Informatie nodig of uw partner of relatie?

Geleerde lessen uit de liefde

Iedereen die wel eens een relatie heeft gehad, gaat door een fase waarin hij zich afvraagt wat er misging en wat er anders had gekund. Elke relatie biedt een kans om te leren hoe je met een ander moet zijn. Hier zijn 8 lessen over liefde om je op weg te helpen in je volgende relatie.

Les 1: Piekeren trekt meer zorgen aan

Piekeren trekt meer situaties aan die zorgen baren. Het herkauwen van negatieve gedachten en uitkomsten kan een zichzelf vervullende profetie creëren. Als je je zorgen maakt over het feit dat je vriendje de relatie wil beëindigen, geef je signalen af dat dit ook zal gebeuren. Jouw gebrek aan veiligheid en vertrouwen zal ervoor zorgen dat hij zich minder positief tegenover jou gaat voelen. Nu is de weg vrij voor je grootste angst om werkelijkheid te worden.

Les 2: Verlies jezelf nooit

Veel vrouwen raken zo gefocust op wat hun maatje doet, dat ze het contact met zichzelf verliezen. Ze vragen zich voortdurend af wanneer hun vriendje zal bellen, hoe hij zich voelt en wat hij aan het doen is. Dit soort obsessie kan ellende, zelfverachting en verdriet veroorzaken. Vrouwen denken dan ten onrechte dat hun partner hen een slecht gevoel geeft, terwijl ze in feite zelf de oorzaak zijn van hun verdriet.

De situatie wordt nog erger wanneer een vrouw haar eigen interesses opgeeft omdat haar man haar uitlacht, kleineert of met haar spot en haar een slecht gevoel geeft omdat ze iets doet waar ze van houdt.

Les 3: Je partner heeft geen kwade bedoelingen

In de meeste gevallen probeert je partner je niet opzettelijk pijn te doen. Mensen evolueren op hun eigen tijdsbestek. Uw partner bevindt zich qua ontwikkeling op een bepaald niveau en gedraagt zich daarnaar.

Ook al kan een partner kritiek op u hebben of uw capaciteiten verwerpen, dit betekent niet dat hij een kwaadwillend persoon is. Hij gaat zijn eigen weg en doet het beste wat hij kan met de goederen die hij heeft. Betekent dit echter dat hij bevorderlijk is voor jouw hoogste goed? Nee. Begrijpen waar hij staat is geen excuus om slecht gedrag te accepteren of een relatie die jou remt op je eigen pad.

Les 4: Wees duidelijk over grenzen

Je moet grenzen stellen en niet toestaan dat slecht gedrag wordt geaccepteerd in je relatie. Je hebt het recht om met respect en liefde te worden behandeld en grenzen moeten duidelijk aangeven welke behandeling je van je partner verwacht.

Grenzen zijn ook nodig om je persoonlijke energie te beschermen. Speel niet de rol van een redder; je kunt een ander niet redden en je kunt niet optreden als hun ouder. Laat niemand zich voeden met uw energie. Respecteer hun ruimte en de jouwe door je energie voor jezelf en voor je dromen te gebruiken.

Door duidelijk te zijn over wat voor soort relatie je wilt en wat niet acceptabel is, kun je vervolgens het soort partner naar je toe trekken dat je wilt.

  • Ben je bereid te wachten tot je vriendje volwassen is en een baan heeft?
  • Accepteer je dat je partner je bedriegt?
  • Betaal jij de huur van je partner terwijl hij of zij geld uitgeeft aan loterijtickets?
  • Is het goed dat je verkering je niet belt?

Het universum biedt wat jij duidelijk definieert als noodzakelijk voor een relatie. Door door grenzen te stellen aan onaanvaardbaar gedrag en voor jezelf te bepalen wat een goede relatie is, zul je openstaan voor een partner die je hartenwens kan vervullen.

Les 5: Respecteer hun vrije wil

Je kunt niemand dwingen om van je te houden. Als je geliefde zegt dat hij of zij alleen vrienden wil zijn, dan moet je die grens respecteren en accepteren. Geen gezeur, geklaag of gehuil zal iemands besluit veranderen. Het zal alleen aantonen hoe bereid je bent om je persoonlijke macht uit handen te geven. Niemand wil met een manipulatieve partner omgaan.

Les 6: Houd je verwachtingen in toom

Het stellen van grenzen gaat niet over belachelijk hoge verwachtingen hebben. Mensen in relaties hebben vaak het gevoel dat als hun partner genoeg van hen zou houden, hij of zij zou zijn of doen wat zij willen. Ze denken dat liefde makkelijk moet zijn en geen werk hoeft te kosten.

Dit sprookjesachtige idealisme gaat voorbij aan de realiteit dat relaties in potentie moeilijk en kwetsend kunnen zijn en onze eigen lelijke karakterfouten naar boven kunnen brengen. Bovendien kunnen "negatieve" ervaringen ons leren de juiste verwachtingen te hebben en te kijken naar onze eigen rol in het laten slagen van een relatie.

Als je van een ander verwacht dat hij of zij zich op een bepaalde manier gedraagt of reageert, verspil je je tijd en energie. Elke persoon heeft de ruimte nodig om zichzelf te zijn. Het is belangrijk om liefdeloos van liefhebbend gedrag te onderscheiden; niemand zal echter perfect zijn en soms zal je partner een fout maken of vergeten op een bepaald tijdstip te bellen, enzovoort.

Jij zult ook niet perfect zijn. Er zullen momenten zijn dat je verzuimt om iets te doen of te wensen dat je je anders had gedragen.

Les 7: Leer wat liefde niet is

Liefde is niet:

  • Afhankelijkheid
  • Mishandeling (verbaal, emotioneel, fysiek)
  • De behoefte om een ander te controleren
  • Houden van iemands ‘potentie’ in plaats van van wie hij werkelijk is

Het willen veranderen van een ander in onze ideale partner is geen liefde. Als je met iemand bent of iemand najaagt die niet dezelfde gevoelens heeft of die je slechtste aard naar boven brengt, dan ben je waarschijnlijk verslaafd aan die persoon. Verwar dit niet met liefde.

Liefde is niet altijd genoeg om het volhouden van een relatie te rechtvaardigen. Het is mogelijk om van iemand te houden die niet bijdraagt aan je persoonlijke evolutie en hoogste goed. Misbruik en controlegedrag zijn onaanvaardbaar, zelfs als je van de dader houdt. Jouw verantwoordelijkheid als een groeiende en zich ontwikkelende volwassene is om de beste keuzes te maken zodat het universum zich realiseert dat je op weg bent naar iets beters. En iets beters kan betekenen dat je een tijdje alleen bent.

Les 8: Uit elkaar gaan kan een bevrijdende ervaring zijn

Uit elkaar gaan is een prachtige gelegenheid om uit te zoeken wie je precies bent. Je kunt herontdekken waar je van houdt, stoppen met ongezonde gewoonten en gezondere gewoonten aannemen. Het is een kans om je interesses na te streven en je talenten te ontwikkelen.

Om je te helpen bij het proces van het uit elkaar gaan, herinner jezelf eraan dat je een keuze hebt gemaakt en dat jij de macht hebt. Het is goed om te erkennen dat u misschien nog steeds van de persoon houdt en dat u hem of haar geen kwaad of kwade wil toewenst.

Het kan geweldig voelen om te beseffen dat wie je bent niets te maken heeft met je voormalige partner, zijn of haar potentieel of de fantasie die je misschien hebt gecreëerd voor jullie toekomst. Het loslaten van de dromen die je over de relatie had is moeilijk, maar je dromen kunnen nu groter zijn. Je kunt de ster van je eigen dromen worden.

Andere artikelen van adviseur "Mandy Kay"