Wilt u met een medium of paragnost praten?

Hoe kleur in de aura te lezen en te gebruiken

Angie werkte met mij aan de ontwikkeling van haar psychische gaven. Ze was zo enthousiast toen ze begon met het zien van aura's, maar deze vaardigheid opende een heel nieuw niveau van vragen: wat betekenden de kleuren? Veranderden ze? Waarom? Hielden ze verband met chakra's?

Dit zijn geweldige vragen. We kunnen veel over iemand zeggen aan de hand van de kleur in zijn aura. Ik gebruik ook kleur in energiewerk om te helpen bij emotionele genezing. Sommige therapeuten gebruiken kleur uitsluitend in hun healingwerk en bevelen zelfs nuttige kleuren aan om te dragen of in huis te hebben. Maar wat is er zo krachtig aan kleur - het is toch gewoon licht?

Wat is kleur?

Kleur is opgebouwd uit licht en energie. De meesten van ons hebben op school met een prisma gespeeld en gezien hoe licht werd gebroken om een regenboog te maken. En we hebben allemaal wel eens een regenboog in de lucht gezien, een zichtbare herinnering aan het spectrum van licht en hoe dat zich aan ons oog manifesteert. Wij kunnen licht binnen bepaalde golflengten waarnemen, maar worden ook beïnvloed door licht dat wij niet kunnen zien - denk aan ultraviolette stralen. Omdat we in de kern ook uit energie bestaan, is het niet zo ongeloofwaardig dat onze energie beïnvloed kan worden door andere energieën - in dit geval die van licht, gemanifesteerd als kleur.

Wat betekenen kleuren in de aura?

Kleuren in de aura hebben te maken met stemmingen en . De belangrijkste kleuren die je zult zien zijn rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet, maar we kunnen ook zwart, grijs en metaalachtige kleuren zien. Afhankelijk van welk niveau van het energieveld je waarneemt, kunnen kleuren zijn

Kleuren in ons energieveld zijn niet al te moeilijk te interpreteren. Zo associëren we de kleur rood vaak met boosheid, en dat kan in de aura ook zo zijn; evenzo associëren we groen met liefde of genezing, en een overvloed aan groen in de aura duidt op de liefdevolle aard van die persoon - althans op dat moment.

De meesten van ons manipuleren de kleuren in onze aura niet bewust, dus als je aura's kunt lezen, kun je de persoon helpen te begrijpen wat voor soort energie hij met zich meedraagt of hem helpen negatieve stemmingen los te laten. Voor Angie, was dit een redder in nood. Als moeder van drie kleine kinderen kon ze zien wat haar kinderen voelden en hen helpen dat te uiten, zelfs als ze het gevoel zelf niet konden benoemen. Ze heeft een heel stille jongen, en ze heeft moeite om te weten wat hij denkt of voelt. Door af te stemmen op zijn aura, kon ze zien wanneer hij boos was, verdrietig, of gelukkig in zijn eigen wereld.

Laten we eens kijken wat kleuren in de aura betekenen. Kleuren variëren in intensiteit en tint, en kunnen zich, net als alles, positief of negatief uiten. Troebele kleuren komen meestal overeen met een traag of onderactief chakra, terwijl heldere kleuren duiden op een energiek chakra.

Rood: Aan de positieve kant kan dit duiden op een gezond ego, levendige levenskracht en gerichte energie.Diep of helder rood duidt op een sterke wil, passie en enthousiasme. Troebel rood duidt op woede, angst of ingehouden emotie. Een heldere roze toont eerlijkheid, mededogen en creativiteit, terwijl modderige roze duidt op oneerlijkheid of onvolwassenheid. Deze kleur komt ook overeen met het Root/eerste chakra.

Oranje: Rood-oranje geeft blijk van zelfvertrouwen, en heldere, felle tinten communiceren productiviteit, creativiteit of moed. Levendig Sinaasappels kunnen opwinding tonen of gewoon vitaliteit van het hele wezen. Modderige kleuren tonen angst, apathie, of onderdrukte emotie. Oranje is verbonden met het sacraal/tweede chakra.

Geel: Deze kleur duidt op intellectuele stimulatie of activiteit, helderheid van geest, optimisme en interesse in het leven. Harde, felle tinten kunnen wijzen op een poging tot mentale controle of mentale starheid. Palere tinten duiden op psychische openheid of bewustzijn. Modderig geel kan wijzen op een traag of overweldigd mentaal lichaam. Het correspondeert met de Solarplexus/Derde chakra.

Groen: In een positieve uitdrukking duidt helder groen op liefde, openheid, evenwicht en groei. Lichtere tinten kunnen wijzen op genezende capaciteiten. Troebele of donkergroene kleuren wijzen op jaloezie, afgunst, bitterheid, slachtofferschap of ingehouden liefde. Verdriet kan verschijnen als donker, traag bewegend groen. Groen staat op één lijn met het Heart/Fourth chakra.

Blauw: De meeste tinten, van turkoois tot koningsblauw, wijzen op intuïtie, kalmte, helderheid van geest, vrede, en openheid voor communicatie. Modderig blauw duidt op angst voor de toekomst, bekrompenheid of onderdrukte communicatie. Deze kleur is verbonden met het Keel/vijfde chakra.

Indigo: Dit is de kleur van diepe emoties en psychische gevoeligheid. Het drukt ook toekomstvisie en helderziendheid uit en staat in lijn met het derde oogchakra, dat de zetel van intuïtie en helderziendheid versterkt.Derde oog/zesde chakra.

Violet: Dit is een gevoelige kleur en wordt gezien in de aura van visionairs, intuïtieven, spirituele mensen, kunstenaars en creatievelingen. Lavendel tinten wijzen op dagdromen of verbeelding. Violet staat in verband met de Kroon/zevende chakra.

Zilver/Wit: Dit zijn kleuren van zuiverheid, spirituele bescherming, bewustzijn en oriëntatie. Het zijn reinigende kleuren die psychische besmetting voorkomen. Ze worden ook geassocieerd met het kruinchakra.

Goud:Deze kleur duidt op spiritueel ontwaken, inspiratie, goddelijke leiding en bewustzijn van de universele wet. Ze wordt in verband gebracht met het Achtste chakra.

Zwart:Deze kleur in de aura duidt meestal op iemand die van zijn geest is afgesneden of zich niet bewust is van zijn spirituele aard. Dit betekent niet kwaadaardig - alleen een gebrek aan besef van spirituele verbinding en verantwoordelijkheid. Het kan zich manifesteren als verdriet, maar ik zie verdriet meestal weerspiegeld als modderig groen of grijs. Onderdrukte emoties, schuldgevoelens of wanhoop kunnen zich allemaal als zwart in de aura manifesteren.

Grijs: Grijs kan, afhankelijk van de intensiteit van de kleur, besluiteloosheid, onthechting, angst, scepsis en terughoudendheid uitdrukken. Soms hebben mensen die erg "uitgecheckt" zijn veel lichtgrijs in hun aura.

Je kunt deze basiskleuren gebruiken om je eigen aura te vullen, bijvoorbeeld met beschermend wit licht. Je kunt kleuren dragen die overeenkomen met een gevoel dat je wilt creëren of overbrengen. Als u, zoals Angie, kleuren in de aura kunt waarnemen, of als u uw aura laat lezen door een helderziende, dan kunt u gebeurtenissen in uw energetisch veld begrijpen waarvan u zich misschien niet bewust bent. Kleuren kunnen de stemming en de emotionele of mentale gezondheid beïnvloeden. Ze kunnen het gevoel van u, een kamer, of een hele groep mensen veranderen. Om kleuren en energieën te kanaliseren die je wilt cultiveren, kun je proberen een kantoor geel te schilderen, een slaapkamer blauw of lavendel, en je kunststudio oranje. Kleur is een krachtig energetisch hulpmiddel en leuk om mee te spelen - experimenteer en ontdek het zelf!

Weet je welke kleuren zich in jouw aura bevinden? Ben je nieuwsgierig naar hoe je chakra's functioneren? Een adviseur van Keen kan hier voor je naar kijken. Bel vandaag!