Wilt u met een medium of paragnost praten?

Wat is het verschil tussen paranormaal begaafdheid en intuïtie?

Wanneer je weet wie er belt voordat je op je telefoon kijkt, dan is dat intuïtie. Wanneer je het gevoel hebt dat je iets beter niet kunt doen op een bepaalde dag, dan is dat intuïtie. Als je weet wat een vriend gaat zeggen voordat hij praat, kun je dat ook intuïtie noemen.

Intuïtie is altijd aan het woord, in ieder mens. Het is het stemmetje, het voorgevoel, het onderbuikgevoel, de verandering van mening op het laatste moment. Maar je moet luisteren en er dan voor kiezen om naar dat voorgevoel of gevoel te handelen. Intuïtieve begeleiding wordt ontvangen.

Psychisch vermogen is niet anders dan intuïtie. Het is slechts het intuïtieve vermogen waar aandacht aan is besteed, dat is ontwikkeld en aangescherpt. Het is een gericht en bewust gebruik van intuïtie. Paranormale begaafdheid lijkt bovennatuurlijk omdat zo weinig mensen ervoor kiezen om hun intuïtie bewust te verfijnen en actief te gebruiken. Iedereen kan werken aan de ontwikkeling van zijn paranormale vermogens, hoewel sommige mensen een natuurlijke gave hebben op dit gebied, net zoals anderen een natuurlijke muzikant of atleet zijn.

Intuïtie of paranormale begaafdheid wordt benaderd via specifieke zintuigen, in dit geval Clairaudience, Clairvoyance, Clairsentience, of door directe weten-Claircognizance.

Bent u intuïtief of paranormaal begaafd?

Hoewel het meestal niet nodig is om een onderscheid te maken tussen de twee, laten we toch enkele voorbeelden bekijken van intuïtie versus paranormale begaafdheid:

- U bent op het werk een lastig probleem aan het oplossen, en plots krijgt u de oplossing. Dit is intuïtie.

- Je bent nieuwsgierig naar hoe je volgende vriendje eruit zou kunnen zien, dus ga je in meditatie zitten om bewust "op zoek" te gaan naar informatie. Dit is toegang krijgen tot je paranormale vermogens.

- Je houdt bewust het voorwerp van een persoon vast om toegang te krijgen tot informatie over die persoon of het voorwerp zelf. Dit is een paranormale oefening.

- U gaat uit eten met een vriendin en u weet gewoon dat ze de krabsalade zal bestellen, ook al hebt u haar nog nooit zoiets zien eten. Dit is intuïtie.

Hoe paranormale gaven zich ontwikkelen

Professionele paragnosten hebben meestal een natuurlijk talent of interesse in het paranormale en het mystieke. Ze nemen hun vermogen of interesse en cultiveren het. Velen worden aangetrokken door de tarot, astrologie, of andere instrumenten van waarzeggerij. Helderzienden kunnen zichzelf ook intuïtieven of sensitieven noemen.

Psychisch vermogen kan zich ook in de loop der tijd ontwikkelen door verschillende vormen van spirituele beoefening, of het kan komen na een grote levensverandering of trauma. Wanneer mensen merken dat ze "plotseling" helderziend zijn, komt dat meestal omdat ze eindelijk hun intuïtie opmerken! Hun zesde zintuig is er meestal altijd al geweest.

In mijn geval had ik als klein kind al helderziende en helderhorenden vermogens, maar zonder enige context voor wat ik zag of hoorde, werd het behoorlijk zenuwslopend. Ik zag regelmatig dieren die "er niet waren" of hoorde geluiden als een lopend geluidsdecor op de achtergrond van wat hoorbaar was voor alle anderen. Ik zag ook aura's en wat ik "lichtwezens" noemde. Ik herinner me dat ik mijn beschermengel vroeg om het te laten stoppen. En dat deed hij. Vele jaren later studeerde ik om een energie genezer te worden. Een professionele helderziende zijn was het laatste waar ik aan dacht. Maar toch, terwijl ik healing studeerde en een rigoureuze persoonlijke groei doormaakte, kwamen de vermogens die ik als kind had gehad gewoon weer tevoorschijn.

Een andere helderziende die ik ken, herinnert zich niet dat ze als kind bijzonder intuïtief was, maar merkte dat ze stemmen hoorde toen ze in de puberteit kwam. Ze dacht dat ze gek werd en liet zich testen op een psychische aandoening en gehoorproblemen. Maar het bleek dat dit gewoon haar intuïtie was die sprak, en dit is vandaag de dag de belangrijkste manier waarop ze cliënten begeleidt.

Net zoals een muzikant toonladders moet oefenen om beter te worden in zijn vak, kun je oefenen in het gebruik van je intuïtie om helderziender te worden. Een grotere toegang tot je intuïtie is een prachtig iets, of je het nu als een professionele vaardigheid wilt gebruiken of niet.

Nieuwsgierig naar het werken met een helderziende en het begrijpen van hun gaven? Of in het cultiveren van uw eigen? Bel vandaag nog met een adviseur van Keen voor de volgende stappen in uw paranormaal begaafdheid reis.