Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe een tarot kaart lezing onthulde dat maria's oude vlam misschien nog steeds een fakkel voor haar draagt

Een verhaal van een romance kan veel lijken op een roman. Eerst is er het begin, waarin twee geliefden elkaar ontmoeten. Ze kunnen van totaal verschillende komaf en stand zijn, zoals de arme maar vastberaden gouvernante en haar werkgever (en uiteindelijke echtgenoot), Mr. Rochester, of het kunnen kinderen zijn, zoals Cathy en Heathcliff in het veel tragischer verhaal, die naast elkaar zijn opgegroeid en op een dag verliefd op elkaar worden.

De daaropvolgende hoofdstukken laten zien hoe de relatie tussen de twee geliefden groeit naarmate de een meer over de ander te weten komt en omgaat met de uitdagingen van het lot die hen ofwel dichter bij elkaar brengen ofwel uit elkaar scheuren. Er is het verlangen, als ze beseffen dat ze van elkaar houden, en het momentum en de verwachting als ze werken aan het vinden van een manier om samen te zijn, niet alleen om hun passie te consumeren, maar om hun levens samen te voegen.

Wat komt er aan het einde van een roman is meestal een nette samenvatting die ofwel de "nog lang en gelukkig" kronieken, of biedt de trieste reflecties op een liefde die niet voorbestemd was om te zijn. In tegenstelling tot het echte leven, biedt fictie de lezer op de een of andere manier een afsluiting. Maar heb je ooit het gevoel gehad dat je gedwongen werd om het boek neer te leggen en weg te lopen van een echte romance voordat het verhaal de kans had om te eindigen?

Dat is wat er met Maria is gebeurd.

Love Deferred

Als tiener was Maria vaak verhuisd met haar familie, en ze had nooit de tijd gehad om een duurzame relatie met iemand op te bouwen. Toen ze begin twintig was en eindelijk op zichzelf woonde, ging ze uit met een oudere man, Mike. Hij was haar eerste echte vriend, de eerste serieuze relatie in haar leven.

Toen hun relatie vorderde en hun gevoelens voor elkaar zich begonnen te verdiepen, raakte Maria meer en meer gehecht aan Mike. Maar omdat hij 10 jaar ouder was, was Mike wat terughoudender ten opzichte van Maria. Hij viel voor Maria, maar had zich al te vaak aan de liefde gebrand en wilde

Ironisch genoeg had Maria, net als veel kinderen die in moeilijke omstandigheden opgroeien, een man uitgekozen die, net als haar eigen vader, veel onderweg was. Hij was een paar weken thuis, een paar maanden weg en dan weer terug. Hoewel ze tegen zichzelf zei dat ze daar aan gewend zou moeten zijn, kon Maria zich maar niet aanpassen. "Het voelde alsof er van me verwacht werd dat ik mijn gevoelens aan en uit kon zetten, alsof ik een soort emotionele kraan had," vertrouwde ze haar toe.

De afwisselende opgetogenheid over Mike's terugkeer en depressie over zijn vertrek werd haar uiteindelijk te veel. "Hij ging weer de weg op en de laatste keer dat we samen waren, was ik zo opgewonden dat ik ronduit zei dat ik hem niet meer wilde zien," vertelde ze. "En dat heb ik nooit meer gedaan."

Snel vooruit

De jaren verstreken en Maria trouwde uiteindelijk. Haar man, Sam, was een goede man, maar uiteindelijk groeiden ze uit elkaar. Na een minnelijke scheiding en een reeks dates die op niets uitliepen, voelde Maria zich rusteloos en op het randje. Ze dacht vaak aan Mike, en vroeg zich af wat er met hem gebeurd was. Ze probeerde hem zelfs een paar keer op Google te vinden, maar helaas, Mike's achternaam was heel gewoon. Het was alsof ze een speld in een hooiberg probeerde te vinden, maar een stemmetje in haar hoofd bleef aandringen op een reden om verder te zoeken.

Toen Maria en ik om de tafel gingen zitten voor een consult, vertelde ze me dat ze wist hoe gek het misschien klonk, maar dat ze wilde weten of Mike misschien nog steeds gevoelens voor haar had, en of ze de zoektocht moest voortzetten. "Het is niet gek," zei ik tegen haar, "maar niet alle liefdesverhalen hebben een happy end." Ze zei dat ze het daar mee eens was, dus we gingen door.

"Laten we eens iets anders proberen," zei ik. "Ik wil dat je de kaarten bekijkt en er een uitkiest die je het meest aan Mike doet denken, de manier waarop je je hem het beste herinnert." Na rijp beraad koos ze de Koning van Pentakels. "Goed, schud nu de kaarten," zei ik en gaf haar het dek, "en concentreer je op wat je denkt dat Mike is geworden. Als je denkt dat het goed is, geef je ze aan me terug." Maria deed wat ik vroeg.

De plot verdikt

De kaart die ze had gekozen om Mike te vertegenwoordigen, de Koning van Pentakels, gaf aan dat ze hem zag als een liefdevolle vaderfiguur, die zowel geaard als vrijgevig was. Hij had een vriendelijk, verzorgend karakter dat hem onderscheidde van andere mannen. Hij was iemand die niet alleen zijn eigen koninkrijk creëerde, maar het ook overal mee naar toe kon nemen.

Ik deelde de bovenste kaart van de stapel met de beeldzijde naar beneden uit. "Dit staat voor hoe Mike in het verleden over jullie relatie dacht,' zei ik. De Zes van Bekers onthulde dat Mike's genegenheid voor Maria bijna als een wedergeboorte voor hem was geweest. Ook al waren ze minnaars geweest, hun romance had een aura van bijna kinderlijke onschuld. Hij was meer afkerig geweest van eerdere minnaars, maar als haar eerste liefde voelde hij zich beschermend en betoverd.

"De volgende kaart zal ons vertellen hoe het uit elkaar gaan hem heeft beïnvloed," vertelde ik haar. In deze context vertelde de tarotkaart 4 van Pentakels mij dat Mike zich naar alle waarschijnlijkheid gewoon had afgesloten, als een schildpad die zich in zijn schild terugtrekt bij een dreigend gevaar. "Het is een reflexmatige reactie op het gevoel geen controle meer te hebben,' legde ik uit. "Hij heeft gewoon al zijn emoties opgerold om zichzelf te beschermen tegen verdere pijn. De volgende kaart zou onthullen hoe Mike de ervaring uiteindelijk heeft verwerkt en verwerkt in de man die hij is geworden. De Acht van Bekers toont een figuur die zijn rug heeft toegekeerd en is weggelopen van iets wat hem dierbaar is. Het is iets waarin hij zijn alles heeft geïnvesteerd, en toch was zijn alles niet genoeg - er ontbreekt nog steeds iets. Het is een trieste kaart, en toch is hij niet zonder hoop. Er is altijd een kans dat hij, als hij de wereld intrekt, het ontbrekende stukje zal vinden en misschien zal terugkeren om te zien of hij alles ooit weer goed kan maken.

"Laten we voor de laatste kaart eens kijken wat hij nu voor je voelt," zei ik.

"Goed dan," antwoordde ze vastbesloten. "Laten we het doen."

Het was de Nacht van Bekers. Hier moet ik toegeven dat ik zie andere dingen in deze kaart dan vaak wordt beschreven door standaard teksten, en als ik ben een intuïtieve, in plaats van een volgens het boekje type van de lezer, ik ging met de boodschap van de kaart stuurde me. "Ik zie dit als een man die uit de woestijn komt na een lange rit. Hij is eindelijk op weg naar het water, en zoekt om zijn beker te vullen. De woestijn heeft hem niet uitgeput, maar juist sterker gemaakt, en in plaats van moe en afgemat te zijn, lijkt hij te stralen van hernieuwde hoop en doelgerichtheid."

Lang verhaal kort, ik vertelde haar dat als de rivier liefde was, Mike klaar was voor een slok. "Ik kan je niet beloven dat jij bent wat hij zoekt," concludeerde ik, "maar misschien ben jij wel het ontbrekende stukje dat hij al die tijd heeft gezocht. Het is het proberen waard."

We wachten nog steeds op het laatste hoofdstuk, maar op dit moment is Maria er vrij zeker van dat er nog meer te vertellen valt.

Als je je afvraagt of iemand uit je verleden misschien zijn weg terug wil vinden naar je toekomst, kan een KEEN-adviseur je helpen om meer te weten te komen over de situatie.