Informatie nodig of uw partner of relatie?

Zelfvertrouwen opbouwen in liefde en leven

Als iemand die vroeger op straat leefde en als alleenstaande moeder in een pakhuis werkte om te overleven, is het mijn reddende engel geweest om het "gereedschap" van de elegantie te leren. Dit is een middel dat gebruikt kan worden voor een groter gevoel van eigenwaarde, betere banen en het maken van vrienden. Door de elegantie van Oprah Winfrey te visualiseren en haar glimlach en warmte in moeilijke tijden over te nemen, behandelden mensen mij met meer warmte.

Maak gebruik van elegantie om zelfverzekerder te worden

Elegantie is ingetogen zelfempowerment; hanteer de benadering "minder is meer" en leer de volgende stappen. Visualiseer alle kwaliteiten die je bewondert bij mensen met serene elegantie. Dit kan een acteur, schrijver, of vriend zijn die zichzelf draagt met een rustig zelfvertrouwen (denk aan President Obama of Oprah Winfrey). Zie deze persoon als je Zelfvertrouwen Mentor. Download de positieve kwaliteiten van je mentor in je psyche. Dit is als het downloaden en luisteren naar een favoriet liedje - al snel kun je de melodie en alle woorden meezingen. Veel acteurs gebruiken deze kunst om een scène vlekkeloos te laten verlopen. Dat kun jij ook!

 • Hoe loopt deze persoon? Lang en recht? Brede passen?
 • Hoe luistert deze persoon naar mensen? Te veel "ik" lijkt behoeftig.
 • Kijkt deze persoon de ander recht in de ogen? Kan jij dat ook.
 • Schudt deze persoon handen door eerst zijn hand uit te steken? Dat kan jij ook.
 • Visualiseer de glimlach van deze persoon en neem hem over als je eigen stijl.

Speel deze persoonlijkheid steeds opnieuw in je hoofd af, zodat je hem uit je hoofd kent. Gebruik het vervolgens als een hulpmiddel voor meer zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Oefen het tijdens sollicitatiegesprekken en in sociale situaties - al snel zal het vanzelfsprekend voor u worden. Door elegantie aan te nemen zult u beter voor de dag komen en deuren openen naar succes.

Net als het dragen van gekleurde contactlenzen om uw aantrekkelijkheid te vergroten, is dit een strategie om uw persoonlijkheid te vergroten. Maar het imiteren van het uiterlijk van je mentor is ook een onderdeel van het aannemen van elegantie. Dit is niet hetzelfde als het aanbidden van beroemdheden; dit is het lenen van het gedrag van iemand die we bewonderen, en het nadoen tijdens sollicitatiegesprekken, afspraakjes of zenuwslopende publieke optredens.

Of je nu rijk of arm bent, je elegant kleden is een goede eerste indruk. Onthoud dat elegantie gaat over het gebruik van de "minder is meer"-aanpak voor zelfempowerment.

 • Welke kleuren draagt jouw mentor? Pastels, neutralen, klassiekers? Kies variaties van klassieke kleuren die bij je eigen huidskleur passen.
 • Hoe past de kleding van je mentor? Kies kleding die vloeiend en flatterend is voor je eigen figuur - niet te strak!
 • Kijk voor prachtige klassieke kleding bij Goodwill &; Thrift Stores.
 • Zorg ervoor dat je haar en lichaam schoon en fris geurend.

Elégance en zelfvertrouwen opbouwen voor de werkplek

Nu, meer dan ooit, moet je een voorsprong hebben in sollicitatiegesprekken. Dit geldt ook voor de baan zelf, als je die eenmaal hebt. Je kunt het! Volg elegantie voor betere sollicitatiegesprekken, om vrienden te maken met gelijkgestemden en om sereniteit en zelfvertrouwen te verwerven en een goede eerste indruk te maken.

 • Wanneer je twijfelt in een werkomgeving, glimlach dan verstandig. Mensen zullen denken dat je aan hun kant staat en dat je zeer intelligent bent.
 • Houd het belang van een goede handdruk voor ogen. Als je als eerste je hand uitsteekt, laat je zien dat je gepolijst en elegant bent.
 • Kijk je gesprekspartner in de ogen en glimlach. (Stelt u zich uw mentor voor?)
 • Te hard knijpen tijdens een handdruk komt controlerend over en te licht knijpen lijkt zwak. Oefen middelzware druk uit om het zelfvertrouwen te benadrukken.

Blijf altijd wie je bent - wees authentiek

Leer elegantie is een geweldig hulpmiddel om deuren te openen naar nieuwe en betere levenshoofdstukken. Zoals alle vaardigheden, leren we door imitatie. Dat doen we al sinds baby's. Je kunt nog steeds jezelf zijn - je roept alleen de elegantie op die al in je zit. Omring jezelf met de spirituele essentie van iemand die je bewondert en al snel zullen anderen je imiteren elegantie.

Gerelateerde artikelen