Informatie nodig of uw partner of relatie?

De hartchakra helen: de manier veranderen waarop je van binnenuit liefhebt

Hebben je relaties - zowel platonisch als romantisch - moeilijke momenten? Voel je je obsessief en plakkerig over je crush? Volgens energie-genezers is je hartchakra misschien een beetje van slag.

Wat is de hartchakra?

Diep in het midden van je borstkas zit een gloeiende, groene bol van energie die je hartchakra noemt. Tenminste, dat is wat beoefenaars van energiehealing, een oosterse traditie, geloven. Het hartchakra is een van de , punten waar je levenskracht extra geconcentreerd is. Elk chakra bestuurt de omliggende organen en een groot aantal spirituele functies - de keelchakra, bijvoorbeeld, geeft energie aan de stembanden en luchtwegen, maar ondersteunt ook onze metaforische stem. Een energie genezer die werkt met een cliƫnt die moeite heeft om zich uit te spreken, of die niet kan ophouden gesprekken te domineren, zou haar keelchakra extra aandacht geven. Het hartchakra wordt geassocieerd met de gezondheid van hart en bloedvaten, maar ook met ons vermogen om vrijelijk liefde te geven en te ontvangen.

Hoe voelt een gecompromitteerd chakra aan?

Omdat ieders energieprofiel anders is, is er geen absolute regel om te zeggen dat je hartchakra toe is aan een opfrisbeurt. Maar er zijn wel een paar tekenen. Uw chakra kan bijvoorbeeld vertroebeld of samengedrukt zijn als u het volgende ervaart:

- U gespannen en ongeduldig voelen tegenover de mensen van wie u houdt, zelfs nadat u tijd voor uzelf hebt gehad om op te laden.

- Bijzonder kritisch zijn op uzelf en anderen.

- Zelfhaat en onophoudelijke negatieve zelfpraat. ("Ik ben gewoon de slechtste, niemand zal van me houden.")

- Zelfvernietigend

- Een onvermogen om blij te zijn met de prestaties van je vriend of partner.

Soms kan het tegenovergestelde probleem zich voordoen - je hebt misschien een opgeblazen, ontstoken hartchakra als je het volgende hebt gemerkt:

- Een niet aflatende obsessie voor een liefdesinteresse die je andere relaties en je werk begint te verstoren.

- "Stalking"-gedrag, zoals vaak de Facebook-pagina's van anderen checken of massa's sms'jes sturen naar mensen die niet antwoorden.

- Alles-of-niets-gevoelens. ("Als we uit elkaar gaan, heb ik niets meer!")

Hartchakra testen

Er is een snelle en eenvoudige manier om je hartchakra te checken. Ga in een comfortabele houding zitten, sluit je ogen en stel je een bol van groene energie voor in het midden van je borstkas. Concentreer je erop zonder te proberen te veranderen wat je waarneemt. Welke tint groen zie je? Is het zo levendig als een pas gemaaide golfbaan, of ziet het er ziekelijk uit? Voelt het strak en verkrampt, of pijnlijk, of open en ontspannen? Als uw chakra niet comfortabel en helder aanvoelt, kan het wel wat werk gebruiken.

Hoe breng je je hartchakra in balans

Energiehealers weten dat er veel manieren zijn om een verstoord hartchakra weer in balans te brengen. Wat het beste werkt, verschilt van persoon tot persoon, dus overweeg een paar benaderingen:

- Visualiseer hoe wit licht uit het universum je hartchakra binnenkomt en het revitaliseert. Kun je voelen hoe het zachter wordt en ronddraait? In de wereld van energiewerk kan alleen al het je voorstellen van verandering echte effecten hebben.

- Bepaalde houdingen die de spieren van de borstkas strekken en ontspannen, kunnen een vertroebeld hartchakra openen. De kameel- en cobrahouding zijn twee van dergelijke oefeningen, die u thuis of met een Jasmijn is de geur die wordt geassocieerd met het hartchakra, dus neem een rustige pauze met een kop jasmijnthee of steek wat wierook aan in uw huis.

- Liefdevolle-vriendschapsmeditatie kan een hartchakra van binnenuit helen. Deze boeddhistische oefening wordt uitgevoerd door het reciteren van een mantra: "Mag ik gelukkig zijn, mag ik gezond zijn, mag ik veilig zijn." Je kunt ook visualiseren dat je omringd wordt door warme, liefdevolle energie. Nadat je hebt gemediteerd over zelfmededogen, kun je overwegen een stap verder te gaan door de mantra op te zeggen voor iemand om wie je geeft.

- Laat je emoties de vrije loop. Vaak is een gecompromitteerd hartchakra het gevolg van gevoelens die niet worden geuit. Schrijf ze op, maak een tekening of deel ze met een goede vriend.

- Doe aan lichaamsbeweging! Nee, het hoeft geen hartversterkende cardio-aerobics te zijn. Maar elke oefening, van een wandeling tot bergbeklimmen of zwemmen, zal de spanning in uw lichaam doen afnemen. Bovendien is het iets wat je voor jezelf doet - een daad van zelfcompassie.

- Hou je vast aan een wrok? Zit je vast in een verleden waarin je gekwetst bent en blijf je dat herhalen? Verder gaan is een bewuste keuze, maar als je weigert het pad van de vrede te bewandelen, kan dat je op allerlei subtiele manieren pijn doen. Zelfs als je het niet eens bent met wat er gebeurd is, kun je vergeven. Vergeving is niet voor de ander, maar voor jezelf.

- Neem bewust afstand van relaties en gewoonten die verslavend en pijnlijk zijn. Bepaal uw grenzen en houd u daaraan. Dat betekent dat u niet kunt voorkomen dat iemand u in de liefde aan het lijntje houdt, maar dat u er wel voor kunt kiezen om niet mee te doen aan spelletjes die u (en uw hartchakra) leeg laten lopen.

Uw hartchakra is wat uw leven warmte en liefde geeft. Daarom loont het om er goed voor te zorgen. Zelfs als uw hartchakra niet in een crisis verkeert, is het verstandig om regelmatig te controleren en af te stemmen met meditatie, visualisatie en zelfzorg.

Heb je vragen over je liefdesleven of hartchakra? De adviseurs van KEEN.com hebben antwoorden.