Informatie nodig of uw partner of relatie?

Negen tips om jezelf te zijn in je relatie

De meesten van ons zijn wel eens halsoverkop verliefd geworden op iemand van wie we dachten dat het onze zielsverwant was. Maar toen de relatie vorderde, beseften we dat we niet op dezelfde golflengte zaten; onze liefde werd niet beantwoord. Op dat moment begonnen we een persoonlijke campagne om het hart van deze persoon te veroveren, koste wat het kost. De relatie hield nog een tijdje aan, maar niets wat we deden of zeiden maakte echt een verschil. Onze "zielsverwant" genoot er misschien van om te worden vertroeteld, maar hoe meer we de lat hoger legden, hoe verder deze persoon zich terugtrok en op een dag was hij of zij verdwenen.

Kent u zich dit scenario? Waarschijnlijk heb je toen geprobeerd uit te zoeken wat je fout hebt gedaan, zodat je mislukkingen in toekomstige relaties kon voorkomen. Misschien hebt u zich helemaal overgegeven aan die andere persoon. Wat u nog niet wist was dat wanneer men zich overgeeft aan een relatie, dit niet betekent dat men "mij" opgeeft. Het besef dat je een groot deel van je leven hebt opgeofferd voor deze persoon dringt dan tot je door. Je was te beschikbaar geworden.

Laten we dit de "beschikbaarheidsfactor" noemen. Zowel vrouwen als mannen kunnen zich te beschikbaar opstellen. Hoewel vrouwen niet zo "gehard" zijn in de richting van de "sensatie van de jacht" als de meeste mannen, geven ze er toch de voorkeur aan dat hun partner een eigen leven leidt buiten de relatie. Een persoon die te bereid is zijn of haar eigen leven te negeren omwille van een ander, heeft misschien weinig of niets te bieden. Te beschikbaar en meegaand zijn kan een teken zijn dat iemand behoeftig, plakkerig of zelfs wanhopig is.

Vrouwen kunnen meer moeite hebben met het overwinnen van de "beschikbaarheidsfactor" dan mannen. Vrouwen vragen zich af: "Hoe komt het dat hij niet van me kan houden?" of "Waarom kan hij me niet vertellen wat hij voelt?" Ze zullen dan proberen te doen wat ze denken dat hen de liefde zal brengen die ze willen. Velen zijn meer dan bereid om de man de prioriteit te maken, bijna tot uitsluiting van zichzelf. De meeste mannen vinden deze eigenschap echter een afknapper. Misschien drijft een genetische terugslag een primitieve drang tot veroveren aan. Hoe groter mannen de uitdaging vinden, hoe groter de kick en hoe meer ze investeren in de achtervolging. Hoe het ook zij, geef je individualiteit niet op!

Dus hoe zet je jezelf in de relatie zonder afbreuk te doen aan wie je bent? Het vergt misschien wat werk om oude gedragspatronen te veranderen, maar hier zijn een paar tips:

 • Houd van jezelf

  Wat je voelt over jezelf is wat je laat zien aan anderen. Als je van jezelf houdt, straal je zelfvertrouwen en eigenwaarde uit. Mensen die van zichzelf houden, houden over het algemeen van hun leven. Dit is erg aantrekkelijk. In sociale omgevingen zullen zij degenen zijn die gemakkelijk anderen aantrekken.

 • Zoek naar Tevredenheid en geluk in je eigen wezen

  Vind en cultiveer ten minste één ding over jezelf waar je trots op kunt zijn. Dat kan een talent zijn, een hobby, een vaardigheid die je onder de knie hebt of een eigenschap van je persoonlijkheid.

 • Als je een alleenstaande ouder bent, concentreer je dan op je kinderen

  Veel te vaak zeggen alleenstaande moeders en vaders dat ze een betere ouder zijn als ze een relatie hebben. Deze manier van denken brengt problemen met zich mee, niet alleen voor degene in wie je geïnteresseerd bent, maar ook voor je kinderen.

 • Bent dankbaar voor tijd voor jezelf

  Bent dankbaar voor de tijd die je voor jezelf hebt buiten een relatie om. Het universum houdt van dankbaarheid.

 • Vang jezelf op bij de eerste tekenen van aantrekkingskracht

  Als je al een belangrijke ander hebt aangetrokken en je je in de beginfase van de relatie bevindt, beteugel dan die gretigheid om die persoon het middelpunt van je bestaan te maken. Een relatie is slechts één aspect van uw leven, niet uw hele reden om te leven.

 • Geef uw andere sociale relaties en activiteiten niet op

  Het maken van tijd voor vrienden en regelmatige activiteiten geeft u perspectief en egaliseert het relatieveld. De meeste mannen en vrouwen respecteren dit in een potentiële partner. Het bevrijdt hen van de zorg dat ze verstikt zullen raken in de relatie; het verraadt ook de stabiliteit van deze persoon. Vraag uw Als een potentiële partner plotseling vriendschappen en gebruikelijke activiteiten beëindigt om meer tijd met jou door te brengen, kan dat zijn betrouwbaarheid aantasten. Als hij of zij bereid is om vrienden en interesses in de steek te laten, dan zal hij of zij dat uiteindelijk ook bij jou doen.

 • Als je geen zin hebt om een telefoontje of e-mail te beantwoorden, doe het dan ook niet!

  Op een bepaald moment hebben zelfs de meest beschikbare mensen een periode waarin ze geen zin hebben om dat telefoontje of die e-mail van hun geliefde op dat moment te beantwoorden. Maar ze nemen toch de telefoon op of schrijven een antwoord, omdat ze bang zijn dat hun partner negatief zal reageren en de relatie zal beëindigen. Trap daar niet in! Respecteer je eigen gevoelens en behoeften.

 • Respecteer de persoonlijke ruimte van je partner

  Het feit dat je partner moet overwerken, op zaterdag wil gaan golfen of met de meiden wil rondhangen, wil niet zeggen dat hij of zij geen interesse meer heeft. Door andere levensgebieden en bezigheden te steunen, geeft u uw partner de vrijheid om zichzelf te zijn. Dit versterkt de relatie.

 • Soms is het wat het is

  Houd u aan de verleiding om betekenis te lezen in iets dat er niet is. Je kunt jezelf gek maken door alles wat je partner zegt of doet te analyseren. En ook al kent de liefde geen vast tijdschema voor groei, als Als je merkt dat je uitgeput bent na jaren in een relatie te hebben geïnvesteerd die nergens toe heeft geleid, is de kans groot dat het nooit zal gaan waar je naar verlangt. Het is misschien tijd om eruit te stappen!

Transformeer de "beschikbaarheidsfactor" in beschikbaar zijn voor jezelf en investeer in je eigen interesses, vriendschappen en doelen en je leven zal geweldig zijn, met of zonder een huidige liefdesrelatie.

Andere artikelen van Adviseur "Visions by Stardancer"