Wilt u met een medium of paragnost praten?

Is je huisdier helderziend?

Kunnen dieren helderziende gaven hebben? Deskundigen en niet-deskundigen zijn verdeeld over dit onderwerp. Meer letterlijk of wetenschappelijk denkende mensen zouden kunnen beweren dat paranormale gaven, zoals telepathie of voorgevoelens, niet bestaan, noch bij dieren noch bij mensen. En toch weet ieder mens die met een dierenvriend heeft geleefd en van hem heeft gehouden, dat dieren dingen anders waarnemen dan mensen. Dieren kunnen zeker ongelooflijke dingen doen die alle logica lijken te tarten. Van honden, katten en andere dieren is bekend dat zij hun menselijke metgezellen waarschuwen voor gezondheidsproblemen, zoals een gevaarlijk laag bloedsuikergehalte of een op handen zijnde epileptische aanval. Er is zelfs gerapporteerd dat ze kreeft bij hun geliefde menselijke metgezellen hebben ontdekt lang voordat er een echte medische diagnose was gesteld, waarbij ze een probleem aangaven door herhaaldelijk te neuzen of te porren naar de aangetaste plek op het lichaam van de mens.

Er zijn veel eenvoudiger en gewonere voorbeelden van de paranormale gaven van dieren. Iedereen die een kat heeft, heeft bijvoorbeeld wel eens het verschijnsel meegemaakt dat de kat starend naar een bepaald punt in de ruimte staart, alsof hij naar iemand kijkt die daar staat, terwijl er niemand aanwezig lijkt te zijn. Veel dierenliefhebbers hebben ook opgemerkt dat hun dieren in staat zijn zich af te stemmen op de emotionele toestand van de mens. Als mensen vertrouwen we op de nauwe emotionele band en de steun die we krijgen van onze dierlijke metgezellen, en toch is het zeldzaam dat we stilstaan bij hoe bijzonder het werkelijk is - dat een wezen van een andere soort ons zo goed kan begrijpen en op ons reageren op een gevoelsniveau. Als je ooit hebt meegemaakt dat je hond zijn hoofd in je schoot legde en met zielsgelukkige ogen naar je opkeek toen je verdrietig was, dan beleefde je een psychische band in actie met uw dierlijke metgezel. Het is ook herhaaldelijk gedocumenteerd dat slechts een paar minuten van het aaien van de vacht van een dier iemands bloeddruk aanzienlijk kan verlagen; een gevoel van kalmte en welzijn komt over een mens als ze zich verbinden op deze eenvoudige, tactiele manier met hun geliefde dier metgezel. Hoewel dit misschien niet typisch wordt gezien als een gedeelde psychische band tussen mens en dier, is dat precies wat het is. Het dier stemt zich af op de psychische trillingen van de mens; als het de spanning of stress van de mens voelt, zendt het dier kalmerende trillingen uit om de mens te helpen een staat van innerlijke rust en evenwicht te bereiken.

Maar de psychische vermogens van dieren houden daar niet op. Van honden wier geliefde mensen zijn overleden, is bekend dat ze huilen, ijsberen en andere tekenen van intens verdriet vertonen op het moment dat de mens overlijdt, of zelfs voordat de tragedie heeft plaatsgevonden. Op grond van dergelijke gebeurtenissen geloven sommige dierexperts dat dieren telepathische vermogens kunnen bezitten - waarbij zij alleen door middel van hun gedachten met hun menselijke metgezel communiceren - en dat dieren ook voorgevoelens kunnen hebben - gevoeligheid voor gebeurtenissen die nog niet hebben plaatsgevonden, zoals wanneer dieren vreemd, opgewonden gedrag vertonen vlak voor een aardbeving.

Het valt niet te ontkennen dat dieren zeer gevoelig zijn; zelfs gedomesticeerde dieren zoals honden en katten zijn nog steeds grotendeels primitief en instinctief. In tegenstelling tot hun menselijke tegenhangers zijn zij niet veranderd door een snelle, moderne cultuur die er langzaam maar zeker toe leidt dat zij het contact met hun intuïtieve kant verliezen. De paranormale vermogens van dieren zijn dus puurder, directer en toegankelijker dan die van de meeste mensen. Ongeacht de soort, hoe sterker de band met hun menselijke metgezel, hoe Hoe sterker de intuïtie van een dier kan worden - en hoe sterker ook het vermogen van de mens om aan te voelen dat het dier iets ervaart dat zich buiten het domein bevindt van wat duidelijk zichtbaar of tastbaar is.

Tekenen dat uw dierenvriend iets voelt of in contact staat met een onzichtbare entiteit, zoals een geest, een gifstof of een soort gevaar:Uw dier:- Lijkt iemand of iets te zien dat niet echt aanwezig is, of dat onzichtbaar is voor u.

- Vermijdt volledig bepaalde kamers of gebieden van het huis of de tuin, of vertoont angst, beschermingsdrang of zelfs agressiviteit wanneer hij gedwongen wordt deze gebieden te betreden.

- Blaft of miauwt op een bekende manier naar "ijle lucht", wanneer er niemand aanwezig lijkt te zijn.

Tekenen dat uw dier u een boodschap probeert over te brengen op een psychisch niveau:Uw dier:- Kijkt u aandachtig en veelbetekenend aan terwijl hij "vocaliseert" (bijv, blaft, gromt, miauwt of kreunt), alsof hij u iets belangrijks wil duidelijk maken.

- Verschijnt in een droom en vertelt u iets belangrijks dat u zich herinnert als u wakker wordt.

- Neust of poot naar een bepaalde plek op uw lichaam of een bepaald punt in uw huis, alsof hij u wil vertellen dat u dieper in dit gebied moet kijken.

- Een onmiddellijke, instinctieve reactie vertoont bij de eerste ontmoeting met een van uw vrienden, zoals grommen, sissen of op andere wijze een intense afkeer van deze persoon tonen; vaak wordt het grommen of sissen versterkt als uw vriend(in) dicht bij u komt of u aanraakt, zelfs op een vriendelijke, niet-bedreigende manier.

Andere tekenen dat uw dier een paranormale ervaring heeft of paranormale gaven aftapt:Uw dier:- Vertoont plotseling tekenen van intens verdriet of humeurigheid (hoewel plotselinge stemmingswisselingen ook op een gezondheidsprobleem kunnen wijzen; als het aanhoudt en onverklaarbaar is, verdient dit een bezoek aan de dierenarts)

- Stemt zich van nature af op uw emotionele toestand en verandert zijn gedrag afhankelijk van uw stemming - bijvoorbeeld stil worden en dichtbij u blijven wanneer u zich verdrietig voelt, of juist vrolijk en uitbundig zijn wanneer u in een goede bui bent.

- Lijkt uw gedachten te lezen, zoals opgewonden en vrolijk worden als u denkt aan een wandeling met het dier, of zich verstoppen als u denkt aan een ritje met het dier naar de dierenarts of een andere onplezierige plek.

- Wordt alert, staat in de houding bij het raam of de deur, enkele minuten voordat u (of een ander geliefd mens) thuiskomt, alsof hij uw auto hoort naderen - zelfs als u nog veel te ver weg bent om hem te kunnen horen

- Is verdwaald maar vindt de weg terug naar huis, zelfs over onmogelijk lange afstanden of door volledig onbekend terrein.

In veel gevallen hangt het ondersteunen en aanmoedigen van de paranormale gaven van uw dierlijke metgezel eigenlijk af van uw bereidheid om uw eigen intuïtie en paranormale scherpzinnigheid te ontwikkelen. Als je je dier helpt "paranormaal begaafd te worden", gaat het er immers meer om dat je leert zijn paranormale boodschappen en gedrag nauwkeuriger te interpreteren. Hier zijn verschillende manieren om de ontwikkeling van de paranormale gaven van je dier te ondersteunen:

- Bezoek een paragnost - Paragnosten die gespecialiseerd zijn in communicatie met dieren kunnen intuïtief afstemmen op de gedachten en gevoelens van een hond of kat, en kunnen deze vertalen voor de menselijke metgezel van het dier. Dit kan vooral nuttig zijn als u relatieproblemen heeft met uw dier.

- Praat met uw dier en verwoord wat u denkt dat uw dier probeert te communiceren - Zelfs als u de "taal" van uw hond of kat niet begrijpt, is de kans groot dat zij de uwe veel beter begrijpen dan u beseft. Wanneer ze vocaliseren een boodschap aan u, luister aandachtig, afstemmen op een intuïtief niveau zo goed als je kunt, en dan vertel uw dier wat je denkt dat je hoorde. Vaak zal je dier je laten weten of je de juiste boodschap begrepen hebt, ofwel door zich opgewonden te gedragen - "Zo is het goed, je hebt het!" - of door zich steeds angstiger en vasthoudender te gedragen: "

- Praat tegen uw huisdier en zeg wat u denkt dat hij probeert te zeggen - Zelfs als u de "taal" van uw hond of kat niet begrijpt, is de kans groot dat hij de uwe veel beter begrijpt dan u denkt. Wanneer ze vocaliseren een boodschap aan u, luister aandachtig, afstemmen op een intuïtief niveau zo goed als je kunt, en dan vertel uw dier wat je denkt dat je hoorde. Vaak zal je dier je laten weten of je de juiste boodschap begrepen hebt, ofwel door zich opgewonden te gedragen - "Zo is het goed, je hebt het!" - of door zich steeds angstiger en vasthoudender te gedragen: "

- Werk aan de ontwikkeling van je eigen paranormale vermogens - Als je je eigen vermogen om je intuïtieve kant aan te spreken vergroot, kun je het logische deel van je hersenen sneller tot rust brengen om je af te stemmen op wat je dier voelt of probeert over te brengen.Je leven zal verbeteren als je serieuzer wordt in het ontwikkelen van je paranormale vermogens. verbinding met je dierlijke vriend. Niet alleen zul je profiteren van een grotere toegang tot de wijsheid van je harige vriend, zijn ongelooflijk gevoelige zintuigen en zijn uitgebreide, intuïtieve kennis die alle uitleg lijkt te tarten, je zult ook genieten van de diepere, nog betekenisvollere, ziel-tot-ziel verbinding die je deelt met dit gevoelige en diepgaande wezen.

Gerelateerde artikelen