Informatie nodig of uw partner of relatie?

De relatie "quick fix"

We leven in een cultuur die afhankelijk is van de snelle oplossing voor al onze problemen. We hebben pillen om onmiddellijk van hoofdpijn en andere kwalen af te komen, drive-through restaurants om honger te stillen en onmiddellijke bevrediging op het internet om aan relatiebehoeften te voldoen.

Velen van ons zijn op zoek naar een snelle oplossing voor een relatie. Hoe kan ik mijn partner veranderen? Hoe kan ik hem of haar meer laten bellen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze persoon een stapje harder gaat lopen en meer doet in onze relatie?

Maar bent u bereid om de nodige moeite te doen en grenzen te stellen om de relatie te creƫren die u verwacht? Bent u bereid om uit te zoeken wat u wilt en niet met minder genoegen te nemen? Of wacht u op een magische snelle oplossing?

De meesten van ons hebben moeite met verandering. We voelen ons op ons gemak als we dingen op dezelfde manier doen en moeten erg gemotiveerd zijn om patronen in onze relaties te doorbreken. Maar om echt te kunnen veranderen, moet je drama's vermijden en je voornemens en beslissingen uitvoeren.

Het heeft bijvoorbeeld geen zin om ultimatums uit te spreken die toch niet worden nagekomen. Als u tegen iemand zegt dat hij of zij nooit meer moet bellen en vervolgens verwacht dat hij of zij altijd belt, zal dat het gedrag van de ander niet veranderen.

Het heeft geen zin om harde woorden te zeggen zonder er gevolg aan te geven en u vervolgens af te vragen waarom de ander zich nog steeds onnadenkend gedraagt. Uw partner heeft geleerd dat uw woorden niets betekenen.

Als u intiem blijft, ook al heeft uw partner niet belt of je niet op een speciale manier behandelt, waarom zou hij of zij dan plotseling gemotiveerd zijn om te bellen of hun behandeling van jou te veranderen? Als je stilzwijgend hun gedrag accepteert, zullen ze niet gemotiveerd zijn om meer te doen. Een snelle oplossing zal er niet komen als het gedrag is geaccepteerd, zelfs niet als u erover moppert of klaagt.

Vergelijk uw relatie met de werkplek. Als een werknemer maar twee uur kan werken en voor acht uur wordt betaald, waarom zou die persoon dan meer gaan doen?

Laat angst uw handelen niet bepalen als het gaat om het afwijkende gedrag van uw partner. Vastberadenheid is nodig om de ander te laten weten dat het je menens is in je relatie. Er is geen snelle oplossing voor een relatie; het kost tijd, het kost werk, en het betekent zeggen wat je meent en menen wat je zegt.

Is dat gemakkelijk? Nee! Is verandering wat je echt wilt en de moeite waard? Alleen jij kunt die vraag beantwoorden als je een stap vooruit zet en niet genoegen neemt met minder.

Gerelateerde artikelen