Informatie nodig of uw partner of relatie?

Stop een gevecht voor het begint

Een liefdesrelatie is als de zee. Soms gaat het er gladjes aan toe, soms is het er ruw en stormachtig. Een ervaren zeemeermin kan naar een mooie dag kijken, een bepaalde dofheid in haar geschubde staart voelen en aanvoelen dat er een storm op komst is. Een tyfoon bouwt zich langzaam en gestaag op en laat je van tevoren weten dat je je luiken moet sluiten. Een chubasco waarschuwt niet en ontketent plotseling regen, onweer en een gierende wind die uit het niets opdoemt. Hoe kun je, net als de zeemeermin, aanvoelen dat er een storm op komst is in je relatie? Hoe kun je een ruzie stoppen voordat hij is begonnen?

Jouw partner kent misschien elk detail en elke statistiek over zijn favoriete balspeler en heeft geen idee wat jij voelt. Omgekeerd, begrijpt u altijd precies wat er bij hem knaagt? Een hele mooie dag kan worden getergd door de kleinste en meest onbeduidende opmerking van een onbeleefde serveerster of een waardeloze baas. Er is niet veel voor nodig om gekwetst, gefrustreerd of boos te worden, vooral in deze tijden waarin we in zoveel richtingen worden getrokken.

Volgende vier manieren om je schip weer recht te krijgen en je liefdesboot weer op koers te krijgen.

1. Wees aanwezig

   Je partner komt thuis van zijn werk en is duidelijk niet blij. Hij knikt nauwelijks gedag. Hij pakt een biertje en gooit de koelkast dicht. De flesopener ligt diep in een la begraven en hij zoekt er met veel lawaai naar. Omdat hij geen schoon glas vindt, is hij gedwongen uit de fles te drinken. Omdat hij geen chips kan vinden, vloekt hij onder zijn adem. Je vraagt: "Schat, wat is de materie?" Curt, hij antwoordt, "Niets." Het is duidelijk dat er iets broeit. Ver weg op zee, slaat de bliksem in. Wat betekent dit? Wil hij scheiden? Of heeft hij de voetbalpool op kantoor verloren?

Alle mensen zijn kwetsbare en tere wezens. We weten zelden wat we op een bepaald moment echt voelen. We zijn geconditioneerd om de pijn te verdragen en door te gaan. De geringste opmerking of waargenomen minachting kan ons gemakkelijk veel pijn berokkenen, wat zich op natuurlijke wijze vertaalt in lelijke wrok. In ons snelle leven is er weinig tijd voor meditatie of om aanwezig te zijn bij het huidige moment en bij wat we op dat moment voelen. In plaats van in het gewoel te springen, moet u streven naar stille meditatie en streven naar rust en stilte. Doe je best om naar jezelf en je partner te luisteren. Identificeer de gevoelens, sta toe dat ze er zijn en ga op zoek naar hun bron.

2. Stel prioriteiten.

   Wat is de oorzaak van de huidige storm of bedreiging voor jullie relatie? Ben je gelukkig, geactualiseerd en zelfbewust genoeg om dat te weten? Als je antwoord ja is, dan is de volgende stap het prioriteren van de bedreiging. Is dit iets om je zorgen over te maken? Of niet?

Maak een schaal. Dit kan u helpen een zeer heldere en objectieve kijk op uw situatie te krijgen. Nul is liefde en eeuwig geluk. Tien is echtscheiding. Waar valt uw huidige dilemma? Overreageert u? Zet de dingen in perspectief. Meestal lijken problemen in het begin overdreven.

3. Pauzeer. Doe een stapje terug.

   Gesprekken zijn gevaarlijk als de emoties hoog oplopen en er plotseling problemen opduiken die al lang sluimerden. Misschien waren die gedachten beter ongezegd. Als mensen reactief zijn, hebben ruzies de neiging om te escaleren.

Een gekwetst dier heeft tijd nodig om zijn wonden te likken. Er zijn veel momenten waarop je partner met rust moet worden gelaten. Geef hem de tijd om alles op een rijtje te zetten en na te denken. Hopelijk doet hij hetzelfde voor jou. Het is een gebaar van beleefdheid.

Als een probleem besproken moet worden, breng het dan ter sprake wanneer u beiden kalm bent en naar elkaar kunt luisteren zonder elkaar verwijten te maken of kritiek te leveren.

4. Zoek een diplomaat.

   We hebben elkaar nodig en ruzie kan een teken zijn van een roep om hulp. Als je in staat bent om afstand te nemen, kan een vertrouwenspersoon, vooral een neutrale of positieve, je vaak heel goed helpen met advies, troost en raad.

Als je objectief kunt blijven, zonder te reageren, kun je je eigen beste bemiddelaar zijn. Het is niet gemakkelijk, maar het is mogelijk. Zet uw eigen frustraties even opzij om het perspectief van uw partner te begrijpen. Luister goed.

5. Geef iets op.

   Om een ruzie te helen, moet je altijd bereid zijn iets op te offeren. Jij en je maatje zijn een team en samen maken jullie een plaats voor jezelf in deze wereld. Wat kun je geven om een oplossing te vinden? Negeer wat je verlangt voor zijn bijdrage, of het gebrek daaraan. Concentreer je op jouw inspanningen. Geef toe aan wat het beste is voor "wij" in plaats van je te richten op de "ik". Dat is de sleutel tot een langdurige liefde relatie.

Relaties zijn een hachelijke zaak. Net als het runnen van een bedrijf, moet deze taak niet licht worden opgevat. Benader een probleem, groot of klein, met grote ernst. U hebt beiden nodig om deze waardevolle zee├źn te doorkruisen.

Gerelateerde artikelen