Opzoek naar spirituele verlichting?

5 stappen om relatieconflicten over spirituele overtuigingen te bezweren

Het vinden van liefde is slechts de eerste stap. Relaties zijn gebaseerd op vele factoren: vertrouwen, aantrekkingskracht, gemeenschappelijke hobby's en interesses ... en spiritualiteit. Dus wat kun je doen als je je perfecte partner in alle opzichten hebt gevonden behalve die ene? Als je spirituele leven belangrijk voor je is, kan het aangaan en onderhouden van een relatie met een partner met een ander geloof de ware band met je zielsverwant vernietigen. Het is echter wel mogelijk om een liefdesrelatie in stand te houden met iemand wiens geloof afwijkt van het jouwe door de volgende vijf stappen te volgen.

 • Vind een gemeenschappelijke basis

  Als jullie verschillende geloofsovertuigingen iets simpels zijn als het belijden van een andere denominatie van hetzelfde geloof, zal dit gemakkelijker zijn dan wanneer jullie individuele geloofsovertuigingen ogenschijnlijk tegenover elkaar staan, maar zelfs geloofsovertuigingen die totaal verschillend lijken te zijn, delen vaak dezelfde eenvoudige kernwaarden. Bespreek met je partner de basisprincipes van jullie afzonderlijke geloofssystemen en ontdek wat jullie gemeen hebben - het is waarschijnlijk meer dan een van jullie denkt!

 • Bespreek het belang van jullie geloof

  Bespreek wat jullie beiden belangrijk vinden aan jullie spiritualiteit en geloofssystemen. Is het de traditionele dienst in uw gebedshuis? Misschien zijn het de speciale feestdagen die een religieuze betekenis hebben en leuke herinneringen oproepen. Misschien is een van u gewend om te vertrouwen op de advies van een vertrouwde helderziende, het lezen van tarotkaarten en runen, of andere niet-traditionele spirituele praktijken. Misschien praktiseert u een mix van verschillende religies en praktijken. Deel met je partner de overtuigingen waarvan je vindt dat ze je gronden in je spiritualiteit, en ook de delen die je misschien minder belangrijk vindt. Nogmaals, misschien vindt u een aantal gemeenschappelijke punten in wat u beiden nodig vindt (of niet!) in uw spirituele overtuigingen. Misschien ontdekt u ook verrassende feiten die u nog niet wist over wat u het belangrijkst vindt in uw spiritualiteit. Praten met je partner over wat jullie essentieel vinden, is een goede manier om erachter te komen wat voor jullie allebei het belangrijkst is.

 • Wat is jouw ervaring?
 • Bespreek de verschillen in uw spirituele overtuigingen

  Een leven samenvoegen betekent niet altijd dat je het over alles eens bent. Begrip voor elkaars standpunten en afspreken dat je die respecteert, ook al ben je het niet met elkaar eens, is een cruciaal onderdeel van het onderhouden van een romantische relatie. Deel informatie om je partner te onderwijzen over wat jij gelooft. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om samen met je partner een eredienst bij te wonen, een speciale feestdag te vieren of je partner aan te moedigen informatie te lezen over het raadplegen van een helderziende. Door te praten over wat jullie verschillend maakt en je partner te helpen begrijpen waarom de een verlichting vindt door gebed of de ander vertrouwt op de betrouwbare woorden van een paranormaal consulent, kunt u de spirituele behoeften van uw partner beter begrijpen en hoe u elkaar kunt helpen deze te vervullen. Net zoals je niet van koffie of rode wijn hoeft te houden om het genot van je partner te waarderen, hoef je ook niet dezelfde spirituele overtuigingen te hebben om de spiritualiteit van je partner te waarderen. Liefde vinden is meer dan op elkaar lijken, het is ontdekken op welke manieren jij en je partner verschillend zijn, en ontdekken hoe je de beste delen van jezelf kunt combineren om iets nieuws te creëren!

 • Weeg de diepte van je spiritualiteit

  Het is mogelijk dat een van jullie meer aandacht heeft voor je spiritualiteit dan de ander, of dat de een zich minder bezighoudt met aanbidding of het belijden van een geloof. Aan de andere kant zou het kunnen zijn dat u ontdekt dat uw toewijding aan uw geloof even sterk is, wat een probleem kan lijken totdat u bedenkt dat het betekent dat u nog iets gemeen heeft - uw vermogen om u in te zetten voor en vreugde te vinden in iets waar u sterke gevoelens voor heeft. Wees echter voorzichtig dat je geen oordeel velt over de diepgang van de overtuigingen van je partner om de ander over te halen om net zo te geloven als jij. Als je partner niet zo toegewijd is aan spirituele praktijken als jij, kan het verleidelijk zijn om te proberen hem over te halen, maar het is altijd beter om iemand bij de hand te nemen dan hem van achteren te duwen!

 • Als alles mislukt, neem dan een scheidsrechter

  Tot slot, als het onderwerp spiritualiteit jullie nog steeds hoofdschuddend bezighoudt, overweeg het advies in te winnen van een neutrale derde partij. Een religieuze leider of zelfs een relatieadviseur kan inzicht bieden in het vermengen van geloofsovertuigingen, terwijl een vertrouwde paranormaal adviseur jullie kan helpen manieren te ontdekken waarop jullie beiden op een ander niveau met elkaar in contact kunnen komen. Het belangrijkste is dat je er open voor staat - als je wilt dat je partner jouw overtuigingen deelt of een poging doet om ze te begrijpen, moet jij hetzelfde doen.

Nog iets om te overwegen is om verder te gaan dan jullie huidige persoonlijke overtuigingen en jullie spiritualiteit uit te breiden om iets nieuws te creëren dat jullie delen en dat noch het een noch het ander is, maar een mengeling van wat jullie beiden geloven. Verdiep je in niet-traditionele geloofsovertuigingen, of verken moderne spiritualiteit. Zoals met alles, is het belangrijk om praktisch onderzoek te doen en te experimenteren om de juiste mix van praktijken voor jou en je partner te vinden. Begin misschien met het lezen over verschillende spirituele praktijken en religies, of lees over hoe je een betrouwbare helderziende adviseur kunt vinden. Wees eerlijk tegen elkaar over wat jullie beiden aanspreekt aan verschillende religies of overtuigingen. Zoek uit wat je prettig vindt om te doen, hoe het aansluit bij je huidige overtuigingen, en hoe je deze nieuwe ideeën kunt combineren met je oude. Bezoek samen een nieuwe gebedsplaats of plan een reading bij een nieuwe paranormaal consulent die jullie kan helpen het oude met het nieuwe te versmelten.

Het combineren van je spirituele overtuigingen met die van je partner kan een afschrikwekkend vooruitzicht zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. onmogelijk zijn. Liefde en respect vinden voor een ander wiens overtuigingen verschillen van de jouwe, zal waarschijnlijk de regel zijn, niet de uitzondering daarop. Met wederzijds respect, onderwijs, begrip en waardering is het heel goed mogelijk om je spirituele overtuigingen te verenigen, terwijl je nieuwe aspecten ontdekt van wat je al gelooft en je openstelt voor een heel nieuw rijk van spiritualiteit.

Andere artikelen over spiritualiteit en relaties