Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Moet ik met pensioen? vind je identiteit buiten het werk met de tarot

Voor velen van ons kan het leven bepaald worden door werk. Het dicteert onze dagen, weken en jaren. Zelfs als uw baan bevredigend is, zijn er maar weinigen onder ons die niet uitkijken naar hun pensioen. Het is een kans om eindelijk de vruchten te plukken van een leven van hard werken. We kunnen gaan reizen, een nieuwe hobby zoeken of ons ontspannen. We pakken dat boek dat we altijd al wilden lezen - of schrijven. Het is een tijd van ontdekking en belofte, en met een langere levensduur hebben we meer tijd dan ooit om van de vruchten van ons werk te genieten.

Helaas is het ook een lastige beslissing om te bepalen wanneer het juiste moment is om met pensioen te gaan. Een langere levensduur betekent dat we geld moeten sparen. We moeten ons bezighouden met ingewikkelde vragen als het vinden van de juiste IRA of de juiste pensioenregeling, maar ook met de identiteitskwestie: Wie zijn we, na een leven lang werken, als we stoppen? Dat is voor velen een nog grotere zorg dan de monetaire. Dat is waar de kracht van de Tarot om de hoek kan komen kijken: het kan je helpen een beslissing te nemen die niet alleen gaat over wat je doet, maar over wie je bent.

Terugtreden van de baan

Dee hield van haar baan. Zij en haar man woonden in een studentenstad in Illinois, en zij was de stationsmanager van de lokale publieke radio- en tv-stations. Beide stations waren de grootste in de omgeving en elke dag luisterden en keken duizenden mensen. Ze maakte deel uit van het leven van de gemeenschap, en was betrokken bij alle culturele en artistieke evenementen. Het was een bevredigende baan, maar ook een zeer stressvolle en tijdrovende. Ze was in de 60, had twee kinderen op de wereld gezet en hielp hen met hun huwelijken, en dacht erover om met pensioen te gaan.

Er waren een paar veranderingen geweest in het management en het personeel van de stations, en dat begon soms irritant te worden. Maar tegelijkertijd vond ze het heerlijk om betrokken te zijn. Mensen vroegen haar altijd wat er zondag in de klassieke muziek zou worden uitgezonden, of wat er zou gebeuren in de volgende Downton Abbey. Dus toen ze me belde, had ze gemengde gevoelens. Ze vond het leuk om deel uit te maken van de gemeenschap op het werk, maar wist niet zeker of ze wilde blijven werken.

Dat is een vrij normaal probleem. Dus deed ik een tarotlezing met drie kaarten - gericht op het verleden, het heden en de toekomst - om een idee te krijgen van wat ze kon verwachten als ze nu zou besluiten met pensioen te gaan.

Het verleden

De eerste kaart die ik trok was de Koning van staven. Op deze kaart zit de koning op zijn troon, een beetje in de verte kijkend, vol vertrouwen in zijn koninkrijk. Hij is een koning die bouwt, en die weet dat het creëren van iets ongelooflijks een proces is. Hij is wijs, eerlijk en gewetensvol. Als hij in de verleden tijd staat, geeft hij aan dat er een fundament is gelegd en dat het verleden een prachtige proloog is geweest voor wat komen gaat.

Voor Dee betekende dit dat ze niet gebonden was aan het verleden, noch dat haar beste dagen achter haar lagen. Net als een wolkenkrabber die naar de hemel klimt, was alles wat ze in haar leven had gedaan de toevoeging van een nieuw verhaal, een verhaal dat kon voortbouwen op het vorige. Ze werd niet gedefinieerd door haar baan, noch door successen die ze vijf of tien of twintig jaar geleden had behaald. Ze zou blijven groeien op basis van een sterke verleden dat haar leidde tot de vrouw die ze nu is.

Het heden

De Acht van Zwaarden was een sterke tweede kaart voor Dee. Het toont een vrouw die is gebonden, geblinddoekt, en omringd door acht zwaarden. Ze is gevangen - maar het geeft aan dat de gebondenheid niet permanent is. Zij kan vrij zijn, maar alleen zij kan zichzelf laten gaan. Inderdaad, de Acht van Zwaarden in de huidige positie vertegenwoordigt vaak ontkenning, het soort cognitieve dissonantie waar mensen in uitblinken. De blinddoek is er een die we onszelf aandoen. Het is geen donkere blinddoek - het is er een met een mooi tafereel geschilderd aan de binnenkant, waardoor we ons niet bewust zijn van de branden buiten. Maar we kunnen hem afdoen.

Dee verzette zich hier aanvankelijk tegen, maar naarmate we praatten, kwam er meer informatie over haar werk naar boven. Ze kon niet goed opschieten met de nieuwe voorzitter van de radio- en tv-stations. Hij kwam van een veel groter station in een grotere stad in het westen, en hij had andere ideeën - niet per se slechte, maar wel heel andere. Deze ideeën strookten niet met de manier waarop de stations dingen hadden gedaan. Financiering werd een steeds belangrijker onderwerp, en het nam steeds meer van Dee's tijd in beslag. Tegenwoordig leek het alsof ze meer tijd besteedde aan ruzie met de voorzitter over sociale media dan aan het direct betrekken van de gemeenschap. Niets van dit alles was slecht, maar het was anders. De baan waar ze van hield was grotendeels verdwenen, maar haar liefde ervoor verblindde haar voor sommige van de realiteiten. De Acht van Zwaarden toonde haar de blinddoek, waardoor ze die kon verwijderen.

De toekomst

De Tien van Bekers kaart toont een man en vrouw dansend onder een regenboog terwijl kinderen vrolijk in de buurt dartelen. Dit is een krachtige kaart in de toekomst positie, wat betekent dat emotionele tevredenheid komt. Het betekent dat je ware geluk in het leven voor je ligt en dat het pad dat je bewandelt je daarheen kan leiden. Het is volheid en rijkdom. Het zijn de vreugdevolle delen van het leven.

Voor Dee was dit een geweldig teken. Ze wist dat zij en haar man er financieel goed voor zouden staan - ze hadden gespaard, en ze hadden goede pensioenen en 401(k)-regelingen. En ze wist dat hun kinderen gelukkig waren. Ze realiseerde zich dat ze haar baan niet nodig had om gelukkig te zijn, tevreden te zijn of zich zichzelf te voelen. Ze kon nog steeds deel uitmaken van de gemeenschap, misschien zelfs meer. Ze was klaar om lessen in volwasseneneducatie te volgen - er was een cursus over James Joyce waar ze een oogje op had - en ze kon meer deelnemen aan het plaatselijke koor. Ze zou weer piano gaan spelen. Zij en haar man zouden meer tijd kunnen besteden aan reizen, de kinderen zien, uit eten gaan en lezen.

De Tarot lezing was het laatste stukje dat Dee nodig had om uiteindelijk te besluiten dat dit het juiste moment was om met pensioen te gaan. Het hielp haar in te zien dat haar baan haar niet definieerde en dat ze nog vele nieuwe hoofdstukken in haar leven te schrijven had toen ze haar baan voorgoed achter zich had gelaten. In het leven zoeken we naar dingen die ons definiëren: werk, prestaties, kinderen. Maar uiteindelijk schrijven we onze eigen definities. Wij zijn de auteurs van ons persoonlijke woordenboek, en Tarot lezingen kunnen ons helpen de woorden te vinden.

Als u overweegt een grote levensbeslissing te nemen, zoals met pensioen gaan, en begeleiding nodig hebt via de Tarot of ander spiritueel advies, neem dan contact op met de adviseurs van KEEN.com voor help.