Informatie nodig of uw partner of relatie?

Tekenen dat hij zich aan je wil binden

Mannen zijn berucht om hun bindingsangst, maar is deze reputatie wel terecht en verdiend? Voor sommige mannen wel, maar lang niet voor allemaal. Het probleem is dat veel mannen niet het type zijn om hun diepste gevoelens, hoop en verlangens onder woorden te brengen, vooral als het gaat om relaties en een verbintenis. Dit maakt het moeilijk, vooral voor vrouwen, om hun relatiesignalen te interpreteren - om tussen de regels door te lezen van wat ze zeggen en doen om inzicht te krijgen in hun bedoelingen. Het is niet zo dat de relatiebehoeften van mannen en vrouwen zo enorm verschillen; het is meer dat de twee seksen op zo'n verschillende manier communiceren dat het bijna onmogelijk kan zijn om elkaar te begrijpen. Of je het nu wijt aan genderverschillen, Mars versus Venus, of een ander paradigma, het eindresultaat is hetzelfde: vaak spreken mannen en vrouwen gewoon niet dezelfde taal.

Ongelukkigerwijs zijn er ook mannen die één ding zeggen, maar wier gedrag en lichaamstaal iets heel anders uitzenden. We hebben allemaal wel eens van deze playboytypes gehoord, of zijn ze zelfs tegengekomen. Hoewel ze verschillende namen hebben - players, womanizers, Don Juans, Casanova's, skirt-chasers, en nog veel meer termen die in beleefd gezelschap onbespreekbaar zijn - zijn ze allemaal hetzelfde. Of toch niet? Als je man je een langdurige verbintenis belooft, maar zijn gedrag doet anders vermoeden, liegt hij dan tegen je - misleidt hij je opzettelijk en bewust? Het is zeker mogelijk. Het is echter waarschijnlijker dat hij niet misleidend wil zijn. Hij kan je gewoon vertellen wat hij denkt dat je wilt horen, in een misplaatste poging om je gevoelens niet te kwetsen. Misschien vertelt hij je zelfs iets wat hij echt gelooft - in zijn hoofd, terwijl hij in zijn hart een heel andere waarheid verkondigt.

Het is dus maar goed dat gedrag en lichaamstaal vaak meer zeggen dan woorden. Wat je man je ook in woorden vertelt, als je weet op welke signalen je moet letten, kun je bepalen of hij een toekomst met jou ziet - en of die toekomst slechts een vage mogelijkheid is in zijn ogen of iets echts en waars, iets waar hij vurig op hoopt en waar hij naartoe werkt, met beide ogen open en het hart volledig toegewijd.

Hieronder volgen enkele typische signalen die mannen uitzenden in liefdesrelaties en die iets zeggen over hun mate van toewijding aan de relatie.

Signalen dat hij er alleen voor het moment is en dat een verbintenis onwaarschijnlijk is:

 • Jij bent altijd degene die hem vraagt om af te spreken; hij neemt zelden het initiatief om plannen met je te maken.
 • Hij nodigt je altijd uit voor groepsevenementen, zoals clubs, etentjes of muziekshows, in plaats van een-op-eenafspraakjes die je een betere kans geven om te praten en contact te maken.
 • Wanneer jullie wel tijd alleen met elkaar doorbrengen, vermijdt hij zinvolle gesprekken en zielsgelukkig oogcontact, of doet hij alsof hij ergens anders zou willen zijn.
 • Wanneer jullie samen zijn, is hij vaak
 • Hij wil zelden met jou en je vrienden afspreken, hoewel jullie veel tijd met zijn vrienden doorbrengen.
 • Wanneer jullie met zijn vrienden op stap zijn, behandelt hij je als "een van de jongens" of is hij lang niet zo lief of attent als wanneer jullie samen alleen zijn.
 • Net wanneer het emotioneel intiem begint te worden tussen jullie, trekt hij zich terug of verdwijnt hij zelfs voor een tijdje en beantwoordt hij je telefoontjes of sms'jes niet totdat je het bijna hebt opgegeven.
 • Hij verwijst vaak naar een of meer slechte relatiebreuken in zijn verleden.
 • Wanneer hij over vorige relaties praat, geeft hij de ander de schuld van alle problemen en neemt hij geen verantwoordelijkheid op zich.
 • Hij herinnert zich zelden dingen die je over jezelf hebt verteld, van de kleine dingen, zoals hoe je je koffie drinkt, tot de grotere dingen, zoals je carrièredoelen.
 • Jullie hebben een ongelooflijke seksuele band - en het grootste deel van jullie tijd samen wordt besteed aan het verkennen daarvan, in plaats van aan praten, lachen en het verkennen van elkaars persoonlijkheden.
 • Hij lijkt zich ongemakkelijk te voelen bij het plakken van een etiket op jullie relatie of schuwt "koppelgedrag", zoals elkaars hand vasthouden.
 • Hij zet jou of jullie relatie nooit op de eerste plaats, maar geeft altijd voorrang aan zichzelf en zijn eigen belangen.
 • Hij maakt vaak ruzie, dreigt ermee of verbreekt de relatie daadwerkelijk, of vertelt je dat hij niet zeker weet of deze relatie wel een succes zal worden.
 • Hij heeft vaak ruzie, dreigt ermee of verbreekt de relatie daadwerkelijk, of vertelt je dat hij niet zeker weet of deze relatie wel een succes zal worden.
 • Hoe aanbiddelijk en toegewijd hij ook lijkt, hij vertelt je ronduit dat hij niet het type is om zich te binden, dat hij niet op zoek is naar een langdurige relatie of dat hij niet verliefd op je is.

Signalen dat hij een echte toekomst met jou ziet en klaar is om zich te binden:

 • Als hij met andere mensen praat over jullie plannen of over dingen die jullie samen hebben besproken of meegemaakt, zegt hij altijd "wij" - zoals in: "We vonden zo'n restaurant erg leuk," "Ik weet nog niet wat we dit weekend gaan doen," of "We willen binnenkort naar die film. "
 • Hij stelt je graag voor aan zijn vrienden en familie en wil je ook graag ontmoeten en tijd met die van jou doorbrengen.
 • Hij belt, sms't of neemt op een andere manier vaak contact met je op en als je contact met hem opneemt, reageert hij snel in plaats van je te laten wachten.
 • Hij laat je op allerlei kleine manieren zien dat hij naar je luistert, aandacht aan je besteedt en weet wie je bent; zo kan hij je bijvoorbeeld verrassen met afhaalmaaltijden uit je favoriete restaurant of kaartjes voor een band waar je dol op bent, of hij herinnert zich misschien iets wat je ooit in het voorbijgaan hebt gezegd waarvan je niet wist dat het hem bijbleef.
 • Hij behandelt je in het openbaar met hetzelfde respect en dezelfde genegenheid als privé.
 • Jullie delen een sterke fysieke band, maar jullie houden er ook van om samen tijd door te brengen met praten, lachen en plezier maken.
 • Als je een probleem hebt op het werk of met een vriend, luistert hij goed en geeft hij je gedegen advies of emotionele steun.
 • Hij stelt zich open voor je Als jullie ruzie of onenigheid hebben, biedt hij zijn excuses aan en doet hij zijn best om jouw kant van de zaak te zien - en laat hij zien dat hij bereid is om zijn gedrag te veranderen om jou gelukkig te maken.
 • Hij onthoudt belangrijke data, zoals je verjaardag of jubileum, en maakt plannen om die te vieren.
 • Hij praat op een liefdevolle en bewonderende manier over het huwelijk van zijn ouders, en maakt duidelijk dat hij hoopt zelf ook zo'n band te vinden.
 • Hij kijkt je in de ogen en zegt dat hij van je houdt, en vraagt je om een verbintenis.

Als je nog twijfelt of je relatie nog lang zal duren, kan a je helpen om wat meer duidelijkheid over je toekomst te krijgen.

Gerelateerde artikelen