Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Hoe een tarot reading sue uit skokie dieper inzicht gaf in een carrière dilemma

Mensen raadplegen de tarot voor vele redenen, en terwijl liefde zeker dicht bij de top van de lijst staat, is het vinden van antwoorden op carrièrevragen ook een veelvoorkomend doel. Of het nu goed gaat met je werk en je je afvraagt hoe snel die promotie komt, of je hebt net een sollicitatiegesprek gehad voor een nieuwe baan en je wilt weten hoe groot je kans is dat je de baan krijgt, de tarot kan heel behulpzaam zijn bij het uitzoeken van zaken die met werk te maken hebben... of het gebrek daaraan.

In deze moeilijke economie zitten veel werkzoekenden voor langere tijd zonder werk. Dit is vooral moeilijk voor oudere werknemers, wier jarenlange waardevolle ervaring soms over het hoofd wordt gezien ten gunste van kandidaten die in een jeugdigere bedrijfscultuur passen.

Toen ik Susan uit Skokie voor het eerst sprak, bevond ze zich in een dergelijk dilemma. Ze had jarenlang gewerkt als art director bij een groot reclamebureau in Chicago. Sue was zeer proactief geweest in het up-to-date houden van haar vaardigheden met de zich steeds ontwikkelende technologie in de branche, maar toen haar bedrijf fuseerde met een ander bureau, werd haar functie overbodig. Het nieuwe regime gaf de voorkeur aan twintigers en dertigers die qua mentaliteit beter aansloten bij de jongere doelgroep waarop het bureau zich wilde richten.

In eerste instantie had Sue overwogen om een rechtszaak aan te spannen wegens leeftijdsdiscriminatie, maar er was eigenlijk geen tastbaar bewijs. De art director van het andere bureau die de baan had gekregen, een veel lager salaris had gekregen. Aan het eind van de dag zeiden de hogere bazen dat ze Sue's talent weliswaar waardeerden, maar dat het gewoon een budgettaire beslissing was geweest.

"Er zitten veel mensen van mijn leeftijd in hetzelfde schuitje," klaagde Sue. "Of ik ben overgekwalificeerd voor lagere functies, of de HR-mensen kijken naar mijn laatste salaris en nemen me niet eens in overweging omdat ze denken dat ik niet tevreden zou zijn met zo veel minder. Het is gewoon zo frustrerend."

"En nog frustrerender omdat je het gevoel hebt dat je er geen controle over hebt?"

"Precies," zei ze.

De lezing

Het leek me dat we ons eerst moesten richten op wat Susan kon doen om zichzelf weer aan het stuur te krijgen. "We beginnen met één kaart,' zei ik tegen haar. "Laten we mediteren over je carrière en proberen uit te vinden welke kracht je in die sector van je leven moet brengen die je het meest zal helpen."

Na een moment van bezinning trok ik een kaart: De Magiër. Deze kaart, een van de meest krachtige in de tarot, komt vaak voor in lezingen waar de controle over iemands lot in het geding is. De tovenaar, zijn staf geheven, is afgebeeld terwijl hij zijn spreuk uitspreekt. Voor hem op een tafel rust een symbool van elke kleur in het tarotspel - koppen, die emotie voorstellen; pentakels, die financiën voorstellen; zwaarden, die gedachten voorstellen, en staven, die creativiteit voorstellen - wat aangeeft dat hij de macht heeft om

"Hoe ironisch het ook mag lijken," zei ik tegen Susan, "in plaats van geen macht te hebben, heb je in feite de mogelijkheid om niet alleen de controle over je lot terug te nemen, maar ook om een niveau te bereiken waar je nooit van had durven dromen." Nu moesten we bepalen wat Susan moest doen om die kracht te kanaliseren.

"Laten we ons nu, met de Magiër in gedachten, concentreren op wat je volgende stap is," zei ik. De kaart die vervolgens opdook was de Aas van staven. Hier komt een hand tevoorschijn uit een wolk met een staf die ontluikt met nieuw gebladerte, wat duidt op extreme creativiteit. De hand straalt ook kracht uit, afgebeeld door gloeiende lichtbundels. Onder de hoofdafbeelding is het landschap groen en groen met paarse heuvels en een stromende rivier. Op de heuvel staat een grijs kasteel, dat een beetje een mysterie is. Het kan de locatie zijn van het toekomstige koninkrijk van de koningin, maar het wacht nog op kleur en leven.

De Aas van staven suggereerde dat de beste manier om Susans creativiteit en vaardigheden te benutten misschien niet lag in het werken voor anderen, maar eerder in het opnieuw uitvinden van zichzelf. "Susan, heb je overwogen om je eigen bureau te beginnen?" vroeg ik.

"Weet je, ik heb er wel eens over nagedacht," gaf ze toe. "Niet elke consument is 20 jaar oud en veel van ons 'oude rotten' hebben een besteedbaar inkomen, maar ik heb niet de zakelijke achtergrond om een bureau te beginnen."

"Je zei dat er veel mensen waren die in hetzelfde schuitje zaten als jij," zei ik. "

"Er zijn verschillende mensen die goed zouden kunnen zijn," zei ze.

"Oké, laten we eens kijken of we iemand kunnen vinden die ons kan helpen dit voor elkaar te krijgen. Denk aan de eerste twee kaarten, en concentreer je op dat deel van de puzzel." De kaart die werd onthuld was de Tien van Pentakels. Op deze kaart zit een oudere staatsman op de markt. Hij is rijkelijk gekleed in een mantel van goud, groen en bloemen. Een man vertrekt, misschien iemand die net advies heeft gekregen, terwijl een vrouw en haar jonge kind naderen om audiëntie te vragen. Aan zijn voeten wachten twee honden, oplettend maar niet opdringerig, op zijn commando.

"Ik zie een man die enorm eerlijk en deskundig is," zei ik, "Hij wordt niet bedreigd door de creativiteit of de prestaties van anderen. Hij is iemand die het beste geeft en in ruil daarvoor het beste verwacht. Hij is een echte mentor, die met vaste hand leiding geeft; gul met lof en niet wreed met kritiek. Klinkt dat als iemand die u kent? "

"Dat is Phil," zei Susan. "Dat beschrijft hem perfect. Hij is een accountmanager die op hetzelfde moment werd ontslagen als ik. Het was zo jammer, de klanten waren dol op hem."

"Misschien kunnen jij en Phil samen iets gaan doen?" vroeg ik.

"We moeten een tekstschrijver vinden," zei Susan, "maar ik denk dat er meer dan genoeg zijn die het een kans willen geven, vooral met Phil erbij."

"Oké, laten we nu, met de andere kaarten in ons achterhoofd Ik zei dat we ons op die mogelijkheid moesten richten. De laatste kaart die we trokken, de Zeven van Pentakels voorspelde veel goeds voor de voorgestelde onderneming. In deze kaart staat een figuur te kijken naar een rijke oogst van pentakels, rijp voor de oogst. Opgemerkt moet worden dat de vruchten van zijn arbeid waarschijnlijk eerder zuur verdiend zijn dan dat ze hem zijn aangereikt, maar de overvloed van deze oogst is onmiskenbaar.

"Het zal niet gemakkelijk worden," zei ik tegen Susan, "maar als je je energie en talenten bundelt met gelijkgestemden en je niche vindt, voorspel ik dat er alle kans is dat je zult slagen."

"Ik ga Phil vandaag nog bellen," zei Susan. "Zelfs als hij niet met me in zee kan gaan, weet ik zeker dat hij goede ideeën heeft."

Het resultaat

Toen ik Susan zo'n drie maanden later sprak, klonk het alsof haar carrière weer op de rails stond en in een stroomversnelling was geraakt. "We hebben veel onderzoek gedaan en de babyboommarkt wordt veel te weinig benaderd door de reclame hier," legde Susan uit. "Dat wordt onze doelgroep. We beginnen klein, maar we hebben al drie grote klanten."

Als de kaarten goed lagen, twijfelde ik er niet aan dat Susans optimisme voor haar toekomst grote dividenden zou opleveren, maar alleen de tijd zou het leren.

Als je in een impasse bent geraakt in je carrière en je maar niet aan de slag kunt, waarom laat je je dan niet door een adviseur van KEEN helpen om de zaken op het werk op orde te krijgen? voor?