Wilt u met een medium of paragnost praten?

Hoe om te gaan met frenemies: karma en uitdagende vriendschappen

"Ik heb een vriendin," begon Mary Jo. "Ze is aardig, en we zijn al heel lang vrienden... maar de laatste jaren is ze zo afhankelijk van me geworden. Ik bedoel, ze haat het als ik andere vrienden heb of haar niet uitnodig bij alles wat ik doe. Het is alsof we nog op de middelbare school zitten! Ik wil haar niet dumpen, maar ik vind het moeilijk om nu haar vriendin te zijn. Wat is er aan de hand?"

"Ik heb met twee vrouwen te maken," zei Emma. "De ene is een huisgenote, de andere een collega. Ze doen allebei alsof ze me bezitten. De ene - Paula - zei dat zelfs! Ik heb het gevoel dat ze allebei proberen macht over me te krijgen. Waarom trek ik dit soort frenemies aan?"

Beide van deze telefoontjes kwamen in de afgelopen week, en het viel me op hoe moeilijk het is, vooral voor vrouwen, om met uitdagende vriendschappen om te gaan. Veel van mijn cliënten begrijpen dat hun romantische relaties worden beïnvloed door karma uit het verleden, maar ze beseffen niet dat alle relaties kunnen worden beïnvloed door karma of beperkende overtuigingen. Breken met een geliefde is moeilijk, maar een vriendschap verbreken voelt bijna onmogelijk. Maar door te begrijpen wat er aan de basis ligt van een moeilijke vriendschap, kun je een weloverwogen beslissing nemen om ofwelblijven of gaan.

De belofte van een zus

Ik voelde dat de situatie van Mary Jo met vorige levens te maken had, en ze stemde in met een reading om te bepalen wat er tussen haar en haar vriendin Brenda gaande was. Toen ik in MJ's Akasha-record keek, ontdekte ik dat ze een beschermingscontract met Brenda had. Of, meer specifiek, Brenda hield vast aan een eind van een contract dat Mary Jo had besloten te beëindigen. Het contract was nog steeds de drijfveer achter Brenda's gedrag - op een onbewust niveau verwachtte ze dat Mary Jo haar zou blijven "beschermen" door haar beste en enige vriendin te zijn.

In een vorig leven waren deze twee vrouwen zussen. Als oudste had Mary Jo hun moeder op haar sterfbed beloofd dat ze voor haar tere en geestelijk zieke jongere zusje (Brenda) zou zorgen. Zo ontstond het contract van bescherming. In dit leven waren de zussen altijd samen, maar Brenda werd steeds benauwd als Mary Jo probeerde een eigen leven te beginnen.

In hun huidige leven had Mary Jo veel aan persoonlijke genezing gedaan en haar deel van het contract losgelaten. Op dat moment werd Brenda afhankelijker, omdat zij energetisch aanvoelde dat MJ hun overeenkomst had verbroken. Natuurlijk waren beide vrouwen zich niet echt bewust van wat er gebeurde en waren ze volkomen vrij om vrienden te blijven en nieuw karma te creëren.

Ik zei tegen Mary Jo dat ze niet meer verplicht was om voor Brenda te zorgen, en dat als ze de vriendschap wilde loslaten, er geen karmische reden was om haar tegen te houden. Tenzij Brenda haar eigen genezing onderging om de oude afhankelijkheid los te laten, zouden de dingen niet veranderen. Uiteindelijk besloot MJ de vriendschap te verbreken. Het was moeilijk, maar ze begreep dat Brenda niet langer een fragiele, afhankelijke relatie was - ze zou het prima redden in haar eentje.

Power Plays

Emma's situatie was anders in die zin dat ze niet werd beïnvloed door karma uit vorige levens met haar twee vrijanden. Een blik op haar aura en stelde vast dat ze een zwakke derde chakra had, wat leidde tot een gevoel van machteloosheid. Als reactie daarop had Emma koorden gemaakt met haar kamergenote, Wendy, en haar collega, Paula. Beide vrouwen waren sterk en krachtig, dus Emma had hen onbewust aangetrokken vanwege haar gebrek aan macht. Het was alsof haar gecompromitteerde derde chakra een signaal uitzond dat deze machtige - en helaas manipulatieve - vrouwen in haar leven.

Ik zag ook dat Emma's moeder erg aanwezig was in haar aura. Haar moeder, een sterk karakter, had Emma's leven geleid toen ze nog een jonge vrouw was. Omdat ze al vele jaren dood was, had Emma de parallel tussen haar twee vrienden en haar moeder niet gezien. Wat Emma het liefst wilde, was zich autonoom en onafhankelijk voelen, maar dat had ze nooit echt ervaren. In plaats daarvan had ze een negatieve band met sterke, manipulatieve vrouwen.

Tijdens nog een paar sessies werkte ik met Emma aan het in balans brengen en versterken van haar derde chakra, het verwijderen van de koorden en het werken aan het ontwikkelen van haar eigen zelfredzaamheid. Een van de eerste stappen was om afstand te nemen van haar beide frenemy-relaties. Dit was moeilijk omdat ze een nieuwe woonsituatie moest zoeken en ook moest verhuizen naar een ander kantoor in haar bedrijf.

"Ik dacht dat ik het gevoel zou hebben dat ik wegliep," zei ze. "

"Soms is het slimste en sterkste wat we kunnen doen, weglopen," zei ik.

In beide situaties kozen de vrouwen ervoor om hun moeilijke vriendschappen te verlaten. Dat is niet altijd de beste keuze, maar we blijven wel vaak in relaties hangen tot ver na hun nuttige of productieve levensduur. Wat je ook kiest, je kunt de situatie gebruiken voor verdere genezing en groei. Werken met een objectieve, meelevende helderziende kan u helpen de helderheid en antwoorden te vinden die u nodig hebt om ofwel diep in uw vriendschap te graven of verder te gaan.

Heeft u een uitdagende vriendschap waarvan u niet weet wat u ermee aan moet? Of een vijand die je gek maakt? Een adviseur van Keen kan u helpen de beste beslissing voor u te nemen. Bel vandaag nog!

Isabella groeide op in een gezin van helderzienden en werkte al op jonge leeftijd met spirituele gidsen en haar helderziende gaven. Haar passies zijn het uitbreiden van haar vermogens, het duiken in persoonlijke groei, en het helpen van anderen. Isabella is al meer dan twintig jaar professioneel astroloog en gebruikt de wijsheid van de dierenriem, de tarot en spirituele gidsen om haar klanten te helpen uitdagingen het hoofd te bieden, hun dromen te manifesteren en spiritueel te groeien.
Artikelafbeelding bron: Stocksy gebruiker Michela Ravasio.