Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Is je droomhuis een nachtmerrie? raadpleeg de tarot voor antwoorden

Het kopen van een huis is een van de grootste investeringen die een persoon kan doen, maar dromen van het leven in het perfecte huis kan vaak ons oordeel vertroebelen wanneer een woning alle juiste emotionele knoppen raakt. Bent u iemand die zichzelf voorstelt een Thanksgiving-diner te bereiden in een oogverblindende gourmetkeuken, en vervolgens het feestmaal op te dienen voor uw vrienden en familie in een uitgebreide formele eetkamer? Wanneer u een houtgestookte open haard ziet, fantaseert u dan over een koude winteravond met uw geliefde voor een knapperend haardvuur, of roept een oude badkuip beelden op van een luxueus, rustgevend bubbelbad bij kaarslicht?

Elk van ons heeft een persoonlijke definitie van het ideale huis. Nancy, die al bijna een jaar op huizenjacht was, dacht dat ze eindelijk een huis zou vinden dat helemaal bij haar paste. Het schilderachtige huisje was ooit de portierswoning geweest van een groot landgoed. Hoewel het tekenen van verwaarlozing vertoonde, was Nancy er zeker van dat het huis goed in elkaar zat. Zodra ze over de drempel stapte, voelde ze een weldadige energiestoot die haar het gevoel gaf alsof ze er al haar hele leven woonde. Elke kamer leek meer betoverend dan de volgende, maar de klapper was de tuin achter. Nu onkruidachtig en overwoekerd, was het ooit groots geweest, en het idee om het in zijn oude glorie te herstellen maakte Nancy bijna duizelig van opwinding.

Hoewel het Nancy vreemd voorkwam dat het huis al vele jaren te koop stond maanden, maar ze schreef het toe aan het feit dat er een aantal aanzienlijke updates nodig waren om het loodgieterswerk en de elektriciteit op peil te brengen. Onverschrokken bracht ze een bod uit en was opgetogen toen haar makelaar haar drie dagen later vertelde dat het was geaccepteerd. Als ze minder emotioneel aan het huis gehecht was geweest, had Nancy misschien vraagtekens gezet bij het feit dat er geen tegenbod was gedaan, ook al was haar bod aanzienlijk lager dan de vraagprijs.

De contracten werden getekend en Nancy begon met het plannen van stappen om haar nieuwe nest te bevolken, maar toen het huisinspectierapport de week daarop binnenkwam, kreeg ze een vrij zware klap te verwerken. Hoewel het huis volgens de inspecteur inderdaad "goede botten had", had het ook enkele ernstige problemen: de fundering was aan het verzakken, wat op zijn beurt had geleid tot scheuren in de muren en schuin aflopende vloeren. Dat was niet ongewoon in een huis van deze leeftijd, maar de onderliggende oorzaak zou een tweede inspectie door een bouwkundig ingenieur vereisen om te bepalen of het iets was dat gemakkelijk te verhelpen was, of iets veel ernstigers. Er was nog tijd om zich uit het contract terug te trekken, maar Nancy wist niet of ze haar verlies moest nemen of haar hart moest volgen.

De reading

Toen Nancy belde, was het duidelijk dat er twee mogelijke uitkomsten waren voor haar dilemma, dus besloot ik dat de Twee Paden Spreiding bijzonder geschikt zou zijn goed geschikt om haar te helpen haar keuzes te bepalen. We concentreerden ons allebei op haar dilemma terwijl ik de kaarten schudde en uitdeelde. In de linkerbovenhoek, de Acht van Zwaarden onthulde het eerste mogelijke scenario. Deze kaart toont een vrouw die is afgedwaald van de veiligheid van de wereld die ze kent, en zichzelf gevangen heeft gezet in een situatie die kan leiden tot een ongelukkig en onzeker lot. Geboeid en geblinddoekt zwerft ze alleen over het strand, te ver van iemand anders om hulp te kunnen roepen. Op dit moment is het laag water, maar als het tij keert, zal ze waarschijnlijk de zee op worden gesleurd en verdrinken. Voor Nancy betekende dit dat ze zich waarschijnlijk verblindde voor de realiteit van het huis. Hoezeer het haar ook op emotioneel niveau aansprak, de vertakkingen van ernstige financiële en structurele overwegingen konden niet worden genegeerd.

De kaart rechtsboven sprak van een tweede mogelijke uitkomst die veel wenselijker was. Hier zit de Koningin van Pentakels op een troon in haar weelderige tuin. De natuur bloeit om haar heen en omringt haar, maar deze veelzijdige kaart voorspelt ook opvoeding. Fysieke, emotionele en financiële behoeften worden hier allemaal vervuld, maar het eindresultaat is niet iets dat snel of toevallig tot stand is gekomen. Deze tuin is geliefd, maar ook goed gepland, goed verzorgd, goed onderhouden. De tweede mogelijkheid suggereerde dat het huis alles had de juiste elementen, maar dat het een zorgvuldige verzorging zou vergen om de ideale omstandigheden voor groei te creëren en in stand te houden.

Onder de Acht van Zwaarden onthulde de Ten van Tanden dat de kracht die Nancy in de richting van het eerste resultaat trok, de neiging was om meer af te bijten dan ze kon kauwen. Deze kaart beeldt een man uit die voorovergebogen en overbelast is door een enorme last die hij in zijn eentje probeert te dragen. Hij kan misschien wel zoveel staven van de grond krijgen, maar het is onwaarschijnlijk dat hij ze ver kan dragen zonder dat ze op de grond vallen.

"Je moet deze aankoop echt heel zorgvuldig overwegen," waarschuwde ik. "De funderingsreparaties zouden wel eens het topje van de ijsberg kunnen zijn."

Nancy gaf toe dat de kosten van het bouwkundig rapport aanzienlijk waren, en ze had geaarzeld om ermee door te gaan.

"Maar op de lange termijn zou het veel minder kunnen kosten dan wanneer het huis om je heen zou instorten."

De De ridder van bekers vertegenwoordigde de kracht die Nancy in de richting van de tweede mogelijke uitkomst trok. Daarin zit een jongeman met een fris gezicht, vol energie, op een wit paard. Hoewel ze zich momenteel op een stoppunt bevinden, betekent de kaart dat ze op de drempel staan van een grote verandering. Een belangrijke aanwijzing hiervoor ligt in het landschap: De plaats waar de ridder net vandaan kwam lijkt een woestenij te zijn. Terwijl de Voor Nancy zou het kunnen betekenen dat haar neiging om het huis te idealiseren niet met alle feiten rekening hield. Niet dat dit noodzakelijkerwijs betekende dat het huis van haar dromen niet haalbaar was, maar voordat ze verder ging, was het tijd om de roze bril af te zetten.

De laatste kaart in de spreiding, de Drie van Pentakels, onthulde de kritieke factor die zou beslissen welk van de twee scenario's Nancy zou kunnen verwachten, als ze het zou omarmen. Ik beschouwde deze kaart, die een ontmoeting van geesten voorstelt en de bereidheid om met anderen samen te werken, als een zeer positief teken.

Op de foto staan een steenhouwer, die bezig is de details te controleren van een muur die hij aan het bouwen is, samen met een monnik en een non die een blauwdruk voorhouden voor de inspectie van de steenhouwer. Door een meester-vakman te raadplegen, verzekeren de twee zich ervan dat de kathedraal die ze aan het bouwen zijn, zal rusten op een fundering die de tand des tijds echt kan doorstaan.

"Mijn advies zou zijn om de bouwkundige inspectie te laten uitvoeren, en van daaruit verder te gaan," zei ik tegen haar. "Ik heb het gevoel dat je droomhuis misschien een paar nachtmerries in de kelder heeft, maar dat hoeven ze niet te zijn. breakers."

"Ik denk dat dat logisch is," zei ze. "

Het resultaat

Ik had al een paar maanden niets meer van Nancy gehoord, maar dat is niet ongebruikelijk als iemand gaat verhuizen. Vrijwel elk moment van de dag gaat op aan de details van de contracten en alles inpakken en klaarzetten voor vertrek. Ik wist dat ze weer contact met me zou opnemen als het stof was opgetrokken.

Het was bijna zes maanden later op de dag dat ik een charmant bedankbriefje ontving. "Er zat een trol in de kelder," schreef ze. "Maar we hebben hem kunnen uitbannen." De fundering, legde ze verder uit, was aangetast door een oud Frans afvoersysteem dat was verpletterd toen een deel van de nieuwe huizen was opgetrokken op wat ooit het terrein van het landgoed was geweest. Er werd een nieuw systeem geïnstalleerd, de fundering werd verstevigd, en Nancy was weer gelukkig aan het werk in haar tuin. "De tweede inspectie was echt de moeite waard," merkte ze op. "Ik kon het huis voor een nog betere prijs krijgen en het geld gebruiken voor de reparaties."

Ik was blij dat Nancy had besloten om haar opties echt te bekijken. Het had het verschil gemaakt tussen dagdromen die tot hoofdpijn, hartzeer en financiële stress zouden kunnen leiden, en haar dromen waarmaken.

Als je een belangrijke beslissing moet nemen en niet kunt kiezen welke weg je moet volgen, kan een adviseur van KEEN je de weg wijzen naar een resultaat waarmee je echt kunt leven met.