Informatie nodig of uw partner of relatie?

Moet ik blijven of moet ik gaan? tot de kern komen van relatievragen

Arlene was een energieke dame van achter in de 30. Ze bruiste van levenslust en ik kon zien dat ze een van die mensen was die altijd bezig was en op zoek naar het volgende project. Haar vraag voor de lezing was simpel: "Moet ik bij mijn vriend blijven?"

Die vraag komt vaak voor. Natuurlijk kan niemand je vertellen wanneer het tijd is om een relatie te beëindigen - dat is jouw vrije wilskeuze. Maar het is wel nuttig om te praten als je twijfelt, en een helderziende kan je helpen om erachter te komen waarom je deze vraag stelt. Dit is wat ik met Arlene heb gedaan.

De kern van de vraag vinden

"Waarom overweeg je de relatie te beëindigen?"

We bespraken haar bedenkingen; ze wilde graag kinderen, maar wist niet zeker of hij er klaar voor was en of hij het soort vader zou zijn dat zij wilde. Ze maakte zich zorgen over haar leeftijd en wilde geen tijd meer aan deze man verspillen als hij geen vader zou worden.

"Hou je van hem?" vroeg ik.

"Nou, ja, natuurlijk. Maar dat is niet zobelangrijk. We kunnen goed met elkaar opschieten. Ik wil kinderen."

Toen we de situatie verder uitwerkten, bleek dat de echte vraag ging over Arlene die kinderen wilde - en of het wel of niet een goede beslissing zou zijn om dat alleen te doen. We maakten een spreadsheet voor twee scenario's. Het eerste was het krijgen van kinderen met haar huidige vriend als een volledig toegewijde vader. en de tweede was het krijgen van een kind in haar eentje. De uitkomst voor het scenario waarin ze kinderen opvoedde in haar eentje was de Tien van Bekers. Dit wees erop dat een gelukkig, tevreden gezinsleven mogelijk was, en dat er stabiliteit zou zijn en het begin van een geheel nieuwe emotionele reis. Bij haar vriendje was het de Vier Bekers, wat aangaf dat de situatie emotioneel stabiel zou zijn en soms zelfs bevredigend, maar een van beiden of beiden zouden zich snel stil kunnen gaan voelen en meer willen. Deze kaarten bleken krachtig stof tot nadenken te geven, en hoe meer we spraken over de mogelijkheid om alleen een kind te krijgen, hoe duidelijker het werd dat dit eigenlijk was wat ze wilde doen.

Door de kern van Arlene's vraag te vinden, waren we in staat om het grotere probleem te lezen, en Arlene was eindelijk in staat om aan zichzelf toe te geven dat ze zelf een kind wilde.

Het vinden van de echte vraag

Signe presenteerde een meer typisch scenario. Zij en haar vriend waren al een paar jaar samen. Zij wilde trouwen, maar hij vond de status-quo prima. Ze vroeg of ze hem moest verlaten om een man te zoeken die geïnteresseerd was in een huwelijk.

Wederom, als ik het woord "zou moeten" hoor, weet ik dat er meer aan de hand is. Het is niet aan iemand anders om te beslissen wat jij zou moeten doen, maar eerder om je te helpen te vinden wat in jouw hoogste goed is om voor jezelf te kiezen.

Signe wist niet goed waarom het huwelijk belangrijk voor haar was. Ze vond het gewoon de volgende logische stap. Ik vroeg haar waarom er een "volgende stap" nodig was. Ze nam even de tijd om te antwoorden; uiteindelijk wilde ze blijven groeien en had ze niet het gevoel dat ze dat zouden doen als ze niet trouwden. We bespraken of dit werkelijk waar was of niet. De echte vraag voor Signe was: "Hoe kan ik blijven groeien in deze relatie?"

Nu konden we de reading doen. The Inner Work Tarot spread bracht aan het licht dat ze buiten de relatie een aantal uitlaatkleppen moest vinden om zich op te richten voor haar eigen persoonlijke groei-dat kon betekenen een terugkeer naar jeugddromen, een nieuwe studie, of het cultiveren van nieuwe intellectuele interesses. Dit werd aangegeven door de Zon, de Pagina van Schijven, en de Aas van Zwaarden. Terwijl ze haar eigen horizon verbreedde, zou het belangrijk zijn om te zien of de relatie ook bleef groeien.

Signe kwam een paar weken later terug voor een check-in. Ze had een oude droom gevolgd door mee te doen aan een toneelstuk en had een kleine rol gekregen. Ze Rob lijkt het niet erg te vinden; nu ik zo vaak weg ben bij de repetities, speelt hij weer twee keer per week basketbal met zijn vriendjes en hij lijkt blijer dat hij meer beweging krijgt. Hij is blij voor me. Ik ga ook beginnen met Franse les, iets anders wat ik altijd al heb willen doen. Hij wil het samen met mij proberen en we hebben het erover om volgend najaar een fietstocht door Quebec te maken."

De keuze om binnen de relatie te blijven en te groeien, was de juiste voor Signe. Door te weten waar ze echt hulp bij nodig had, kon ik haar helpen vooruit te komen. De relatie was in dit geval niet eens echt het probleem.

Een getalenteerde paragnost kan je helpen om de kern van je vraag te vinden - wat er nu echt moet worden beantwoord. Ze kunnen je helpen verschillende wegen te verkennen om verder te komen, en dan kun je in staat worden gesteld om je eigen beslissingen te nemen met betrekking tot je relatie.

Heb je vragen over je relatie? Nieuwsgierig naar wat de volgende stap voor jullie is? Adviseurs van Keen staan klaar om je te helpen meer duidelijkheid en inzicht te krijgen. Neem vandaag nog contact op!