Wilt u met een medium of paragnost praten?

Contact maken met je spirituele gids: een meditatie techniek

Stel je eens voor dat je een vriend had tot wie je je kon wenden, die onvoorwaardelijk van je hield en die er altijd voor je was - goede tijden en slechte. Of, wat als je toegang had tot tijdloze, positieve wijsheid die veel verder ging dan je eigen menselijke ervaring? Soms hebben we het geluk om dat soort relaties in menselijke vorm te hebben, maar vaak hebben we niet het gevoel dat we onze beste vrienden of maat alles kunnen vertellen.

Een spirituele gids is een vriend, gids en wijsheidsbewaarder uit het geestenrijk die ermee heeft ingestemd ons in dit leven te helpen. Zijn liefde is onvoorwaardelijk, ondersteunend, en zijn begeleiding is van onschatbare waarde. Hulp bij het contact maken met spirituele gidsen is een van de meest gevraagde dingen waar cliënten mij om vragen.

Waarom werken met een gids?

Velen van ons zijn gezegend met geweldige menselijke metgezellen of spirituele leraren in dit leven, maar er is iets speciaals aan het hebben van een spirituele gids die er alleen maar op uit is om jou te helpen navigeren door de uitdagingen van het leven. Iedereen heeft een gids - op zijn minst één! - en soms hebben we ook dierlijke metgezellen.

Maar spirituele gidsen kunnen niet ingrijpen in ons leven tenzij we erom vragen, dus het is belangrijk om contact te maken en een relatie op te bouwen.

Werken met een gids helpt je het gevoel te hebben dat je niet alleen bent. De wijsheid die hij kan bieden gaat vaak verder dan wat onze hersenen kunnen bedenken, en het gevoel dat er altijd iemand achter je staat is onbetaalbaar. Het kan helpen bij relaties, carrière beslissingen, reizen, spiritueel werk, letterlijk alles.

Gidsen van geesten werken met ons samen op alle niveaus: van spirituele beginner/skepticus tot expert-beoefenaar.

De meditatie

Zoek een tijdstip en een ruimte waarop je niet gestoord zult worden. Steek een kaars aan, wierook of iets anders waarmee u een heilige ruimte kunt creëren. Haal een paar keer adem, maak uw nek en schouders los. Richt je blik op het plafond, beweeg alleen je ogen om omhoog te kijken, niet je hoofd. Na een korte tijd zullen je ogen zich willen sluiten; laat ze. Uw ademhaling wordt langzamer en dieper, elke uitademing brengt u dieper in ontspanning.

Stelt u zich nu voor dat u een trap met 10 treden afloopt. Elke trede die u afloopt brengt u in een meer ontspannen ruimte. Als u onderaan de trap bent aangekomen, opent zich een prachtig vergezicht voor u. Voor sommigen is dit een strand, voor anderen een bos of een woestijn. Het doet er niet toe. Zie jezelf in dit tafereel, en zoek een comfortabele plek om uit te rusten.

Als je onder een boom of op het zand zit, blijf dan langzaam en diep ademhalen en bevestig dat je hier bent voor het hoogste goed van jezelf en je gids en dat je openstaat voor ontmoeting.

Vraag, hardop of in gedachten, of je gids zich aan je voor wil stellen. Ontspan u gewoon en kijk toe. Misschien zie je een figuur aan de horizon naderen, of verschijnt hij gewoon voor je. Misschien hoor je hem, in plaats van hem te zien. Denk eraan, het kan een dier zijn of zelfs een boom of een andere plant. Het kunnen stenen zijn of een wezen van licht. Sommige mensen zien spirituele figuren, zoals Jezus, of opgestegen meesters. Ga gewoon mee met wat er verschijnt. Je kunt het niet mis hebben!

Als de gids zich eenmaal laat zien, kun je vragen stellen en gewoon wat kletsen. Bewaar al je dringende angsten en verlangens tot een volgende ontmoeting. Dit is de eerste date van jou en je gids - niet meteen te serieus worden! Wanneer je het gevoel hebt dat je genoeg tijd met je gids hebt gehad, bedank je hem, en laat je hem voorlopig los. Visualiseer dan dat je de trap weer oploopt. Terwijl je elke stap terugzet, zul je je meer bewust worden van je aanwezigheid in de kamer.

Eenmaal terug, wil je misschien je indrukken opschrijven. Sommige cliënten vinden het prettig om het proces op te nemen en hardop te spreken tijdens de meditatie. Experimenteer met wat werkt. Als u het gevoel hebt dat er niets gebeurt tijdens uw ritueel, geef het dan niet op. Probeer het opnieuw of begin synchroniciteiten op te merken of andere manieren waarop je gids misschien probeert contact met je op te nemen.

Als je erg sceptisch of defensief bent over het proces, is je gids misschien een beetje verlegen, en niet zeker of je er echt mee wilt werken. Sta open, en blijf het proberen.

Ik heb cliënten gehad die al tijdens de eerste meditatie fenomenale verbindingen maakten, en anderen die hun gids niet tijdens de meditatie ontmoetten maar later in een droom of tijdens een solowandeling in de natuur. Het punt is dat de meditatie je verlangen en intentie toont om elkaar te ontmoeten.

Bedenk dat iedereen ten minste één gids heeft die zich inzet voor zijn of haar dienst en ondersteuning. Probeer een adviseur op Keen te bellen als u hulp wilt bij het contact leggen of werken met uw gids.