijf dagen per week door met onze collega's. Sommigen van ons zien onze collega's meer dan we iemand anders zien. Waarom is het dan zo'n conventionele wijsheid om jezelf niet te verstrikken in een kantoorrelatie?

De gebruikelijke redenen zijn dat het nooit zal werken om werk en privé te combineren. Je wordt elkaar beu, en als het slecht afloopt, is het elke dag ongemakkelijk. Dat is waar. Maar is dat reden genoeg om geen relatie met een collega aan te gaan als het goed voelt? Er zijn een heleboel factoren die hierbij een rol spelen, en de Tarot kan je daarbij helpen.

Waarom kantoorromantiek zo belangrijk

Ik ken een heleboel mensen die een kantoorrelatie met hun collega hebben gehad. romantiek, en ondanks die conventionele wijsheid, is de kans groot dat jij dat ook hebt. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de mensen wel eens een relatie heeft gehad met iemand van het werk, terwijl uit ander onderzoek blijkt dat "werkrelatie" wellicht anders en minder romantisch wordt gedefinieerd. Iemand die ik kende had in zes banen met acht collega's gedate of intiem geweest, had met twee van hen samengewoond, en was uiteindelijk (heel gelukkig) met één van hen getrouwd. Hij was niet willekeurig. In die tijd ging hij ook uit met een collega die geen collega was. Het was gewoon zo dat hij op kantoor de meeste mensen ontmoette, dus de kans was groter dat hij daar ook de mensen vond met wie hij uitging.

Verliefd zijn op een collega en streven naar een relatie zijn heel normale gevoelens, maar velen van ons verzetten zich er nog steeds tegen vanwege de kans op emotionele en wettelijke mijnenvelden. Er kunnen beperkingen zijn voor afspraakjes op kantoor. Als de ene persoon in een machtspositie verkeert ten opzichte van de andere, wordt het nog ingewikkelder.

De waarheid is echter dat elke relatie ingewikkeld is. Sommige meer dan andere, maar er bestaat niet zoiets als een volledig probleemloze rit. Dus toen Brooke me belde over een relatie met een collega, was ze verbaasd dat ik niet meteen "nee" zei. Ze werkte al heel lang met Alan. Er was een vonk... tussen hen, en ze wilde er verder mee gaan.

Een tarotlezing voor kantoorromantiek

Ik vroeg Brooke om iets te vertellen over waarom ze gevoelens had voor Alan, terwijl ik het standaard Rider-Waite-deck dat ik voor de lezing gebruikte, omdraaide. Ze vertelde me dat Alan haar, in tegenstelling tot andere vriendjes, echt leek te begrijpen. Ze hadden hetzelfde gevoel voor humor, hield van dezelfde boeken, en hij was vrij gemakkelijk op de ogen ook. Brooke's vorige relaties hadden nooit al deze factoren bij elkaar.

De eerste kaart was de Zeven van Pentakels. Dit is een kaart van verwachtingen - de boer zaait zijn velden voor de oogst. Brooke was geduldig geweest, wachtend tot er iets zou bloeien. Dit vertelde me dat ze het niet moest overhaasten of forceren, maar dat de tijd die ze erin had gestoken om Alan te leren kennen, mogelijk vruchten zou afwerpen.

Ik dook later op de Hogepriesteres. Deze kaart was in de positie van de tweede partij, in dit geval, Alan. Het symboliseerde ofwel een leraar of een mede-kenniszoeker. De twee zijn niet verschillend. Het vinden van iemand die je intellectuele passies, of het nu de werken van Herman Melville zijn of de muziek van Kanye West, is belangrijk. Je kunt met iemand meegroeien, delen waar je van houdt, en zij kunnen dat met jou delen. Op een pad vol kennis zijn beide partijen de leerlingen ende leraren.

Er kwam echter een dissonante kaart aan. De Vijf van Pentakels gaf armoede en nood aan, waardoor iemand gedwongen werd om op zoek te gaan naar meer middelen. Ik interpreteerde dit zo dat Brooke misschien buiten haar comfortzone moest treden. Ik vroeg haar hoe lang ze werkte, en ze zei dat het soms een 10-12 uur durende dag was, en als ze thuis kwam, was ze te uitgeput om uit te gaan. Ze had nog nooit online afspraakjes geprobeerd, en ervaringen met afspraakjes waren nooit uitgekomen.

Hieruit maakte ik op dat ze misschien gehecht was aan Alan, alleen maar omdat hij bij haar in de buurt was, en hij iemand was die ze veel zag. Dit zou kunnen duiden op een gebrek aan ervaring, een droogte aan mogelijkheden. Als je maar een handjevol mensen ziet, is het immers menselijk om voor een van hen te vallen.

Dit wil niet zeggen dat het niet zou werken. Het betekent zelfs niet dat ze er niet voor moet gaan. Wat het wel laat zien, is de kracht - en de mogelijke valkuilen - van een relatie met een collega. In In het leven, in elke situatie waarin we nieuwe mensen ontmoeten - of we daar nu toe gedwongen worden omdat we samenwerken, of dat het een keuze is - leren we ze onvermijdelijk kennen. Er wordt wel beweerd dat mensen op het werk maar één gezicht laten zien, maar is dat anders dan aan het begin van een relatie? Naarmate de vriendschap zich verdiept, wordt de kennis van elkaar intiemer. Zo hoort het in elke relatie te zijn.

Werken betekent niet dat je je hart moet afsluiten. Het betekent dat je voorzichtiger moet zijn en rekening moet houden met selectievooroordelen. Maar je helemaal afsluiten is dom. We willen allemaal wel eens iemand ontmoeten op een strand bij zonsondergang, maar de waarheid is dat liefde net zo goed kan gedijen onder het saaie gezoem van eindeloze fluorescentie.

Wil je advies of je een kantoorromance moet nastreven? De adviseurs van KEEN.com zijn er om help.