Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Wat wil je van je tarot lezing? het kiezen van de juiste spreiding voor het juiste doel

Een werkelijk verheugend aspect van de tarot is de verscheidenheid aan functies waarvoor ze kan worden gebruikt. Of je nu op zoek bent naar het antwoord op een gewone vraag, op zoek bent naar aanwijzingen om zaken van het hart te verduidelijken, je afvraagt of je wel of niet die grote promotie of loonsverhoging op je werk krijgt, of gewoon een algemeen overzicht wilt krijgen van hoe de dingen zich de komende weken of het komende jaar voor je zullen ontvouwen, de tarot biedt voor vrijwel iedereen wat wils.

Eén maat is niet voor iedereen

Aanhangers van de tarot en de bijbehorende leerstellingen beschouwen lezingen vaak als een soort helende kunst voor de geest, net zoals geneeskunde een helende kunst voor het lichaam is. Net als in de geneeskunde, waar een breed scala aan praktijken bestaat, van traditionele praktijken tot alternatieve filosofieën, en een duizelingwekkende verscheidenheid aan specialisten om ziekten te behandelen en te voorkomen, zijn er verschillende manieren om de tarot te specialiseren door een bepaalde spreiding te kiezen om een specifiek probleem aan te pakken - of je nu op zoek bent naar een snelle check-up of een diepere, spirituele ingreep nodig hebt.

En net zoals er zijn waaruit je kunt kiezen op basis van je persoonlijke smaak en voorkeuren, zul je ook een grote verscheidenheid vinden waaruit lezers en adviseurs kunnen kiezen om antwoorden te vinden op je vragen of inzicht te krijgen in de structuur van je dagelijks leven, maar ook in wat de toekomst misschien wel of misschien niet voor je in petto heeft. Zelfs als je niet van plan bent om zelf kaarten te lezen, en liever vertrouwt op een getrainde adviseur om de boodschappen die de tarot je kan geven te interpreteren, Het is in uw voordeel om goed op de hoogte te zijn van de methodologie van de individuele tarotbeoefenaars bij wie u om raad vraagt.

De kaarten op tafel leggen

In principe is een tarotspreiding gewoon een patroon waarin u de kaarten in een bepaalde volgorde legt, met behulp van een vast aantal kaarten. De plaats waar elke kaart verschijnt heeft een directe invloed, niet op wat de kaart zelf betekent, maar wat het betekent als het gaat om jou of het onderwerp waarop je je concentreert.

Laten we het bijvoorbeeld even hebben over een van de kaarten met de meest negatieve connotaties in het tarotspel: de Duivel. Ik zal het niet mooier maken dan het is. De Duivel kan alle soorten van kwaad en vernietiging voorspellen - geestelijk, lichamelijk of spiritueel. In mijn ervaring verschijnt de Duivel het vaakst als een waarschuwing of wake-up call met betrekking tot situaties die al vrij nijpend zijn. De plaats waar de satanische satyr in een lezing verschijnt, kan zijn invloed op een bepaalde situatie of kwestie echter vergroten, verkleinen of zelfs tenietdoen.

Waar een kaart in een spreiding verschijnt, kan iets betekenen waarvan je al aan het weglopen bent. Het kan ook staan voor iets waarvan je bang bent dat het zou kunnen gebeuren, maar niet noodzakelijkerwijs zal plaatsvinden, of het kan iets vertegenwoordigen dat uiteindelijk zou kunnen gebeuren als je de huidige koers die je vaart niet verandert. Net als bij onroerend goed betekent "locatie, locatie, locatie" alles. Dus, bijvoorbeeld, als je in een relatie zit en je twijfelt of het wel een gezonde relatie is, zou je dat kunnen gebruiken als basis voor een lezing die gebruik maakt van de Keltisch Kruis spreiding. Als de Duivel verschijnt op de negen uur positie op het kruis, betekent dit waarschijnlijk dat de slechte invloed iets is dat je klaar bent om los te laten. Als hij verschijnt als de tweede kaart van bovenaan in de verticale rij, is hij waarschijnlijk iets waar je bang voor bent en wat al dan niet gebaseerd kan zijn op de werkelijkheid. Als hij echter bovenaan in die rij opduikt, of op verschillende andere belangrijke plaatsen, dan zou je inderdaad in gevaar kunnen zijn en zou je moeten overwegen om de relatie eens goed en eerlijk onder de loep te nemen om te zien of het in je eigen belang is om de relatie in stand te houden.

Dus, hoe weet je welke spreuk geschikt is voor een bepaalde situatie, of dat hij überhaupt geschikt is voor jou? Mijn advies is om eerst je huiswerk te doen en dan een proefrit te maken met de spreads waar je je het meest bij op je gemak voelt en die je inspireren. We zullen de komende weken een aantal verschillende spreads bekijken, van de Eén Kaart Spreiding tot meer ingewikkelde lay-outs zoals het Keltisch Kruis en het Kruis & de Driehoek, om je te helpen een beter gevoel te krijgen over welke spreads de eigenschappen hebben die je echt kunnen brengen waar je naar toe wilt.

Of je nu een ingewikkelde kwestie wilt aanpakken, of gewoon grip wilt krijgen op de week die voor je ligt, een getrainde KEEN-adviseur kan je helpen te vinden wat je zoekt, en de voldoening "verspreiden" rond.