Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Meditatie met tarot kaarten

Want meditatie en Tarot kaarten worden al lang gebruikt voor spirituele groei, heb je misschien nog niet overwogen om ze samen te gebruiken. Als u leert mediteren, kunnen Tarot kaarten de ervaring verbeteren, vooral als u het moeilijk vindt om een "lege" geest te bereiken. Focussen op een gekozen Tarotkaart helpt om de bewuste geest bezig te houden, en de resulterende meditatie-ervaring kan zelfs een kleurrijke en levendige interne reis van de psyche zijn, waarbij hoop en dromen met een completere lens worden verkend.

Set the Stage

Het is het beste om grote kaarten te gebruiken, met randen die lijken te vervagen in de achtergrond. Deze techniek kan echter met elk tarotdeck werken. Bereid u voor op de meditatie door veel water te drinken en niet te veel of helemaal niet te eten (probeer vlees en zout te vermijden). Draag comfortabele kleding en gebruik een deken als je wilt. Steek een kaars aan en brand een beetje wierook als dat je helpt om in de juiste ruimte te komen voor spiritueel werk. Je kunt in een comfortabele stoel zitten, rechtop of liggend, of als je dat liever hebt, op een matje of kussen, met de benen gekruist op een manier die voor jou goed voelt. Liggen kan je in slaap doen vallen en is dus niet aan te raden.

Houd je Tarot deck in de buurt om een kaart te kiezen waarop je gaat mediteren. Omdat meditatie ons op onverwachte manieren kan openen, moet u de intentie hebben dat u beschermd en veilig bent. Sommige mensen bidden, anderen visualiseren zichzelf omringd met wit licht - doe wat voor u het beste werkt.

Nu gewoon natuurlijk ademhalen en gewoon observeren hoe uw adem in en uit gaat. Als het helpt, kunt u tot vijf tellen bij het inademen en dan tot vijf tellen bij het uitademen. Adem een paar minuten bewust door totdat u zich ontspannen voelt. Pak nu je Tarot deck en kies een Tarot kaart. Je kunt de kaart willekeurig kiezen, of je kunt van tevoren bepalen welke kaart je vandaag in je werk zult integreren. Als dit uw eerste keer is, kies dan een lichtere themakaart en vermijd de zware energiekaarten zoals de Doodskaart totdat u er klaar voor bent.

Vind uw focus

De 22 kaarten van de Grote Arcana kunnen spirituele of energetische archetypen vertegenwoordigen. De 56 kaarten van de Kleine Arcana hebben de neiging om meer alledaagse, alledaagse mensen en gebeurtenissen te beschrijven. Er zijn vier kleuren binnen de Kleine Arcana die uw ervaring verder zullen beschrijven: staven voor creativiteit en passie, Bekers voor emoties en intuïtie, Zwaarden voor communicatie en mentale processen, en Pentakels voor praktische zaken en materiële manifestatie.

Kijk eerst zorgvuldig naar de kaart. Let op alle kleine details die je gewoonlijk overslaat - de kleuren, symbolen, vormen, gezichtsuitdrukkingen, lichaamshoudingen, de bewegingen die waarschijnlijk plaatsvinden, woorden die misschien worden gezegd, de achtergrond - alles. Denk na over wat sommige van deze dingen voor u betekenen.

Nu verandert u uw blik en verzacht deze, zodat u nu verder kijkt dan de kaart - misschien de muur die voor u ligt, met de kaart nog steeds in uw gezichtsveld. Dit zou moeten toelaten dat de rand van de kaart vervaagt en dan een mentale doorgang wordt voor jouw aanwezigheid om daadwerkelijk de scène van de kaart binnen te treden. Het kan aanvoelen alsof u in de kaart zelf wordt "gezogen".

Als uw bewustzijn eenmaal in de kaart is, laat u uw meditatie op natuurlijke wijze ontwikkelen, waarbij de gekozen Tarotkaart de reis en de les voor u verzorgt. Maak u geen zorgen over te veel mentale scripting en probeer de ervaring niet te veel te controleren, aangezien de Tarot dit deel vaak voor ons zal doen - het kan zijn alsof we naar een film kijken. Gewoon observeren en genieten van wat je ontvangt. Misschien wilt u uw ogen sluiten om het allemaal in u op te nemen - dat is prima. Neem alle tijd die je nodig hebt.

Wanneer je reis voorbij is, zul je misschien merken dat je bewustzijn terug is waar je bent, maar zo niet, wens jezelf dan mentaal terug naar je meditatieplek, en sluit en open je ogen tot je voelt dat je er bent. Als je je nog steeds buiten je lichaam voelt, zal een klein beetje zout op het puntje van je tong je waarschijnlijk de rest van de weg terugbrengen. Blaas de kaars uit en snuif de wierook op als dat nog niet gebeurd is.

Reflectie

Reflecteer op de ervaringen van de kaart, of die nu prettig of onprettig zijn. Schrijf uw ervaringen op in een dagboek, of als u over de apparatuur beschikt, neem dan uw stem op, uw indrukken, alles wat u zich kunt herinneren - het is het beste om dit pas na uw meditatie te doen.

Houd uw ogen open voor binnenkomende ervaringen die u terugverwijzen naar uw meditatie-ervaring, aangezien deze vaak binnen een dag of twee na uw meditatie plaatsvinden. Omdat deze griezelige ervaringen je begrip van de symboliek en de energetische toepassing van de kaart blijven voeden, is het ideaal om deze ook te journaliseren.

Neem even de tijd om je journaling, meditaties en vervolgervaringen door te nemen. U krijgt waarschijnlijk meer inzicht in de werking van de wereld en betere perspectieven op hoe energieën werken en hoe ze zich ontwikkelen tot dingen of gebeurtenissen. Deze waarnemingen kunnen je een diep vertrouwen geven in jezelf en je intuïtieve vermogens, waardoor je leven aanzienlijk wordt verbeterd.

Waar kun je hulp vinden

Terwijl Deze techniek is voor de meeste mensen eenvoudig genoeg om te proberen, maar soms lijken de informatie en indrukken die uit deze meditatie-ervaringen voortkomen met elkaar in strijd te zijn. Een professionele helderziende die kennis heeft van de Tarot kan helpen verwarring weg te nemen, vooral als de concepten in Tarot ingewikkeld lijken. Een consult aanvragen is zo eenvoudig als het oppakken van de telefoon, en je krijgt meteen nuttige tips en suggesties. Zie het als het uit het midden staan van je waarnemingen, wat begrijpelijkerwijs verwarring met zich mee kan brengen - en plotseling in het midden geplaatst worden, waar je een kristalhelder gezichtspunt hebt.

Er wordt wel gezegd dat het vasthouden van een Tarot-deck is alsof je het hele universum in je handen houdt, wat misschien veel lijkt om in je eentje te doen. Een professionele helderziende of astroloog kan uw gids zijn als u de Tarot gebruikt om uw meditatieve reis te verbreden. Hij of zij kan u ook helpen op uw spirituele pad met behulp van hulpmiddelen en technieken zoals gedetailleerde astrologische kaarten, numerologie, runen en nog veel meer.

Gerelateerde artikelen