Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De tarotspreuk creatief proces helpt een richting te bepalen voor alle artistieke dingen

Kunstenaars, schrijvers, musici, dansers en ambachtslieden - van architectuur tot de experimentele keuken - of ze nu professioneel of parttime zijn, hoog opgeleid of autodidact, ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal afgestemd op een universele kracht van waaruit . Vanaf de eerste vonk van inspiratie tot het debuut van een voltooid project - of het nu een symfonie, een toneelstuk, een beeldhouwwerk of een wolkenkrabber is - gaat elke nieuwe onderneming een eigen leven leiden. Voor kunstenaars zijn creatieve projecten als kinderen die moeten worden gekoesterd, verzorgd en de juiste richting moeten krijgen als ze tot hun volle potentieel willen uitgroeien.

De spread Creatief proces vormt een prachtige blauwdruk die je kan helpen een solide basis te leggen voor je volgende artistieke onderneming. Deze spreiding biedt niet alleen inzicht in het potentieel van een project, maar kan ook licht werpen op onvoorziene probleemgebieden. Het kan bepalen of je al de knowhow en materialen hebt verzameld die nodig zijn om succes te verzekeren, of dat je nog wat meer huiswerk moet doen om je zaakjes op een rijtje te krijgen, of zelfs, eventueel, het project in de ijskast zetten en het opnieuw bekijken wanneer de omstandigheden gunstiger zijn.

To Brew, or Not to Brew?

Jarenlang was Arthur een liefhebber van ambachtelijke bieren. Wat begon als een tijdverdrijf groeide uit tot een passie. In zijn vrije tijd verdiepte hij zich in brouwtechnieken en creëerde hij zijn eigen recepten, en in de loop der tijd werd hij een ware ambachtsman. Iedereen die Arthurs brouwsels proefde was onder de indruk, zozeer zelfs dat een bekende ondernemer hem aanbood om samen een microbrouwerij en café te beginnen. Deze ondernemer had een solide achtergrond in de bar en restaurant en verzekerde Arthur dat ze met zijn expertise en Arthurs recepten zeker een succes zouden worden.

Arthur had ook een goed gevoel over de hele zaak. Hij had gespaard voor een investeringsmogelijkheid en dit leek hem wel iets om zijn toekomst op te bouwen, maar aangezien hij een nieuwkomer zou zijn in de cafébusiness, wilde hij weten of er nog onvoorziene zaken waren die hij moest afhandelen voordat hij de sprong waagde.

De reading

Toen Arthur mij over zijn situatie vertelde, dacht ik dat een reading met behulp van de Creatief Proces-spreiding waarschijnlijk de antwoorden zou onthullen die hij zocht. Het Creatieve Proces is een spread van vijf kaarten. De kaart in het midden symboliseert de fundamentele invloed in de kern van de inspanning. Voor Arthur was de Acht van Pentakels een goed teken dat hij op een solide basis begon, met zowel de gereedschappen als de materialen die hij nodig zou hebben om hem te brengen waar hij heen wilde, als hij bereid was om de nodige inspanning te leveren. Het gaf ook aan dat Arthur uiterst geconcentreerd zou moeten zijn. Hij kon het zich niet langer veroorloven om brouwen als een hobby te beschouwen - het was nu zijn business.

De kaart op de bovenste positie van de Creatieve Proces verspreiding vertegenwoordigt verbeelding, en beschrijft welke brandstof moet worden toegevoerd aan de creatieve motor om het project op de rit te krijgen. De Aas van Wijzentand op deze positie laat zien dat Arthur's instincten precies op het juiste moment waren. De timing voor deze nieuwe onderneming kon niet idealer zijn geweest. De boodschap was duidelijk: "carpe diem," of leef om er spijt van te krijgen.

De kaart links van de centrale kaart symboliseert de emoties die de verbeeldingskracht en het project zelf omringen. In deze positie, De Aas van Pentakels suggereert opnieuw dat vertrouwen de sleutel is, en hij die aarzelt zal verloren gaan. Wil de cyclus zijn belofte waarmaken, dan moet Arthur niet aan zichzelf twijfelen, maar positieve emotie en praktische inspanning gebruiken om zijn gewenste doel te bereiken.

De kaart in de onderste positie beschrijft de details van een project, van de theorie en evolutie tot de uitvoering, en geeft inzicht in hoe je de emotie van de vorige kaart in je voordeel kunt laten werken. De Vier of Zwaarden laat zien dat Arthur weliswaar in een goede positie verkeert om verder te gaan, maar dat het in zijn eigen belang zou zijn om even stil te staan bij het grotere geheel, om er zeker van te zijn dat hij alle parameters van het project zorgvuldig heeft overwogen.

Om te slagen in de barwereld moet je een evenwicht vinden tussen vele factoren. Ik stelde voor dat Arthur, alvorens zich op het project te storten, niet alleen een duidelijk beeld moest hebben van wat hij hoopte te bereiken, maar ook moest begrijpen welke rol hij moest spelen en op welke punten het in zijn eigen belang zou zijn om de zaak aan zijn partner over te laten. De kaart die vervolgens verscheen, bevestigde mijn vermoeden dat het creëren van een sterk partnerschap net zo belangrijk was voor succes als het concept, de locatie, het ondernemingsplan, de leveranciers, het personeel en de reclame.

De kaart uiterst rechts geeft de stappen weer die in de praktijk moeten worden ondernomen om het project tot een goed einde te brengen, en wat het uiteindelijke resultaat zal zijn als deze stappen worden uitgevoerd. Hier hebben we de Twee van Tovertanden, een kaart die meer complexiteit kan hebben dan men op het eerste gezicht zou zeggen. De figuur op de kaart houdt een wereldbol vast, en heeft dus in feite "de hele wereld in zijn handen," en toch staat hij alleen. Dit is geen kaart die veel goeds voorspelt voor een partnerschap, vooral wanneer één of beide partners er zeker van is dat hij degene is die alle juiste antwoorden heeft.

Omdat de rest van de lezing zo'n positief verloop had, interpreteerde ik de Twee van staven als een waarschuwing aan Arthur dat hij zijn enthousiasme en ideeën niet moest laten overweldigen door de inbreng van een partner wiens ervaring en zakelijk inzicht soms beperkend of contraproductief leken, maar die in feite noodzakelijk waren. "Zorg ervoor dat je de communicatielijnen openhoudt," zei ik tegen hem. "Wees duidelijk over wat voor jou belangrijk is, maar luister ook goed naar de input van je partner."

Gewapend met deze inzichten ging Arthur met zijn toekomstige partner om de tafel zitten om alle details voor de onderneming uit te werken. De plannen voor het nieuwe café vorderen en nu Arthur een nieuw gevoel van duidelijkheid heeft gekregen, is hij hoopvol gestemd voor de toekomst.

Heeft u ook een creatief project dat wacht om te worden opgestart? Neem contact op met een KEEN-adviseur om te zien wat er nodig is om uw project van de grond te krijgen en te houden hoog.