Informatie nodig of uw partner of relatie?

Is de eigenaardigheid van je nieuwe partner een dating rode vlag?

Heb je ooit iets ontdekt over een nieuwe partner dat je deed twijfelen? Als de intimiteit net begonnen is, ontdek je vast en zeker een eigenaardig facet van je date, zoals een ongewone hobby, een twijfelachtige geschiedenis of een bizarre gewoonte. De vraag is: wat is het verschil tussen een onschuldige eigenaardigheid en een grote rode vlag?

Groene lamp

Als je partner je deze dingen vertelt, hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken:

- De favoriete hobby van de partner is voor jou volstrekt onbegrijpelijk. Misschien schildert hij in het weekend wenkbrauwen op kleine orcsfiguurtjes. Nou en? Zolang hij genoeg tijd met jou doorbrengt en die halvegare krijgers geen bedreiging vormen voor jullie relatie, is het geweldig dat hij een creatieve uitlaatklep heeft. Zou je trouwens wel met iemand willen daten die precies dezelfde interesses heeft?

- Ze hebben veel geëxperimenteerd in eerdere relaties. Ze zei dat ze hetero en monogaam was in haar datingprofiel, maar je hebt ontdekt dat ze vroeger een polyamoreuze relatie had met een vrouw. Wat betekent dat? Niets, eigenlijk. Het is normaal om verschillende partners en dating stijlen uit te proberen, en experimenteren met ontmoetingen tussen mensen van hetzelfde geslacht maakt iemand niet homo of lesbisch. Als ze zegt dat ze hetero is en op zoek is naar een exclusieve relatie, ga er dan vanuit dat ze eerlijk is, tenzij je

- Ze zijn nog steeds bevriend met een ex. Veel mensen blijven bevriend met een oude ex. Dit is alleen een probleem als je je ongemakkelijk voelt bij de grenzen van hun vriendschap - knuffelt hij met haar, ook al heb je aangegeven dat je dat soort gedrag niet goed vindt? Lijkt hij geobsedeerd door haar, of niet over hun relatie? Als jij je goed voelt bij de dynamiek van hun vriendschap, is het feit dat die vriendschap bestaat waarschijnlijk niets om je zorgen over te maken.

Geel licht

Als je deze signalen ziet, wil je misschien wat langzamer aan doen en over dingen nadenken:

- Ze is superenthousiast over werk of een hobby. Je vraagt je af of het wel normaal is om zoveel dagen van twaalf uur op kantoor te werken? Het maakt niet uit hoe bizar haar carrière gewoonten zijn, je gaat haar levensstijl niet veranderen. De vraag is, kun je omgaan met haar constante drukte? Of wil je een partner die meer beschikbaar is? Een relatie met een workaholic is niet per definitie gedoemd te mislukken, als je maar manieren vindt om aan je intimiteitsbehoeften te voldoen. Dat kan wat creativiteit vergen, en wat eerlijkheid tegenover jezelf over je ware verlangens.

- Hij is veel meer of minder gelovig dan jij. Je vindt hem een geweldige vent, maar je wordt nerveus over wat zijn religieuze levensstijl betekent voor jullie toekomst. Als je een ander geloof aanhangt (of atheïst bent) en je bent op zoek om te beginnen Als je een gezin sticht, is het normaal dat je vraagtekens zet bij de logistiek van het samenstellen van een gezin met verschillende geloofsovertuigingen. Er zijn genoeg interreligieuze stellen die het voor elkaar hebben gekregen, maar het is van vitaal belang dat je communiceert over je verwachtingen en wat je opbreekt. Stel open vragen om meer informatie te verzamelen over zijn perspectief en wees eerlijk over je plannen voor jullie toekomstige gezin als je je zorgen begint te maken. -

- Hij is vreemdgegaan in een vorige relatie. Als je nieuwe levenspartner toegeeft dat hij of zij is vreemdgegaan met een vorige partner, is het normaal dat je nieuwsgierig bent en een beetje op het randje. Niet elke bedrieger is echter hetzelfde. Je zou anders kunnen denken over iemand die jaren in een seksloos huwelijk een slippertje heeft gemaakt, dan over een man die zijn verloofde maandenlang voor de gek heeft gehouden. Kom meer te weten voordat je oordeelt, en beslis dan of je je nog steeds ongemakkelijk voelt bij hun misstap en de manier waarop ze ermee zijn omgegaan.

Rood licht

De toekomst kan behoorlijk hobbelig worden als je deze signalen negeert:

- Hij is geneigd tot geweld.Je eerste afspraakjes verliepen prima, maar het was onvermijdelijk dat er iets gebeurde wat hem irriteerde. De woedeaanval die daarop volgde, liet je behoorlijk in de war achter - of erger nog, hij haalde uit naar je op een manier die je veiligheid in gevaar bracht. Als je bang bent om hem nog eens boos te maken, is dat een belangrijke waarschuwing.

- Hij vecht tegen een verslaving. Drugsmisbruik is een gecompliceerde verslaving, wordt door veel wetenschappers en geestelijk verzorgers beschouwd als een ziekte. Dat betekent echter niet dat je mee hoeft te doen met de rit. Als je ontdekt dat je partner niet lang kan functioneren zonder alcohol of een recreatieve drug, denk dan goed na over de vraag of hij echt in staat is om tegelijkertijd aan jouw emotionele behoeften te voldoen en een verslaving te beheersen. Vind je het goed om je partner potentieel zelfdestructieve keuzes te zien maken? Er zijn zeker koppels die verslaving hebben overleefd, maar het is geen obstakel dat licht opgevat moet worden.

- Zijn ze emotioneel manipulatief. Probeert ze je te isoleren van je vrienden door hen naar beneden te halen? Zet ze je onder druk met emotionele tactieken, zoals dreigen zichzelf pijn te doen, als je haar grillen niet gehoorzaamt? Dit zijn tekenen dat ze uit is op zoekt naar controle, niet naar liefde. Ga snel weg!

Wanneer je partner iets schokkends onthult, is het normaal dat je meer wilt weten - en dat is precies wat je moet doen. Wees nieuwsgierig, niet veroordelend, en kom zoveel mogelijk te weten over zijn of haar eigenaardigheden. Vraag jezelf dan af hoe oké je bent met deze nieuwe informatie. Natuurlijk, deze lijst is slechts een gids, en als iets dat je denkt dat zou moeten zijn een Groen Licht in plaats daarvan maakt je innerlijke alarmen gaan haywire, dat is genoeg reden beschouw het als een dating rode vlag en terug te trekken. Soms betekent dat gevoel dat je iets verderfelijkers ontdekt dan een vreemde hobby, zelfs als je het niet kunt verwoorden. Wat u ook beslist, u zult blij zijn dat u de tijd hebt genomen om uw vragen zo snel mogelijk te stellen.

Heeft u twijfels over de ongewone gewoonten of geschiedenis van uw partner? Een begenadigd adviseur van KEEN.com kan u helpen om duistere zaken tot op de bodem uit te zoeken. gevoelens.