Informatie nodig of uw partner of relatie?

Kan een tarot kaart lezing een ontrouwe minnaar ontmaskeren?

Elke relatie kent zijn ups en downs. Hoe langer je met iemand samen bent, hoe groter de kans dat de passie en het verlangen die jullie samenbrachten, overgaan in een zone van comfort en veiligheid. Naarmate uw reis samen vordert, is het niet ongewoon om een hobbel in de weg te raken die kan leiden tot ontrouw. Er zijn allerlei redenen waarom mensen vreemdgaan, en allerlei excuses.

Als jij en je geliefde alleen fysieke aantrekkingskracht gemeen hebben, is de kans groot dat als dat vuur eenmaal is gedoofd, een van jullie eerder klaar is om verder te gaan dan de ander. Hoewel het zoeken naar het volgende nieuwe ding terwijl je nog steeds in een relatie zit zeker bedrog is, wordt het vaak gebruikt als een stimulans om iets te beëindigen waar je niet echt veel in hebt geïnvesteerd en waar je op de lange termijn ook niet veel om geeft. Mensen die zich op deze manier gedragen weten waarschijnlijk dat het niet de meest eervolle weg is, maar zijn bereid om de voorkeur te geven aan opportunisme boven geweten, en als het dan toch gebeurt, is waarschijnlijk geen van beide partijen erg verrast.

Aan de andere kant, als je meer dan fysieke aantrekkingskracht deelt met je geliefde, kan een band na verloop van tijd uitgroeien tot iets echt diepgaands. Als iemand met wie je een hechte band hebt, vreemdgaat, kan dat je wereld verbrijzelen en je gevoel van eigenwaarde aantasten. Natuurlijk zijn er meestal wel aanwijzingen dat iemand ontrouw is, maar liefde maakt soms blind.

Het "perfecte" koppel

Sarah en Ryan waren al zeven jaar samen voordat ze trouwden. Sarah kwam uit een gegoede middenklasse en Ryan was "aan de verkeerde kant van het spoor" opgegroeid, maar voor Sarah was het liefde op het eerste gezicht. Ze ontmoetten elkaar aan de biljarttafel van een café in de buurt van Sarahs universiteitscampus. Ryan had gewerkt en stopte na zijn dienst met een paar vrienden voor een paar biertjes. Sarah was niet zijn gebruikelijke rondborstige, goede-tijden-type. Ze was wel knap, maar op een beetje boekerige manier. Toch vond hij het aan het eind van de avond erg leuk om met haar te praten en kon hij haar dingen vertellen die hij aan niemand anders kon vertellen. Hij was altijd berispt omdat hij de "slimmerik" in zijn familie was, en boeken boven sport verkoos. Hij vertelde haar zelfs over zijn droom om architect te worden, maar een opleiding zat er voor hem niet in - of toch wel?

Sarah wist meteen dat ze een ruwe diamant had gevonden en besloot toen om Ryan's lot in eigen handen te nemen door zichzelf als Henry Higgins voor zijn Eliza Doolittle te casten, zich niet realiserend wat voor gevolgen deze rolwisseling uiteindelijk zou hebben. Hoewel het een positieve kracht is gebleken in het onderwijs, kunnen de resultaten, wanneer toegepast op romantiek, averechts werken.

Ryan had meer dan goede cijfers gehaald op de middelbare school, en zij moedigde hem aan om zich in te schrijven op de universiteit. Ze hielp hem een studiebeurs aan te vragen, die hij kreeg. Na hun eerste jaar samen zagen Sarahs ouders dat het haar ernst was en besloten ze in hun toekomstige schoonzoon te investeren door de rest van zijn opleiding te betalen.

Ryan hield van Sarah omdat zij meer in hem zag dan iemand anders ooit had gedaan, en omdat ze geloofde dat hij echt iets kon worden. Hij was haar dankbaar en kon zich niet voorstellen wat er van hem geworden zou zijn als zij zich niet met zijn lot had bemoeid. Ze waren op een pad dat hen zou leiden naar het soort leven waar ze altijd al op hadden gehoopt, dus niemand was meer verrast dan Ryan zelf toen hij plotseling voor een omweg kwam te staan.

Trouble in Paradise

Toen Sarah naar me toe kwam voor een reading, was ze er niet zeker van dat Ryan was vreemdgegaan, maar ze voelde dat er iets anders was in zijn gedrag. Hij negeerde haar niet of toonde tekenen van ontevredenheid. Hij was zelfs nog hartelijker dan anders. Sarah kon haar vinger er niet op leggen, maar ze wist dat er iets mis was. Ze had geen bewijs om Ryan mee te confronteren, alleen een vaag gevoel.

In plaats van een traditionele reading stelde ik voor dat ze zich op Ryan zou concentreren en dat we een paar kaarten zouden trekken om te zien wat er naar boven kwam. "Laten we ons eerst concentreren op wanneer jullie elkaar hebben ontmoet", zei ik tegen haar. Nadat ik de kaarten geschud had, spreidde ik ze uit zodat ze er een kon kiezen. Ze gaf me de Twee Bekers, die aangaf dat de relatie die ze met Ryan had opgebouwd gebaseerd was geweest op een solide basis en wederzijds belang.

Ik vroeg haar zich te concentreren op hoe de relatie zich had ontwikkeld terwijl ik de kaarten opnieuw schudde. Deze keer koos ze de Koningin van Zwaarden, wat voor mij aangaf dat door zich te concentreren op Ryans metamorfose van werkman tot ambachtsman, haar rol zich misschien had ontwikkeld tot meer een welwillende taakmeester dan een liefdesrelatie of zielsverwant.

Volgende vroeg ik haar om zich nu op Ryan te concentreren. Toen ze de Vier van Bekers selecteerde, had ik zo mijn vermoedens dat ze wel eens gelijk zou kunnen hebben over hem. Hoewel hij haar misschien niet echt bedroog, leken de kaarten erop te wijzen dat de gelegenheid zich had voorgedaan. "Laten we er een voor je trekken." Ze koos de Negen van Zwaarden. "Het voelt alsof je net wakker bent geworden uit een nachtmerrie, alleen weet je nog steeds niet zeker of het niet echt gebeurt? Sarah knikte ja.

"Oké, concentreer je op de toekomst," zei ik. De toren bevestigde dat als zij en Ryan op het huidige pad zouden blijven, er een grote omwenteling zou komen die het einde van hun relatie tot gevolg zou kunnen hebben. Sarah keek geschokt.

"Nu," zei ik, "laten we nog één kaart trekken om te zien wat je probeert om die uitkomst te veranderen." De laatste kaart die Sarah trok was Kracht.

"Dus ik moet gewoon alles onder controle houden en dan komt alles wel goed?" vroeg ze.

"Bij wijze van spreken," legde ik uit, "maar wat belangrijker is dan de dingen onder controle hebben, is de manier waarop je de dingen onder controle hebt. Je hebt het beste voor met Ryan, maar je bent zo bang dat hij zal falen dat je hem ervan weerhoudt zijn vleugels uit te slaan. Hoeveel hij ook van je houdt, op een gegeven moment zal hij je dat kwalijk nemen en heeft hij misschien al iemand gevonden die hem niet het gevoel geeft dat hij altijd moet presteren en dat zijn acties niet tot het volgende niveau hoeven te leiden. Sterk zijn betekent niet dat je star moet zijn, Sarah, het betekent dat je moet weten wanneer je moet buigen. Begrijp je dat?"

Sarah knikte met haar hoofd. De lezing had haar veel stof gegeven om over na te denken.

De kracht om anderen te veranderen begint met het veranderen van jezelf

Toen ze thuiskwam, begon Sarah haar eigen gedrag aan te passen, in plaats van Ryan te beschuldigen of in twijfel te trekken. In plaats van een micromanager te blijven, werkte ze eraan iemand te worden die van haar man hield, niet door hem te controleren, maar door zijn inspanningen te steunen, zich te verheugen in zijn overwinningen en hem zijn eigen weg te laten vinden. Ze deed haar best om hem te laten voelen dat hun relatie een reis was, geen

De volgende keer dat ik haar zag, vertelde Sarah me dat alles nog niet perfect was, maar wel enorm verbeterd. Zij en Ryan waren in therapie gegaan nadat Ryan eindelijk had toegegeven dat hij iemand had ontmoet die in het moment leefde en niet voor de toekomst, wiens spontaniteit en bereidheid om van hem te genieten om wie hij was en niet om wat hij zou kunnen worden, hem voor een moment hadden bedwelmd. Hij had de grens niet overschreden, maar hij had het zeker overwogen.

"Concentreer je op Kracht," herinnerde ik haar eraan.

"Dat heb ik gedaan," zei ze. "Het was pijnlijk om te leren buigen, maar uit elkaar gaan zou nog veel erger zijn geweest."

Denk je dat je in een relatie zit die op stormachtige wateren afstevent? Niemand kan uw problemen voor u oplossen, maar een KEEN-adviseur kan u helpen een koers uit te zetten die u wegleidt van hartzeer naar rustiger zeeën.