Opzoek naar spirituele verlichting?

Vijf stappen om dichter bij geluk te komen

Een van mijn paranormale vrienden en ik hadden het over positieve emoties zoals liefde, geluk, vreugde en vrede ... en waar ze vandaan komen. Ik krijg vaak e-mails van cliënten, en zelfs toevallige e-mails van vrienden en familie, waarin ze me vertellen dat ze zo gelukkig zijn omdat dit en dat is gebeurd. Ik moet altijd giechelen omdat ik wil vragen: "Nou, wat voelde je voordat dit en dat gebeurde?"

We zijn geconditioneerd om te geloven dat wat we zoeken - liefde, geluk en acceptatie - van buitenaf komt. Dat is niet het geval. Ergens in onze vormingsjaren zijn we geprogrammeerd om externe bronnen te zoeken om te krijgen wat we onszelf werkelijk kunnen geven. We hebben echter allemaal het bijzondere vermogen om ons gelukkig en geliefd te voelen, zelfs als onze uiterlijke omstandigheden minder dan ideaal zijn. Is het niet geweldig dat we zo'n geweldig geboorterecht hebben gekregen?

De waarheid is dat liefde en geluk bestaan, of je ze nu ziet of niet. Je hebt de macht om ze op elk moment te grijpen. Dit is jouw keuze. Je kunt wachten tot er iets gebeurt waardoor je je geweldig gaat voelen, of je kunt stappen zetten om je vredig te voelen met de omstandigheden waarin je verkeert en zelfs blij met die omstandigheden - nu! Je kunt naar een plek van geluk komen en je geliefd en geaccepteerd voelen, wat er ook gebeurt.

Is er een magische kogel om in deze staat te komen? Niet echt. Het vergt werk, en voor sommigen van ons zal het veel werk zijn. Hier volgen 5 stappen om je geboorterecht om gelukkig te zijn terug te winnen:

 • Erken de realiteit en je verantwoordelijkheid binnen een bepaalde omstandigheid

  Als je eenmaal eigenaar bent van je gevoelens en je rol in de huidige situatie, kun je

 • Vergeef jezelf en anderen voor wat er is gebeurd - laat dat oude verhaal los met liefde en dankbaarheid

  Houd indien nodig een loslaatceremonie. Overtuig jezelf er niet langer van dat je pas gelukkig zult zijn als er zoiets gebeurt. Stop met jezelf te vertellen dat je pas geliefd zult zijn als je een romantische relatie hebt. Neem het heft in eigen handen en verander je gedachten naar een meer vrolijke radiozender. Of nog beter: zoek uit waar die oude nutteloze overtuigingen vandaan komen en vergeef jezelf, anderen en de omstandigheden die ze hebben geïmplanteerd.

 • Blijf niet stilstaan bij het verleden en, nog belangrijker, blijf niet stilstaan bij de noodzaak om je huidige omstandigheden te veranderen

  Er is niets mis met het hebben van verlangens, maar we moeten breken met de verslaving aan externe "wensen" voor vervulling en geluk. Concentreer u daarom op de huidige situatie en waar u nu dankbaar voor bent: Vrienden? Een geliefd huisdier? Mooi weer? Fysieke gezondheid? Carrière? Zelfs als je maar één ding vindt om dankbaar voor te zijn, concentreer je daar dan op en kom tot een plek waar je vrede hebt met je huidige leven. Kleine stappen leiden nog steeds tot vooruitgang!

 • Creëer een nieuw verhaal waarin u kunt schitteren als de ster

  Let op uw hoop, dromen en verlangens. Zoek troost, zelfs wanneer de dingen om je heen lijken te stagneren of ineen te storten. Wanneer oude gedachtenpatronen de kop opsteken, vertrouw er dan op dat er een reden is waarom dingen gebeuren en laat ze los. Dit kan het moeilijkste gedeelte zijn, want loslaten opent een plaats van gebrek die we geneigd zijn weer op te vullen met willen. Ga daar niet heen. Alleen jij kunt die gaten dichten met een nieuwe verhaallijn.

 • Ben gelukkig!

  Vertel jezelf: "Wat er ook om me heen gebeurt, ik ben gelukkig en ik ben geliefd." Gebruik positieve affirmaties om jezelf ervan te weerhouden de weg van kommer en kwel in te slaan. Gebruik positieve emoties als brandstof voor het manifestatieproces. Door te zeggen: "Ik ben gelukkig" of "Ik ben geliefd" trek je dit soort gevoelens aan. Concentreer je op gebieden in je leven die geluk in het heden bevestigen - nieuwe vrienden, een nieuwe hobby, een kopje koffie, een gratis toetje of een dagje spa.

  Naarmate je positieve ervaringen en emoties aantrekt die betrekking hebben op andere gebieden in je leven, zul je beginnen in te zien hoe dwaas het is om afhankelijk te zijn van een nieuwe baan, een weerzien met je ex of een nieuwe geliefde voor vervulling en geluk.

Het kost gewoon tijd, toewijding en oefening om niet afhankelijk te zijn van een bepaalde uitkomst als bron van liefde en geluk in je leven. Onthoud altijd dat de vibraties van liefde en geluk overal in het universum aanwezig zijn en dat je ze op elk moment kunt grijpen. Het is je geboorterecht!

Andere artikelen van Adviseur "Mandy Kay"