Informatie nodig of uw partner of relatie?

Gevaarlijke liaisons: 5 tekenen dat hij niet is wat hij lijkt

Kijkt u wel eens naar een romantische komedie waarin de ongelukkige heldin eindeloos achter de verkeerde man aan zit te hollen, terwijl de perfecte man zich vlak onder haar neus bevindt, maar zij hem niet ziet? Heb je geen zin om te schreeuwen: "Hou op! Daniel is niet de man voor jou! Je zou beter bij Mark kunnen zijn!"

Of erger nog, je zit vastgelijmd aan een psychologische thriller zoals George Cukors klassieke film noir , waarin "Prince Charming" een harteloze schurk blijkt te zijn die het grootste deel van de film zijn vrouw opzettelijk gek maakt (met het uiteindelijke doel om haar te vermoorden zodra hij haar verborgen fortuin vindt), en je wilt alleen maar schreeuwen: "Ga weg! Hij gaat je vermoorden!"

In de Hollywood-wereld is er meestal wel een held die de dames in nood redt van het noodlot, maar in het echte leven is dat niet zo. En hoewel de twijfelachtige kerel met wie je uitgaat waarschijnlijk eerder een eikel is dan een gestoorde psychopaat die op vernietiging uit is, hebben liefdesverhalen niet altijd een happy end.

Hindsight is 20/20, vooral als het om Cupido gaat, maar vraag je je wel eens af of er misschien geen manier is om erachter te komen of een potentiële minnaar wel zo geweldig is als hij lijkt - of gewoon niet - voordat je hart gebroken wordt... of iets ergers? ...of iets ergers? Hoewel het zelden voorkomt dat iemands radar 100 procent accuraat is Wanneer je je aangetrokken voelt, zijn er een aantal signalen die erop wijzen dat het object van je genegenheid misschien iets sinisters verbergt achter die eerste liefdevolle blos. Hier zijn vijf dingen waar je op moet letten:

Te veel, te snel

Hoeveel liefde op het eerste gezicht ook goed is, in de echte wereld moet je op je hoede zijn voor een man die je bijna onmiddellijk een verbintenis wil aangaan. Hoe romantisch het idee ook mag zijn dat je "van je voeten wordt geveegd", het is een tactiek die vaak door gewetenloze minnaars wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat je zo uit balans raakt dat ze je leven kunnen overnemen.

Wanneer een man erop aandringt dat je "naar het volgende niveau gaat" nadat jullie elkaar net hebben ontmoet, is het prima om je gevleid te voelen, maar wees niet dom. Hoe aantrekkelijk het vooruitzicht ook mag zijn, laat je niet onder druk zetten om in een tempo te gaan dat je ongemakkelijk laat voelen. En let goed op hoe je aanbidder reageert als je toch vraagt om het wat rustiger aan te doen. Een man die "nee" opvat als een persoonlijke belediging of afwijzing, is niet iemand met wie je een relatie wilt opbouwen.

Uit de kudde halen

De meeste deskundigen zijn het erover eens dat gewelddadig gedrag zijn oorsprong vindt in een . Als je al een tijdje met een man omgaat en hij begint al je vrienden en je familie af te keuren, is dat een grote rode vlag die aangeeft dat je waarschijnlijk in de problemen zit vooruit. Hoe meer je geïsoleerd bent van enige vorm van steun, des te gemakkelijker zal het voor hem zijn om controle over je uit te oefenen.

Beperkende mannen hebben geen geweten als het erom gaat de waarheid te verdraaien om hun persoonlijke agenda aan te passen. Hij kan beginnen met te zeggen dat hij zich ongemakkelijk voelt in de buurt van je moeder omdat hij weet dat zij hem niet mag, om vervolgens te zeggen dat als je echt van hem zou houden, je zijn kant zou kiezen in plaats van de hare. Hij kan zelfs suggereren dat je beste vriendin hem probeert te versieren, terwijl niets minder waar is, in een poging om een wig tussen jullie te drijven.

Bottom line: Als je partner consequent probeert om het je ongemakkelijk te maken als je tijd doorbrengt met iemand anders dan hijzelf, ren dan naar de dichtstbijzijnde uitgang, niet lopen.

Do-Re-Me-MEEEEE!

Het geloof dat alles altijd de schuld van iemand anders is, is een veelzeggend teken van een narcistische persoonlijkheid. Mannen die slecht praten over hun vroegere minnaars, hen de schuld geven van alles wat er misging in de relatie en hen als vanzelfsprekend denigreren, zijn meestal mannen die nooit verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen falen.

Nu was er in de Griekse mythologie een mooie jongeling die zo gecharmeerd raakte van zijn eigen spiegelbeeld in een vijver, dat hij erin viel en verdronk, maar als je snel vooruitspoelt naar de dag van vandaag, is iemand die zo vastgebonden is Hij zal je zelfs als opstapje gebruiken om aan zijn eigen gevaar te ontsnappen door je in gevaar te brengen - en dan een manier vinden om jou de schuld te geven van het feit dat zijn pak nat is geworden.

De hele wereld is een podium, behalve wanneer dat niet zo is

Wanneer je in het openbaar bent, is hij attent, aanhankelijk en demonstratief. Hij vindt het heerlijk om met je te pronken en zijn gedrag kan niet charmanter zijn, maar privé is het een heel ander verhaal. Als hij veeleisend, afwijzend en zelfs vernederend is als je alleen bent, dan is dat een aanwijzing dat je te maken hebt met een man die serieuze controleproblemen heeft. Als hij begint te insinueren dat je je moet gedragen of dat hij je wegstuurt, of een andere vorm van dwang gebruikt in een poging om je aan zijn lijntje te laten trekken, geef dan niet toe. Wijs hem de deur.

Dr. Jeckyll en Mr. Hyde? Check, alsjeblieft!

Een man, of vrouw, die vaak grillige en heftige stemmingswisselingen vertoont die totaal niet passen bij de omstandigheden, is niet iemand aan wie je je romantische wagentje moet vastmaken. Als je het ene moment een heerlijke tijd hebt en het volgende moment een onschuldig onderwerp aansnijdt dat een emotioneel Armageddon teweegbrengt en hij in je gezicht ontploft met een boze, venijnige diatribe, zoek dan een manier om je zo snel mogelijk uit de relatie te bevrijden. Dit soort gedrag escaleert namelijk alleen maar.

Maak jezelf niets wijs. Je zult hem niet veranderen, maar hij zal jou waarschijnlijk wel veranderen door je ego, zo niet je persoon, neer te slaan en je gevoel van eigenwaarde aan te tasten totdat je bijna net zo disfunctioneel bent als hij. Lees de tekenen en stap eruit-stop de cyclus van slechte relaties, en wees de jonkvrouw in nood die zichzelf redt.

Als je bang bent dat de nieuwe man in je leven gewoon te mooi is om waar te zijn, kan een liefdesadviseur van KEEN je helpen het grotere plaatje te zien en je naar de waarheid te leiden.