Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Dood en wedergeboorte: oktober tarot voorspelling

Maandelijkse Tarotvoorspellingen kunnen je helpen om de ups en downs van de komende dagen met inzicht en gratie te navigeren. Ik trek voor elke week een kaart met de bedoeling dat deze kaart de energieën weergeeft waarmee gewerkt moet worden, zowel persoonlijk als wereldwijd. Uiteraard kan iedereen de kaart anders ervaren, maar houd het archetype en de energie in gedachten terwijl de maand zich ontvouwt.

Week 1 (1-8 oktober): Koning van Zwaarden

Denk deze week goed na over je gedachten! Onze gedachten vormen de basis van onze creaties, zoals deze Koning heel goed weet. Hij is de meester in het bundelen van zijn krachten van intentie en manifestatie. Je kunt deze week kansen krijgen om je wijsheid en de helderheid van je waarnemingen te tonen. Of misschien hebt u het vlijmscherpe zwaard van onderscheidingsvermogen nodig om door een mist van zorgen of besluiteloosheid heen te snijden.

Crowley (van de ) noemt deze Koning het "vurige deel van Lucht" om het actieve, krachtige aspect van de geest aan te duiden. De Koning van Zwaarden wacht niet tot hem wordt gevraagd wat hij denkt - hij neemt volledig deel aan de discussie. Het kan zijn dat je om advies wordt gevraagd of dat je de leiding neemt over een project of groep op basis van je heldere en intelligente denkvermogen. U wordt deze week gevraagd om de kwaliteiten van de Koning te manifesteren, dus wees bedacht op de schaduwzijde van deze kaart: prikkelbaarheid, ongevoeligheid en spreken voordat u denkt.

Week 2 (9-16 oktober): Dood (XIII), omgekeerd

De kaart Dood is thematisch perfect voor oktober. De laatste stengels in de tuin beginnen af te sterven, en een groot deel van de aardbol is om zich voor te bereiden op de tanende dagen en de koelere temperaturen van de winter. Halloween, of Samhain, wordt door sommigen gezien als het echte einde van het jaar als de sluier dun wordt tussen onze wereld en het rijk der geesten. Maar de kaart van de Dood duidt gewoonlijk niet op een werkelijke dood, maar eerder op de noodzaak dat iets ouds sterft om iets nieuws geboren te laten worden. Wees je deze week bewust van wat er in jou losgelaten moet worden. De omkering van deze kaart geeft aan dat we deze energie misschien allemaal meer van binnen voelen. Zijn er gevoelens, beperkende overtuigingen, of relaties die losgelaten moeten worden? Heb je een doel nagestreefd dat niet echt in je belang is? Hou je vast aan een wrok, of is er een roep om vergeving op een bepaald niveau? De kaart van de Dood vraagt ons om diep naar binnen te kijken en los te laten wat ons niet langer dient, zodat we de energie van iets nieuws kunnen binnenlaten.

Week 3 (17-23 oktober): De opgehangen man (XII)

Een perfect vervolg op de kaart van de Dood, deze week kan je gevraagd worden om een periode van onzekerheid in te nemen terwijl je wacht om te zien hoe dingen zich ontwikkelen. Als je vorige week gevoelens of een andere situatie hebt losgelaten, verwacht dan deze week geen resultaat. Of, u kunt uw wereld in tijdelijke wanorde aantreffen. De Gehangen Man bevindt zich in een toestand waarin u niet weet wat boven is en wat beneden, of waarin de werkelijkheid wankel en onduidelijk lijkt. Deze kaart kan een zekere mate van chaos impliceren waarin een afwachtende houding het nuttigst is. Het kan zijn dat anderen zich verzetten tegen de interne veranderingen die je probeert te manifesteren en dat ze stof doen opwaaien. Of, als je een lang gekoesterde overtuiging hebt losgelaten, kun je merken dat je niet echt weten waar we het door moeten vervangen. In mijn deck, is de Gehangen Man omgeven door een desolate landschap-een indicator dat soms moeten we oke zijn met leegte voor een tijd. In de Major Arcana, de Gehangen Man gaat vooraf aan de kaart van de Dood, en dus kan het zijn dat u gevraagd zal worden om thema's van het loslaten opnieuw te bekijken. Soms is de stilte voor de storm en soms erna.

Week 4 (24-31 oktober): De Vier van Zwaarden

Terugkerend naar het pak van Lucht voor deze laatste week van oktober, kan het zijn dat je gewoon het beste de tijd kunt nemen om na te denken over de voorgaande weken en uit te rusten. Gun uzelf wat mentale ruimte en ga op zoek naar situaties en mensen die u helpen harmonie te creëren. Misschien heb je behoefte aan meer tijd voor jezelf, of het nu is voor een stevige wandeling door de bladeren of voor stille meditatie met een kop thee bij het vuur. Hoewel Halloween velen oproept voor feestjes of evenementen met de kinderen, zorg ervoor dat je deze week de tijd neemt om al je zorgen en afleidingen even te laten rusten. De Vier van Zwaarden is een van de weinige kaarten in dit pak die ons vraagt om tijd vrij te nemen van het denken. Geef je immuniteit een boost met goed eten en voldoende slaap, en doe het rustig aan met de Halloween traktaties.

Het allemaal samenvoegen

Over het geheel genomen belooft oktober een maand te worden van eindes en begines, wat zowel mentale scherpte als rust zal oproepen. Gebruik je koninklijke krachten om te bepalen wat er moet sterven, hoe je "in de kloof" kunt zijn en om de tijd voor jezelf te nemen die je nodig hebt. Het kan tijd zijn voor belangrijke levenslessen, zoals gesignaleerd door de aanwezigheid van de Grote Arcana kaarten. Het kan een tijd van transformatie zijn, maar waarschijnlijk zult u deze maand niet het hele plaatje of de resultaten zien. Een beetje vertrouwen zal op zijn plaats zijn - en loslaten.

Wordt u uitgedaagd om een oud probleem of oude omstandigheid los te laten? Vindt u het moeilijk om te zien wat u nu wilt creëren? Geef uzelf wat steun zoals voorgesteld door de Vier van Zwaarden. Bel een adviseur op Keen vandaag.