Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Alleen vrienden? tarot lezingen verduidelijken jaloezie in relaties

Vriendschap is de specerij van het leven, behalve wanneer je je bedreigd voelt door de aantrekkelijke beste vriend of vriendin van je vriend of vriendin. Zelfs als je partner je verzekert dat ze "gewoon vrienden zijn - altijd al geweest en zal altijd zo blijven", kun je niet anders dan jaloers en nerveus zijn. Heb je gelijk om bezorgd te zijn over hun chemie? Het raadplegen van de Tarot kan de situatie ophelderen.

Is dat gevoel intuïtie of paranoia?

Kelsey, 31, belde me omdat haar aloude twijfels over de vriendin van haar vriend, Jenna, weer boven kwamen drijven. "Ik word gek," zei ze. "Ik deed zo mijn best om alles in het juiste perspectief te zien en cool te blijven, maar toen kreeg Jenna's moeder een hartaanval. Natuurlijk haastte Brian zich naar het ziekenhuis om bij haar te zijn, en ik ben zo blij dat hij het soort man is die dat zou doen. Maar ik ben doodsbang dat er iets romantisch gaat gebeuren, en dat dit de katalysator zal zijn die hen dichter bij elkaar brengt. Ik voel me dom dat ik me op dit moment zorgen maak, maar ik kan het niet helpen!"

Tekenen van een niet-zo-onschuldige vriendschap

Er zijn een paar duidelijke waarschuwingen dat de beste vriend of vriendin van je partner een bedreiging vormt voor jullie relatie:

Gaat hij of zij consequent over grenzen heen, zoals te veel bellen of sms'en of raakt hij of zij je partner op ongepaste wijze aan? Als u uw vriend of vriendin duidelijk hebt gemaakt dat u zich ongemakkelijk voelt bij het sms'en tijdens een afspraakje of bij het knuffelen, dan moet het een rode vlag zijn als dit gedrag aanhoudt. Het probleem is niet zozeer hun nabijheid, maar hun flagrante minachting voor jouw gevoelens.

Probeert je partner om jou en zijn of haar beste vriend(in) apart? Het is één ding om groepsbrunchen, wandelingen en spelletjesavonden te hebben. Het is iets anders om zijn of haar beste vriend(in) regelmatig mee uit eten en naar de film te nemen, zonder jou. Als je normaal gesproken met alle vrienden van je partner uitgaat, behalve met zijn of haar beste vriend, moet dat je wenkbrauwen doen fronsen.

Probeert de beste vriend van je partner je te ondermijnen door gemene dingen te zeggen of door je persoonlijk onbeleefd te behandelen? Als je gevoel zegt dat hij of zij je weg wil hebben, ben je misschien iets op het spoor.

In Kelsey's situatie waren er niet direct duidelijke signalen dat Jenna een bedreiging vormde. Ik kon echter zien dat de dubbelzinnigheid van haar gevoelens haar veel verdriet deed - ze straalde een aura van frustratie en zelfs zelfverachting uit, alsof ze wilde dat haar ongemak met Brian en Jenna's relatie zou verdwijnen. Ik bood haar een intuïtieve Tarot lezing aan die de driehoeksdynamiek zou kunnen ophelderen, en ze stemde van harte toe. "Ik wil gewoon weten of ik irrationeel ben," zei ze.

Inzichten uit de tarot

Ik schudde het deck en legde uit dat de eerste kaart zou staan voor de relatie tussen Brian en Jenna. Het was de Zes van Bekers, waarop twee kinderen staan afgebeeld die in een tuin spelen. "Deze kaart vertegenwoordigt de kindertijd, nostalgie en eenvoudige vreugden," vertelde ik Kelsey. "Brian en Jenna kennen elkaar toch al heel lang?"

"Ze hebben elkaar in groep drie ontmoet," bevestigde Kelsey.

"Deze kaart vertelt me dat hun relatie in de kern platonisch is. Hun vriendschap is geworteld in een pure en kinderlijke genegenheid. Die zou snel verzuren als er een romantisch element in zou komen."

"Dat is een opluchting om te horen," zuchtte Kelsey. "Maar op de een of andere manier maakt het me niet minder jaloers op hun band."

"Laten we eens kijken wat de volgende kaart te vertellen heeft. Deze gaat over je relatie met Brian." Ik trok de Twee van Bekers, die een man en een vrouw toont die in een omhelzing zijn opgesloten met gouden kelken die naar de hemel worden gehouden. "Volgens de Tarot delen jij en Brian een soulmate connection."

"Maar hij heeft zo veel gemeen met Jenna! Ze zijn samen opgegroeid."

"Dat is niet per se wat een soulmate is. Ze hebben misschien jaren van binnenpretjes en gedeelde herinneringen, maar de relatie die jij met Brian hebt, is van een andere orde. Ik voel dat toen jullie elkaar voor het eerst ontmoetten, de aantrekkingskracht sterk en instinctief was. Jullie worden bijna magnetisch tot elkaar aangetrokken. Dat gevoel zal nog vele jaren duren."

"Dat klinkt juist," beaamde Kelsey. "Ik denk dat ik gewoon paranoïde ben geweest over Brian en Jenna."

"Niet per se," zei ik. "Je moet je gevoelens niet onderschatten. Ik durf te wedden dat er een echte reden is voor je bezorgdheid, misschien is er iets uit balans in jullie relatie en moet dat gecorrigeerd worden. Laten we de laatste kaart van je lezing raadplegen." Zelden zijn onze intuïties "irrationeel" of "dom", en ik hoopte dat ik Kelsey kon overtuigen om de hare serieus te nemen.

Nieuwsgierig trok ik de Acht van Zwaarden, die een een geblinddoekte vrouw in een bindgreep. "Typisch staat deze kaart voor een ontkenning van je betrokkenheid in een ongemakkelijke situatie. Ik voel dat, hoewel je je er misschien niet van bewust bent, je je tegenover Jenna hebt gepositioneerd in plaats van in haar team. Wat denk jij?"

"Misschien. Toen Brian me voor het eerst aan Jenna voorstelde, voelde ik me zo'n derde wiel aan hun vriendschap. Hij nodigt me elke paar weken uit om met Jenna te gaan brunchen of naar het hondenpark te gaan, maar ik sla altijd af omdat ik me niet zo opgelaten voel."

"Je moet de opgelatenheid omarmen, Kelsey! Het zal ongemakkelijk zijn, net zoals je al hebt ervaren, omdat je de dynamiek van een jarenlange vriendschap verandert, maar dat is de natuurlijke ontwikkeling. Mettertijd denk ik dat dit gelukkig zal oplossen, als je bereid bent je bij hen aan te sluiten."

Nieuwe relaties, nieuwe vriendschappen

Voor Kelsey onthulde de Tarot dat haar onzekerheden over Brians oudste vriendschap voortkwamen uit haar eigen vermijding van de situatie. Omdat ze zich ongemakkelijk voelde in de dynamiek van twee jeugdvrienden, nam ze opzettelijk afstand van Jenna, waardoor Brian gedwongen werd om hen onder aparte voorwaarden te zien. Ik adviseerde Kelsey om eerlijk met Brian over haar gevoelens te praten, zodat hij meer aandacht zou hebben voor haar comfort en inclusie rond Jenna. Ik moedigde Kelsey ook aan om het nog eens met hen tweeën te proberen.

Jaloezie in relaties is normaal, vooral als het gaat om de aantrekkelijke vrienden van je vriend of vriendin. Hoewel je in eerste instantie misschien concurrentie voelt om affectie en aandacht met de naaste vrienden van je partner, onthoud dat echte vrienden jullie relatie zullen steunen en jullie welkom heten. Als uw intuïtie waarschuwingssignalen afgeeft, aarzel dan niet om op onderzoek uit te gaan.

Ben je jaloers op de aantrekkelijke vriend of vriendin van je vriend of vriendin? Een adviseur van KEEN.com kan de situatie verhelderen.