Informatie nodig of uw partner of relatie?

Herprogrammeer jezelf om niet meer verliefd te worden op de verkeerde persoon

Wanneer het op liefde en verlangen aankomt, denken we vaak dat er geen rijm of reden is die de aantrekkingskracht bepaalt. Zoals Emily Dickinson zei: "Het hart wil wat het wil, anders geeft het er niet om." En toch, tegen de tijd dat acteur/regisseur Woody Allen het beroemde citaat gebruikte om het dubieuze begin van zijn langdurige liefdesrelatie met zijn stiefdochter te verklaren (begonnen terwijl hij nog steeds romantisch verbonden was met haar moeder, Mia Farrow), was het vrij duidelijk dat het hart soms iets wil dat misschien niet het beste voor haar - of voor jou - is.

Maar nog potentieel schadelijker voor de kansen op langdurig romantisch geluk is het negeren van wat er in ons hoofd omgaat. Veel mensen zitten vast in een negatieve spiraal waarin ze steeds weer op zoek gaan naar partners die niet bij hen blijken te passen, of erger nog, ronduit destructief blijken te zijn, maar waarvan ze niet weten waarom.

Als jij een van die "ongelukkige in de liefde" types bent, en je je afvraagt of er niet iets is wat je kunt doen om het spel te veranderen zodat de kansen in jouw voordeel zijn, zijn er eigenlijk verschillende aanpassingen die je kunt maken in je zoektocht naar amour-maar de grootste veranderingen die je waarschijnlijk zult moeten maken gaan beginnen bij jezelf. Om blijvende liefde te vinden, moet je je persoonlijke geschiedenis onderzoeken om licht te werpen op gebeurtenissen die bepaalde patronen in beweging zetten, en dan moet je de regels van aantrekking opnieuw leren, zodat je beter in staat bent om je te richten op meer geschikte kandidaten voor een gezonde romance. Hier zijn een paar stappen om je

Ken de katalysator

Veel mensen die schijnbaar ongelukkig in de ene gedoemde relatie na de andere vallen, doen dat omdat ze nooit volledig hebben opgelost wat hun psyche heeft gevormd, vooral in gevallen van emotioneel misbruik of verwaarlozing. Als kind heb je geen controle over je omgeving, maar als volwassene heb je niet alleen de mogelijkheid om te begrijpen hoe je bent geworden tot de persoon die je bent geworden, maar heb je ook de macht om destructieve cycli te doorbreken door ervoor te kiezen geen relaties aan te gaan die negatief gedrag in de hand werken.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Ja, maar er is professionele hulp als u die nodig hebt en niet iedereen heeft jaren therapie nodig om erachter te komen wat zelfdestructieve patronen in gang zet. Kennis is macht. Je kunt nooit herstellen wat in het verleden kapot is gegaan, maar als je daar eenmaal een verklaring voor hebt, kun je de aantrekkingskracht van mislukte romances herkennen en gezondere keuzes maken.

Kijk verder dan chemie

Ah, chemie ... het meest beruchte wapen in het arsenaal van Cupido, en toch is chemie op school maar één van de verplichte vakken. Het bewijs van niet, maar een goed afgeronde opleiding in de liefde vereist de studie van meer dan één vak.

Niemand zegt dat je met iemand moet uitgaan tot wie je je lichamelijk niet aangetrokken voelt, maar als dat alles is, tenzij je op zoek bent naar een kortetermijnbevrediging van een "drang tot versmelting" (daar is niets mis mee - zolang je maar begrijpt dat het waarschijnlijk niet meer dan dat is), is de kans groot dat lust niet genoeg is voor de lange termijn.

Refocus Your Expectations

Refining verwachtingen is niet, ik herhaal, niet synoniem met het verlagen van verwachtingen, dus als je de gewoonte hebt om herhaaldelijk te proberen een koppel te vormen met onrealistische of niet-beschikbare partners, is de kans groot dat het tijd is om je zinnen te zetten op geschiktere doelen.

Veel mensen zijn op zoek naar liefde. Dat is de poel waarin jij je moet storten. En hier is een hint: hoe verleidelijk het ook is om "in liefde te verdrinken" met die mythische zeemeermin, of naar duizelingwekkende dieptes te duiken in combinatie met de gewaagde zwaan die je vanaf de hoge duikplank lonkt, het is waarschijnlijk oneindig veel bevredigender om bij iemand te blijven die in hetzelfde tempo zwemt als jij als je eenmaal het diepe hebt bereikt.

De echte voordelen van vrienden met voordelen

In de meest duurzame romances ontwikkelt de passie zich. Na verloop van tijd wordt de passie niet zozeer witgloeiend, maar smeult ze onder de oppervlakte als een bedje van warme kolen, en ontvlamt ze wanneer ze op de juiste manier wordt aangewakkerd.

Weten hoe je een romance kunt opbouwen die is gebaseerd op het plezier in elkaars gezelschap en wordt ondersteund door een gedeeld gevoel voor humor, interesses en wederzijds begrip, is net zoiets als weten hoe je een vuur op de juiste manier in de ban houdt, zodat het niet uitbrandt. Niet elke vriendschap zal of moet uitgroeien tot een romance, maar het is een uitstekende manier om te beginnen. Dus, als je met nog een minnaar uitgaat en al te snel merkt dat je zegt: "Ik hou van hem/haar, maar ik hou niet van hem/haar", dan is dit een les die je ter harte moet nemen, want uiteindelijk, als de liefde opdroogt, zal die afkeer alles wat overblijft kleuren, en dat zal geen mooi plaatje zijn.

Als je op liefdesgebied steeds met de verkeerde antwoorden komt, laat een romantische KEEN-adviseur je dan slimme manieren aanleren om je score?