Wilt u met een medium of paragnost praten?

Het derde oog chakra: het versterken van de zetel van intuïtie en helderziendheid

Hoe goed herinnert u zich uw dromen? Kun je je gemakkelijk dingen voorstellen of beelden zien in je geestesoog? Heb je een goede intuïtie? Zou je die verder willen ontwikkelen?

Creativiteit, intuïtie, het maken en herkennen van patronen, helderziendheid en verbeeldingskracht worden allemaal beheerst door het zesde chakra - het derde oog.

Basisbeginselen van het derde oogchakra

Het zesde chakra bevindt zich in het midden van het voorhoofd tussen je wenkbrauwen. Dit is vaak het chakra dat we zien in mystieke Indiase beelden en het is vandaag de dag een populaire keuze in new age-beeldspraak. Deze chakra staat vooral bekend om zijn associatie met helderziendheid en spirituele ontwikkeling, maar draagt ook bij aan hoe goed we de grotere patronen van ons leven waarnemen en ermee werken.

Het derde oogchakra ontwikkelt zich in de adolescentie, wanneer we patronen beginnen te herkennen, hun betekenis beginnen te begrijpen en abstract beginnen te denken. We stappen over van de onschuldige perceptie van de kindergeest naar het inzicht dat de dingen niet altijd zijn wat ze lijken.

We beginnen als adolescenten te zoeken naar onze persoonlijke identiteit.

Tijdens ons leven helpt het zesde chakra ons om onze identiteit opnieuw te definiëren op cruciale punten, zoals de Saturnus-terugkeer aan het eind van de twintig of de midlifepassage in onze veertigste. Elke keer dat we een identiteitsverandering meemaken - zoals bij een huwelijk, geboorte, overlijden van een geliefde of verandering van carrière - helpt het zesde chakra ons om te gaan met de nieuwe archetypen die we aanboren.

De kleur van het derde oog chakra is indigo. Het recht van het zesde chakra is zien, de uitdaging is illusie. Het is het laatste chakra in de "regenboogbrug" en bereidt ons voor op onze interactie met de

Gemeenschappelijke problemen met het zesde chakra

Onze chakra's fungeren als energiecentra voor de verschillende delen van ons lichaam - fysiek, astraal, emotioneel, mentaal en spiritueel - en ze functioneren op verschillende manieren. Ze kunnen in balans zijn, een tekort vertonen, vervormd zijn of een teveel hebben.

Wanneer het zesde chakra in balans is, geeft het je intuïtie en juiste waarneming, een goed geheugen, het herinneren van je dromen en toegang tot je verbeelding. Het helpt je ook om de overtuigingen van anderen te accepteren en ruimdenkend te zijn.

In overmaat kan het obsessies, nachtmerries, hallucinaties of waanideeën met zich meebrengen.

Bij een tekort kun je moeite hebben met het plannen van de toekomst, ontkenning, gebrek aan verbeeldingskracht en een slecht geheugen en het zich herinneren van dromen. Fysiek kunnen problemen met het derde oogchakra zich uiten in problemen met het gezichtsvermogen of hoofdpijn.

Het zesde chakra kan worden afgesloten door beangstigende omgevingen, zoals oorlog of gewelddadige scènes, of door hersenspoeling of blootstelling aan situaties waarin wat je ziet niet overeenkomt met wat je is verteld. Wanneer we een traumatische overgang naar een nieuwe identiteit meemaken - zoals de dood van een ouder of een verbrijzelende echtscheiding - kan ons zesde chakra zich afsluiten of ineenstorten uit zelfbescherming.

Een veel voorkomende energetische afweer van het zesde chakra is dat men zich verliest in illusie. Dit kan de vorm aannemen van iemand die heel "spiritueel" is, maar niet in de echte wereld kan functioneren. Het kan ook de vorm aannemen van dogmatische onverdraagzaamheid tegenover andere standpunten.

Werken met je derde oogchakra

De meest effectieve manier om met een verstoord zesde chakra om te gaan is door samen te werken met een ervaren beoefenaar. Vaak, wanneer we een vervorming in ons zesde chakra, zijn we ons er niet van bewust omdat het doolhof van illusie ons gevangen houdt.

Dit is wat er gebeurde met een cliënt van mij die een sessie had geboekt om haar intuïtie te vergroten - ik zal haar Susan noemen. Als kind zag ze regelmatig wezens uit andere sferen, en ze wilde terug naar deze staat. Toen ik naar haar chakra's keek, zag ik dat haar zesde chakra erg klein was en energie projecteerde in plaats van het op te nemen. Ik vroeg Susan hoe haar familie op haar vermogens had gereageerd - ze zei dat haar religieuze moeder haar had verteld dat het slecht was om dingen te zien. Op dat moment sloot Susan (onbewust) haar derde oogchakra af en stopte ze met de visioenen. Sindsdien werkte haar chakra op een laag energieniveau, wat zich uitte in haar onvermogen om plannen voor de toekomst te maken.

Ik vroeg Susan of ze het schilderen wilde proberen - gewoon voor de lol. Ze stemde toe en we begonnen met een goedkoop kindersetje en papier om te schilderen. In het begin vond ze het stom, maar ze hield vol. Naarmate ze meer gefascineerd raakte door de beelden die onder haar penseel verschenen, begon ze zich ook meer van haar dromen te herinneren. Ik vroeg haar om te beginnen met een droom dagboek en vervolgens een basis meditatie praktijk - slechts 10 minuten van zachtjes staren naar een kaars. Na een paar maanden had Susan een ontmoeting met een wezen dat een geestengids bleek te zijn - haar eerste helderziende ervaring in meer dan 50 jaar.

Sommige zesde chakra problemen zijn ernstiger, wat het geval was bij een andere cliënt die ik Lucy zal noemen. Lucy kwam bij me in diepe wanhoop over haar liefdesleven en algemene zelfbeeld. Ze had een verwoestende scheiding achter de rug en was de voogdij over haar kinderen kwijtgeraakt in de proces. Lucy's zesde chakra was volledig ingestort en gebrekkig. Ze had geen positieve identiteit, en ze zag zichzelf als een slechte moeder en een gebrekkig persoon omdat haar man haar had verlaten en de kinderen had meegenomen.

Lucy's situatie was complex, typerend voor veel zesde chakra problemen. Ze had een meervoudige aanpak nodig. Ik zag dat Neptunus en Pluto in haar horoscoop waren geactiveerd, en dat haar veld traag was met onderdrukte woede die werd gemaskeerd door depressie. Vanwege de betrokken planeten was dit geen kortstondige periode maar een diepe groeimogelijkheid.

Ik werkte met haar aan het opruimen van kwesties uit vorige levens, adviseerde kunstzinnige therapie en vroeg haar een droomdagboek bij te houden. We gebruikten hypnotherapie om een positiever basiszelfbeeld te creëren, en we werkten aan het op een veilige manier uiten van haar woede. Ik verwees haar ook door naar andere professionals die haar hielpen de diepste problemen van haar gewelddadige huwelijk te verwerken en haar hielpen de voogdij over haar kinderen terug te krijgen.

Het versterken van je Derde Oogchakra

Als je voelt dat je dit chakra wilt ontwikkelen of versterken, raad ik je aan te werken met een visioenbord, te spelen met beeldende kunst, een droomdagboek bij te houden en te mediteren. Je kunt "praten" met je chakra door middel van meditatie en antwoorden krijgen direct van de bron.

Ik begrijp dat deze suggesties moeilijk lijken om mee te beginnen en dat kunnen ze heel goed zijn, als je zesde chakra gebrekkig of traag is. Toch zijn de oefeningen die de chakra helpen ontwikkelen vaak juist diegene die op dit moment het meest uitdagend zijn. Een zekere hoeveelheid wil en verlangen nodig is om dit chakra wakker te maken. Eerst moet je werken met je ongeloof en ongeduld.

Als je je niet creatief voelt, begin dan met het maken van een collage op een visiebord. Als u zich uw dromen niet herinnert, houd dan toch een droomdagboek bij en noteer alle gevoelens, indrukken of ideeën waarmee u wakker wordt.

Yoga en ademwerk zijn aardend en centrerend en kunnen helpen een overactief chakra in toom te houden. Kinderhouding of elke andere zittende houding waarbij je je voorhoofd naar de grond kunt brengen (of op een steun kunt plaatsen) stimuleren het derde oog en geven het de kans om te rusten en ondersteund te worden. Balanshoudingen die concentratie vereisen, zoals Boom, Danseres of Adelaar, richten de energie op een traag derde oog.

Bloemenessences van Aspen of Ster van Bethlehem helpen bij overvloed, en Cherry Plum, Hound's Tongue of Iris helpen bij verschillende deficiënte manifestaties.

De edelstenen Amethist en Lapis bevorderen spirituele verbinding en psychische reiniging en bescherming. Moldaviet zuivert negatieve energie en biedt psychische bescherming, terwijl purperen fluoriet helpt bij droomwerk en een verbinding met de geest.

Meditatie waarbij je naar een object staart, zoals een kaarsvlam, is bijzonder behulpzaam. Indigo dragen en afstand nemen van verontrustende en gewelddadige muziek en beelden is ook nuttig.

Zoals altijd is het belangrijk om naar jezelf te luisteren. Als je voelt dat je hulp nodig hebt, zoek die dan! Het zesde chakra brengt vaak problemen met zich mee die het beste kunnen worden ondersteund door een gids of leraar. Helderzienden kunnen je vaak helpen om de specifieke hulpmiddelen te vinden die het beste voor je zullen werken.

Als je het gevoel hebt dat je derde oogchakra niet optimaal functioneert, kan een adviseur van Keen help.