Opzoek naar spirituele verlichting?

Waarom spirituele ontwakeningen relaties kunnen veranderen

Verandering is onvermijdelijk. Het doorkruist ons leven op elk niveau. Het kan ons mentaal, materieel, fysiek of spiritueel beïnvloeden. Een batterij van emoties gaat er gewoonlijk mee gepaard, want zelfs een positieve verandering brengt stress in ons leven. Een spiritueel ontwaken is een intens persoonlijke verandering waarbij je meer in harmonie komt met je innerlijke zelf of ziel.

Maar het proces kan frustrerend zijn, vooral als de partner van de persoon de ervaring nog niet heeft gehad en er zelfs niet zeker van is dat zo'n gebeurtenis kan plaatsvinden. Naarmate je je meer bewust wordt van de kennis van je ziel, sta je meer open voor de karmische plannen van het universum. Degene met wie je het meest wilt praten over wat er van binnen gaande is, is misschien verboden terrein omdat je partner je in een ander licht zou zien. Hij kan boos zijn, bang voor je geestelijke gezondheid of zich afvragen hoe ver je zult gaan voor aandacht, maar hij zal je niet echt horen. Je kunt het hem niet echt kwalijk nemen. Je ziet er tenslotte niet anders uit en de kans is groot dat er niets bijzonders is gebeurd - althans op het fysieke vlak.

Sommige mensen beginnen tegen zichzelf te praten in een onbewuste poging om hun ziel te bereiken voor haar kennis. Je probeert letterlijk je gevoelens of ideeën op jezelf af te reageren voor een dieper karmisch begrip. Je kunt je alleen voelen, zelfs in een volle kamer. "Is jou dit ook overkomen?" verlang je te vragen (of een soortgelijke vraag) maar je doet het niet uit angst om veroordeeld te worden. Als je er eenmaal over begint, is er geen weg meer terug. Dus in plaats daarvan neem je meer tijd om na te denken en je gedachten te ordenen. Dit kan leiden tot dat je partner zich verwaarloosd voelt. Je zegt misschien dat er niets aan de hand is, maar je daden en houding zeggen iets anders.

We geven energie af, net zoals we emoties van de mensen om ons heen absorberen. Als u een paragnost raadpleegt, kan deze u helpen het web van gevoelens in uw binnenste te ontrafelen. Ze kunnen niet alleen jou oppikken, maar ook geesten om je heen.

Spirituele gidsen proberen ons te helpen als we moeilijke tijden doormaken, of dat nu mentaal, fysiek of spiritueel is. Helaas zitten onze emoties vaak in de weg bij hun pogingen om ons op een bepaalde manier te beïnvloeden. Een ingeving of plotseling verlangen dat uiteindelijk goed voor je uitpakt of iemand ten goede komt, kan een spirituele gids zijn geweest die je in de juiste richting duwt.

Ironisch genoeg kun je, wanneer je de golf van een spiritueel ontwaken ervaart, gefrustreerd raken door alle emoties omdat verandering je langetermijnrelatie met iemand die je dierbaar is dreigt te verstoren. Deze staat van beroering kan genoeg zijn om de "stem" van je gidsen te doven en je een heel alleen gevoel te geven.

Je wilt misschien een helderziende raadplegen voor hulp bij relaties, omdat een externe partij die zich kan afstemmen op je energie je misschien inzicht kan geven over hoe je je partner kunt benaderen. Als u niemand hebt die u in vertrouwen kunt nemen, kunt u op zoek gaan naar andere uitlaatkleppen. Soms kan dit leiden tot gedrag dat niet bij u past.

Een paragnost kan u inzicht geven in wat er in u omgaat en u ideeën aanreiken over hoe u uw partner kunt bereiken voor de steun die u nodig hebt, zelfs als u niet precies kunt uitleggen wat er met je aan de hand is. Hulp bij relaties komt van het lezen van uw energieën en de indruk van uw geliefde. Helderzienden maken ook gebruik van spirituele gidsen en kunnen nuttige boodschappen ontvangen die u weer op weg kunnen helpen naar een liefdevol en veilig partnerschap.

Als uw partner openstaat voor het raadplegen van een helderziende, des te beter. Maar wees niet verbaasd als de helderziende in het begin vraagt om u apart te spreken. Soms zullen behulpzame geesten om je heen contact met je willen maken, en dat kan verwarrend zijn. Sensitieven doorzien vaak de ene entiteit en verwarren het met advies van een andere. Dit kan leiden tot verbijsterende suggesties als de persoon voor wie het bedoeld is, wordt verward met een partner.

Als je voor jezelf hulp zoekt bij een paragnost, kan je relatie nog steeds profiteren van de kennis die het ontrafelen van karmische koorden je kan brengen. Soms pikt een paragnost relaties op die al levenslang bestonden tussen u en uw huidige partner. Het kan de reden zijn waarom u zich zo tot elkaar aangetrokken voelde. Het kan ook verklaren waarom een van jullie beiden of beiden zo snel boos worden over schijnbaar zinloze acties of woorden. Dit kan toenemen bij een spiritueel ontwaken, omdat je geest dan meer openstaat voor indrukken uit vorige levens. Hoewel je meestal niet genoeg gegevens zult kunnen verzamelen om herinneringen te vormen, kun je genoeg oppikken om je humeurigheid te vergroten.

Als je eenmaal de redenen begrijpt achter de misschien negatieve reactie van je geliefde op je gemoedstoestand, kan het gemakkelijker worden om op een positieve manier met je partner om te gaan. Een spirituele Ontwaken brengt de zaden van kennis met zich mee die je nodig hebt om woede, pijn, schuld en andere negatieve bindingen los te laten, zodat je vooruit kunt in plaats van watertrappelen en elkaar natspatten - of in sommige gevallen onder de oppervlakte wegglijden.

Een paragnost kan je adviseren over hoe je die emotionele gewichten kunt loslaten waar je je al jaren aan vastklampt. Als u eenmaal innerlijke rust hebt gevonden in de wetenschap dat alles volgens plan verloopt, kunt u uw partner met een nieuw gevonden vrijheid omarmen. Onvoorwaardelijke liefde betekent dat je iemand accepteert zoals hij is.

Als het fundament van je relatie op stevige grond is gebouwd, kan een paragnost je naar een kalme plek leiden waar jij en je partner vrij zijn om elkaar lief te hebben en te steunen terwijl jullie het gewicht van ruzies en wonden uit het verleden laten vallen. Een spiritueel ontwaken zou je uiteindelijk moeten leiden naar diepere en meer betekenisvolle relaties met degenen die je koestert. Maar soms is zachte begeleiding van een helderziende een welkom baken.

Andere artikelen over spiritueel ontwaken

Andere artikelen over spiritualiteit en relaties